Sport

Explozie de bucurie la FRF după România U21 – Finlanda U21 1-0: „Victoria e cadou de la Dumnezeu!”

Mihai Stoichiță a avut o explozie de bucurie după victoria obținută de România U21 împotriva Finlandei U21, scor 1-0, spunând că victoria e cadoul de la Dumnezeu.
17.10.2023 | 21:08
Explozie de bucurie la FRF dupa Romania U21  Finlanda U21 10 Victoria e cadou de la Dumnezeu
Explozie de bucurie la FRF după România U21 - Finlanda U21. Sursă foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Directorul tehnic al Federației Române de Fotbal a recunoscut că se aștepta ca „tricolorii” mici să câștige împotriva Finlandei, spunând că surpriza a venit din partea Elveției, care a remizat cu Armenia, scor 0-0.

Explozie de bucurie la FRF după România U21 – Finlanda U21

Mihai Stoichiță a avut o explozie de bucurie după victoria obținută de România U21 împotriva Finlandei U21: „Victoria e cadoul de la Dumnezeu pentru că nu am jucat rău chiar deloc!

ADVERTISEMENT

Meritam victoria, e important pasul pe care l-am făcut. Am făcut o declarație înainte de meci și am spus că fără o victorie ieșim din șansele pentru calificare.

Nu l-am simțit pe Pancu tensionat nici înainte de meci, nici în timpul meciului. Ăsta e fotbalul, se schimbă de la o zi la alta, el păstrează un echilibru, se bucura împreună cu jucătorii, era normal”.

ADVERTISEMENT

„Se conturează o echipă și la tineret!”

„După meciul ăsta, încep emoțiile pentru ce va fi. Eu mă așteptam să batem Finlanda, dar surpriza vine de la Elveția cu Armenia. Dacă noi câștigăm în Armenia, noi vom avea un plus doi în meciurile directe cu Armenia. Dar să câștigăm prima dată!

Se conturează o echipă și la tineret. M-am uitat la cei U19, unde am văzut doi fundași centrali interesanți. Am văzut și fundași laterali buni, încep să dea roade investițiile în zona de copii și juniori.

ADVERTISEMENT

Ne-am calificat și la Elite U19, ăștia de U17, care sunt o generație de excepție, au câștigat și cu Muntenegru, scor 3-0. Nu vreau să-i laud să nu le crească coarne, dar mi se pare o generație de excepție”, a continuat Mihai Stoichiță, la TV OrangeSport.

„Eu nu mă pricep la procente, dar cred că avem șanse ca la primul meci, pe care îl vom juca pe teren neutru, va fi șansa noastră și trebuie să o speculăm. Dacă batem Israel, nu mai vorbim despre procente, ci vorbim despre calificare.

ADVERTISEMENT

Edi beneficiază de jucători care s-au afirmat în echipele U21 ale României și care s-au maturizat, sunt cu totul alți jucători acum și Coman și Marin și Cicâldău. Sunt mult mai încrezători în ceea ce pot face.

Eu consider că momentul acesta al meciului cu Israel se aseamănă cu Cardiff, nu neapărat din punct de vedere al individualităților, dar se poate forma un grup și o locomotivă a fotbalului românesc, care să producă performanțe și la echipele de cluburi”, a mai spus Mihai Stoichiță.

ADVERTISEMENT