News

Explozie la un depozit de artificii din Thailanda. Sunt peste 10 morți și 100 de răniți

Proprietarul firmei este bănuit de neglijență. Polițiștii cercetează dacă petardele au fost transportate legal sau ilegal.
30.07.2023 | 14:03
Explozie la un depozit de artificii din Thailanda Sunt peste 10 morti si 100 de raniti
Explozie la un depozit de artificii din Thailanda. Sursa foto: Facebook The Nation Thailand
ADVERTISEMENT

Explozie la un depozit de artificii din Thailanda, în urma căreia și-au pierdut viața peste zece persoane. De asemenea, peste 100 de oameni au fost răniți după evenimentul dramatic, arată bilanțul provizoriu.

Explozie la un depozit de artificii din Thailanda

Tragedia s-a produs sâmbătă după-amiază în oraşul Sungai Kolok, din sudul țării. Se pare că explozia a avut loc în timp ce erau efectuate anumite lucrări de sudură în clădirea respectivă, potrivit AFP.

ADVERTISEMENT

De altfel, se presupune că aceasta ar fi fost și cauza producerii exploziei, din primele cercetări. Identificarea morților și răniților se face cu foarte mare dificultate, având în vedere amploarea incidentului.

Guvernatorul provinciei Narathiwat, Sanan Pongaksorn, spune că până acum au fost găsite 10 persoane decedate. Au mai fost descoperite părți din cadavre, fiind nevoie de efectuarea testelor ADN pentru stabilirea identității victimelor.

ADVERTISEMENT

„Am identificat 10 persoane (decedate) şi am găsit părţi din două cadavre pe care nu le putem identifica încă. Trimitem medici legişti să facă teste ADN, dar primele rapoarte indică faptul ele că sunt distincte”, a transmis guvernatorul.

Polițiștii vor să afle dacă artificiile erau depozitate legal

Proprietarul firmei este bănuit de neglijență, polițiștii considerând că depozitarea artificiilor nu ar fi fost permisă și că ar fi fost aduse ilegal. Conform autorităților, nu au fost găsite licențe de deținere sau vânzare a artificiilor.

ADVERTISEMENT

„Investigăm dacă aceste petarde au fost transportate legal sau ilegal. În acest moment, nu putem găsi nicio licenţă de deţinere sau de vânzare de petarde. Presupunem că fabrica nu are una”, a transmis comandantul poliţiei din Narathiwat, generalul-maior Chalermporn Khamkhiew.

Înainte de explozie ar fi fost livrate petarde, iar explozia „a aproximativ o tonă de praf de puşcă a produs două cratere de doi metri adâncime şi şase metri lăţime”, potrivit comandantului.

ADVERTISEMENT

Un eveniment similar a avut loc în orașul Chiang Mai, din Thailanda, în urmă cu cinci zile. O altă explozie s-a produs într-o fabrică de artificii. Incidentul de atunci s-a soldat cu rănirea a 11 oameni.

 

ADVERTISEMENT
Tags: