News

Explozie la Uzina Mecanică Băbeni, Vâlcea. Sunt patru morți și patru răniți grav după accidentul de la fabrica de armament

O explozie a avut loc în urmă cu câteva minute la Uzina Mecanică Băbeni, din județul Vâlcea. Deocamdată se știe că sunt patru morți și patru răniți grav în urma exploziei.
18.11.2021 | 16:31
Explozie la Uzina Mecanica Babeni Valcea Sunt patru morti si patru raniti grav dupa accidentul de la fabrica de armament
uzina mecanica babeni
ADVERTISEMENT
18-11-2021
15:22

Prefectul Sebastian Fârtat: Din primele informații rezultă că nu a fost respectată procedura

Prefectul județului Vâlcea, Sebastian Fârtat, spune că, potrivit primelor informații, persoanele decedate în accident se aflau, la momentul exploziei, într-o încăpere în care nu ar fi trebuit să intre sau din care ar fi trebuit să iasă înainte de detonarea minei antipersonal.

El a precizat că accidentul este acum investigat de ITM.

Prefectul a mai spus și că, potrivit procedurii, dispozitivele explozive ce urmează să fie detonate sunt plasate într-o încăpere specială în care nu este permis să intre nimeni ulterior. 

Mai mult, a spus Sebastian Fârtat, cel puțin persoanele decedate se aflau în încăpere sau în ușa acesteia. El a precizat însă că acestea sunt doar primele informații, iar un verdict definitiv nu va exista până la finalizarea anchetei acestui accident colectiv de muncă.

Prefectul de Vâlcea a mai spus că, în acest moment, nu mai există niciun pericol de noi deflagrații la Uzina Mecanică Băbeni. 

18-11-2021
15:16

Nu este prima explozie soldată cu morţi la Uzina Mecanică Băbeni. Ce tehnologii militare sunt dezvoltate la fabrica din Vâlcea

Uzina Mecanică Băbeni face parte din sistemul de apărare a României, fiind o fabrică unde sunt produse tehnologii militare, dar unde se și dezamorssează diverse proiectile.

Din cauza lucrului cu produse explozive, accidentele nu au lipsit, de-a lungul timpului, la Uzina Mecanică din Băbeni.

 

18-11-2021
14:42

Explozie la Uzina Mecanică Băbeni, Vâlcea. Sunt patru morți și patru răniți grav după accidentul de la fabrica de armament. Update

Numărul deceselor provocate de explozia de la Uzina Mecanică Băbeni a ajuns la patru.

Potrivit primelor informații, explozia s-a produs după ce muncitorii de la Uzina Mecanica Băbeni au încercat să dezasambleze un dispozitiv exploziv.

Pompierii din Râmnicu Vâlcea, care au intervenit la locul tragediei, au anunțat că explozia s-ar fi produs ca urmare a manevrării unei mine antipersonal.

ADVERTISEMENT

„În urma exploziei au rezultat trei persoane decedate, două inconştiente cu traumatisme. Se intervine cu un echipaj de Descarcerare, un SMURD, două ambulanţe de tip C, două de tip B şi un echipaj ASAS. Deflagraţia nu este urmată de incendiu”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Vâlcea, Cătălin Popescu, citat de presă.

Un istoric de explozii la Uzina Mecanică Băbeni

În urmă cu doi ani, Uzina Mecanică Băbeni a fost scena unui alt accident tragic. Atunci, o explozie a avut loc la o fabrica de armament de lângă Râmnicu Vâlcea.

ADVERTISEMENT

Deflagrația, petrecută pe 16 mai 2019, a provocat rănirea mai multor persoane care se aflau în încăpere.

Un tânăr de 22 de ani care lucra într-o secție a UM Băbeni a fost resuscitat minute în șir de echipajul de intervenție dar, din păcate, medicii nu l-au mai putut salva.

ADVERTISEMENT

Mama muncitorului a suferit, la rândul ei, un atac de panică și a fost nevoie să fie transportată la spital.

Fabrica de armament, inclusă în Sistemul Naţional de Apărare

Uzina Mecanica Băbeni, judeţul Vâlcea, funcționează din anul 1981. În prezent este o societate comercială privată inclusă în Sistemul Naţional de Apărare.

ADVERTISEMENT

Fabrica de la Băbeni are două linii de fabricaţie, una fiind capacitatea militară de încărcare de produse de artilerie şi delaborare de muniţie, cealaltă este o capacitate de execuţie de ambalaje de lemn pentru industria militară.

În prezent, Uzina Mecanică Băbeni se ocupă și de demilitarizarea muniţiei explozive.

Fabrica de armament și muniție de la Băbeni ocupă o suprafata de peste 60 de hectare, cu amenajări specifice producției militare, depozite speciale de muniție, hale de producție și poligoane de distrugere a muniției.

Știre în curs de actualizare

ADVERTISEMENT