News

Explozie puternică într-un bloc din Bacău. Trei răniți și zeci de persoane evacuate

Un bloc din Bacău a fost afectat, vineri, de o explozie puternică. În urma evenimentului, trei persoane au fost rănite și zeci evacuate.
15.12.2023 | 14:56
Explozie puternica intrun bloc din Bacau Trei raniti si zeci de persoane evacuate
Trei persoane rănite într-o explozie la un bloc din Bacău. Peste 30 de locatari evacuați. Sursa foto: Radio Easy Bacău / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Momente de panică pentru locuitorii unui bloc din municipiul Bacău. Vineri, o explozie puternică s-a produs într-un apartament din clădire. În urma deflagrației, trei persoane au ajuns la spital și alte câteva zeci au fost evacuate.

Trei persoane rănite într-o explozie la un bloc din Bacău. Peste 30 de locatari evacuați

În prima parte a zilei de vineri, 15 decembrie, o explozie puternică a avut loc într-un apartament de pe strada Stadionului din municipiul Bacău. Șocul a fost atât de intens încât ferestrele de la mai multe locuințe s-au spart.

ADVERTISEMENT

Din informațiile presei locale aflăm că locatarii au simțit mirosul de gaz și s-au dus la vecinul de unde provenea acesta. În paralel, au sesizat problema la Serviciul Unic de Urgență 112.

Martorii din zonă, citați de publicația locală Ziar de Bacău, spun că explozia s-a petrecut la circa 40 de minute de la momentul în care au simțit că miroase a gaz și au sunat la 112.

ADVERTISEMENT

Deflagrația din această dimineață s-a soldat și cu victime. Astfel, două persoane au fost rănite în explozie. Este vorba despre proprietarul apartamentului care a explodat și un prieten care se afla la el în acel moment.

Totodată, o altă persoană a fost preluată de Ambulanță, cu atac de panică. Alți 30 de locatari au fost evacuați. ”La sosirea forţelor de intervenţie, s-a constatat că, în urma exploziei produse la nivelul apartamentului, au rezultat trei victime.

ADVERTISEMENT

Două dintre acestea prezentau arsuri, iar cea de-a treia victima atac de panică. Acestea au fost preluate de ambulanțele SMURD și SAJ, în vederea transportului către unitatea spitalicească”, informează oficialii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bacău.

Incident și într-un bloc din Dolj. Incendiu la o garsonieră

Tot în această dimineață, zeci de oameni din județul Dolj au trecut prin clipe dificile. Un incendiu a izbucnit într-o garsonieră situată la etajul I al unui bloc din localitatea Brădești.

ADVERTISEMENT

ISU a deplasat la fața locului patru autospeciale de lucru cu apă și spumă, 2 autospeciale salvare de la înălțime, 2 ambulante SMURD și un echipaj SAJ. La sosirea salvatorilor, în zonă au fost identificate două persoane intoxicate cu fum. Ele au fost asistate la fața locului, ambele conștiente și cooperante.

ADVERTISEMENT
Gigi Becali a dezvăluit discuția avută cu soția sa înainte de sărbătoarea de...
Gigi Becali a dezvăluit discuția avută cu soția sa înainte de sărbătoarea de titlu de pe Arena Națională: „Luminița, Luminița”
Primul imperiu din istoria umanității. Clădit de un copil din flori a schimbat...
Primul imperiu din istoria umanității. Clădit de un copil din flori a schimbat decisiv lumea în care trăim
EXCLUSIV Scandal în primăria lui Nicușor Dan din cauza FCSB. Gigi Becali și-a...
EXCLUSIV Scandal în primăria lui Nicușor Dan din cauza FCSB. Gigi Becali și-a trimis „soldaţii” să facă presiuni uriașe pentru a-și impune regulile
Dosar penal după o nuntă cu alai care a blocat străzile şi trotuarele,...
Dosar penal după o nuntă cu alai care a blocat străzile şi trotuarele, în Teleorman. Martorii la eveniment, indignaţi: "Poliţia e acolo să le asigure circul"
Pensia infimă pe care o primește Florin Piersic de la statul român. Averea...
Pensia infimă pe care o primește Florin Piersic de la statul român. Averea adunată și singurul lux pe care și l-a permis actorul
Kanye West și-a filmat iubita în pat și a distribuit imaginile pe internet!...
Kanye West și-a filmat iubita în pat și a distribuit imaginile pe internet! Cum a pus-o să stea / FOTO
Cine este femeia care stă non stop lângă patul lui Florin Piersic. Soția...
Cine este femeia care stă non stop lângă patul lui Florin Piersic. Soția marelui actor nu știe mai nimic despre relația lor
Trăistariu, vorbe grele după Eurovision. De ce a ajuns concursul o catastrofă
Trăistariu, vorbe grele după Eurovision. De ce a ajuns concursul o catastrofă
Florin Piersic a întrebat-o pe Carmen Harra câți ani va trăi. Ce răspuns...
Florin Piersic a întrebat-o pe Carmen Harra câți ani va trăi. Ce răspuns i-a dat clarvăzătoarea. "El este codificat cu cifra 11"
Mihai Leu, internat de urgență la Spitalul Fundeni. Medic: „A fost adus cu...
Mihai Leu, internat de urgență la Spitalul Fundeni. Medic: „A fost adus cu elicopterul de la Hunedoara”
Două zodii din horoscop își împlinesc un vis în săptămâna 13-19 mai. Vor...
Două zodii din horoscop își împlinesc un vis în săptămâna 13-19 mai. Vor primi o veste complet neașteptată