News

Explozie puternică într-un bloc din Brașov. Au fost evacuate 40 de persoane din 24 de locuințe avariate

Reprezentanții ISU Brașov au intervenit sâmbătă în cartierul Tractorul, după ce au fost anunțați că a fost înregistrată o explozie puternică într-un bloc din zonă.
15.10.2022 | 21:45
Explozie puternică într-un bloc din Brașov. Foto: facebook.com/electra.ghiza – colaj FANATIK
ADVERTISEMENT

Din fericire, explozia din blocul situat pe Aleea Constructorilor nr. 7 (Brașov) nu a fost urmată de un incendiu. Și mai important a fost că nu au fost înregistrate victime, deși suflul exploziei a afectat 24 de locuințe.

Pompierii din Brașov au fost în alertă sâmbătă

De asemenea, deflagrația înregistrată într-o garsonieră de la etajul 1 a afectat mai multe autoturisme parcate în fața blocului. Mai precis 7. În contextul acestei explozii, 40 de persoane s-au autoevacuat sau au fost scoase de pompieri din blocul avariat.

ADVERTISEMENT

Deflagraţia nu a fost urmată de incendiu şi din fericire nu s-au înregistrat victime. 30 de persoane s-au autoevacuat, iar 10 persoane au fost evacuate de către echipajele de pompieri ajunse la faţa locului”, au transmis reprezentanții ISU Brașov.

Conform sursei citate, explozia a fost înregistrată în jurul orei 15:00, iar pentru moment încă nu s-a stabilit cauza acesteia. Totuși, unii vecini au susținut că de vină ar fi o improvizație făcută cu o butelie.

ADVERTISEMENT

Așa cum se poare observa și în galeria foto, în imagini apar uși și ferestre distruse, dar și cioburi care s-au înfipt în blocul vecin. Altfel, amintim că la 4 octombrie, o explozie a fost înregistrată și într-un bloc din Vatra Dornei.

Multe explozii în luna octombrie

La acea vreme, 19 apartamente au fost distruse din cauza unei butelii de gaz din garsoniera unei femei în vârstă de 79 de ani. De asemenea, în urmă cu doar șapte zile, o explozie s-a produs într-o cabană din localitatea Vălişoara.

ADVERTISEMENT

Din cauza cioburilor împrăștiate de suflului deflagrației, doi adolescenți au fost răniți. ”Peste cinci ore s-au luptat pompierii militari în această noapte pentru a lichida un incendiu izbucnit într-o cabană din localitatea Vulcan.

La misiune au participat pompierii Gărzii de Intervenţie Lupeni cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă şi un echipaj SMURD, pompierii Detaşamentului Petroşani cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă şi echipajul SMURD Vulcan”, au transmis reprezentanții ISU Hunedoara.

ADVERTISEMENT
Tags: