News

Explozie puternică la o bază a FBI. 16 oameni au fost răniți în timpul unui antrenament

O explozie puternică s-a produs la o bază a FBI, în SUA. 16 persoane au suferit răni. O anchetă este în curs de desfășurare.
14.03.2024 | 13:50
Explozie puternica la o baza a FBI 16 oameni au fost raniti in timpul unui antrenament
Explozie la o bază a FBI. Foto captură CBS News
ADVERTISEMENT

O explozie puternică a avut loc la o bază a FBI, în Statele Unite ale Americii. Evenimentul grav a fost raportat, miercuri, la o unitate din Irvine, sudul Californiei. Potrivit oficialilor, incidentul s-a soldat cu rănirea a 16 oameni.

Explozie puternică la o bază a FBI. Mai multe persoane sunt rănite

Din primele informații, trei persoane s-au ales cu leziuni la picioare și spate. Ceilalți treisprezece oameni au ajuns la spital, având răni din cauza zgomotului produs de explozie. Aceștia acuză dureri de urechi și stări de amețeală.

ADVERTISEMENT

Una dintre victime a fost deja supusă unei intervenții chirurgicale, potrivit CBS News. „Nu este un sentiment bun când se întâmplă o accidentare cuiva, inclusiv membrilor propriului nostru personal.

În stare gravă este unul dintre cei care fac parte din echipa SWAT. El a fost rănit la un picior și are nevoie de intervenție chirurgicală”, a declarat, la scurt timp după producerea exploziei, sergentul Frank Gonzalez, conform sursei citate.

ADVERTISEMENT

Totul s-a întâmplat într-o clădire care se află în proprietatea FBI, chiar în timpul unui exercițiu de antrenament comun între echipele Bomb Squad a OCSD și echipele SWAT. Rămâne de văzut în ce condiții s-a produs explozia.

„Dispozitivul a făcut parte din antrenament. În ceea ce privește ceea ce făceau când s-a întâmplat, asta nu știu”, au adăugat oficialii cu privire la acest incident. Ei au precizat că toate persoanele implicate purtau echipament atunci când a avut loc explozia.

ADVERTISEMENT

O anchetă a fost deschisă de FBI

Este important de menționat faptul că echipajele medicale au putut să intervină încă din primele câteva minute de la explozie. Ambulanțe se aflau la fața locului în timpul exercițiului, așa cum se procedează în astfel de situații.

„Au fost activate imediat. Siguranța tuturor membrilor noștri este foarte importantă atunci când organizăm un astfel de antrenament”, au adăugat autoritățile. O anchetă a fost deschisă de FBI, pentru a se constata cum s-a produs, de fapt, incidentul.

ADVERTISEMENT

„Un incident de antrenament, care a avut loc, astăzi, la centrul de antrenament al FBI din Irvine, este în curs de anchetă”, a transmis Biroul Federal de Investigații (FBI), potrivit CBS News.

 

ADVERTISEMENT
Tags: