Sport

„Extratereștrii”, mitraliați! Presa din Spania a dat de pământ cu Barcelona după 0-1 cu Șahtior

Presa din Spania a „mitraliat-o” pe Barcelona, care a pierdut cu 0-1 cu Șahtior în etapa a 4-a din grupele Champions League.
07.11.2023 | 23:22
Extraterestrii mitraliati Presa din Spania a dat de pamant cu Barcelona dupa 01 cu Sahtior
Presa spaniola nu i-a menajat pe elevii lui Xavi
ADVERTISEMENT

Șahtior a realizat surpriza serii în Champions League. Fosta echipă a lui Mircea Lucescu a reușit să o învingă pe Barcelona cu scorul de 1-0. Formația din Donețk a ajuns, astfel, la două victorii și două înfrângeri în actuala stagiune.

Presa spaniolă nu a avut milă de Barcelona după 0-1 cu Șahtior

În etapa a patra a fazei grupelor din UEFA Champions League, Șahtior a învins Barcelona cu scorul de 1-0. Unicul gol al partidei a fost înscris de Sikan în minutul 40.

ADVERTISEMENT

Jurnaliștii spanioli nu i-au menajat deloc pe elevii lui Xavi în urma înfrângerii suferite în deplasare. Marca, As, Mundo Deportivo și Sport.es au semnalat surpriza neplăcută pe care Barcelona le-a oferit-o fanilor.

Marca: “Barcelona a revenit la vechile obiceiuri din Champions League”.

As.com: “Barca este lovită în Hamburg”.

Mundo Deportivo: “Lovitură neașteptată într-un meci oribil”.

Sport.es: “Oportunitate ratată, după un alt meci îngrijorător”.

Barcelona avea nevoie de un punct la Hamburg pentru a avansa din Grupa H, cu două meciuri rămase, însă este nevoită să aștepte. Cu toate că au dominat posesia, jucătorii lui Xavi nu au reușit să spargă apărarea celor de la Șahtior Donețk. În partida tur, Barcelona s-a impus cu 2-1.

ADVERTISEMENT

În ciuda înfrângerii suferite, Barcelona rămâne pe primul loc în Grupa H cu 9 puncte și va ajunge în fazele eliminatorii dacă evită înfrângerea în meciul următor împotriva lui Porto, pe 28 noiembrie.

Xavi speră ca Barcelona să depășească momentul slab

“E o rușine, dar trebuie să mergem mai departe. Depindem doar de noi. Avem următorul meci acasă cu Porto, după care putem obține calificarea matematică. E o chestiune mentală, suntem blocați.

ADVERTISEMENT

Luăm prea multe goluri. Cred că jucătorii nu trebuie să-și piardă încrederea. Trebuie să-și revină. Trebuie să revenim la dinamismul pe care l-am avut până de curând. Trebuie să recunoaștem că suntem într-o groapă și să ne revenim”, a declarat Xavi pentru Marca.

Pentru Șahtior, succesul în fața Barcelonei este primul din 2008. Formația din Ucraina se află pe locul trei în Grupa H, cu șase puncte în patru meciuri. Echipa lui Marino Pusic speră să ajungă în fazele eliminatorii pentru prima dată din sezonul 2017-2018.

ADVERTISEMENT

Codașa grupei este Antwerp. Belgienii au înfrângeri pe linie în această campanie și nu mai au șanse de calificare în faza următoare a Ligii Campionilor. Barcelona, Șahtion și Porto se luptă în continuare pentru un loc în următoarea rundă.

ADVERTISEMENT
Tags: