Sport

Marseille a scăpat de sancțiuni după ce Fabio Grosso a fost atacat cu pietre. Când se joacă meciul cu Lyon

Liga Franceză a decis să nu sancționeze în niciun fel clubul Olympique Marseille, după atacul cu pietre în care a fost rănit Fabio Grosso și a reprogramat meciul cu Lyon.
09.11.2023 | 12:25
Marseille a scapat de sanctiuni dupa ce Fabio Grosso a fost atacat cu pietre Cand se joaca meciul cu Lyon
Comisia de Disciplină a Ligii Franceze a decis să nu sancționeze în niciun fel clubul Olympique Marseille, după ce fanii echipei au aruncat cu pietre în autocarul formației Olympique Lyon și l-au rănit pe antrenorul Fabio Grosso. Sursă foto: leparisien.fr
ADVERTISEMENT
09-11-2023
10:40

Marseille - Lyon se va desfășura cu spectatori

Comisia de Disciplină a Ligii Franceze a decis să nu sancționeze în niciun fel clubul Olympique Marseille, după ce fanii echipei au aruncat cu pietre în autocarul formației Olympique Lyon și l-au rănit pe antrenorul Fabio Grosso.

”După ce a examinat faptele şi a audiat cele două cluburi, Comisia a constatat că incidentele care au avut loc pe drumul public nu sunt de natură să atragă răspunderea clubului organizator. Ca urmare, Comisia nu va lua nicio măsură disciplinară în legătură cu aceste incidente”, se arată în comunicatul Ligii Franceze.

Conform L’Equipe, după această decizie, Comisia de Competiții a decis ca partida, care fusese deja reprogramată pentru 6 decembrie, să se dispute cu porțile deschise pe Stade Velodrome din Marsilia, de la ora 22:00.

02-11-2023
16:02

Marseille - Lyon a fost reprogramat pentru 6 decembrie

Marseille – Lyon se va juca pe 6 decembrie, după ce derby-ul a fost anulat ca urmare a felului ostil în care autocarul oaspeților a fost întâmpinat duminică seară. Autocarul lui Lyon a fost atacat cu pietre, în timp ce antrenorul Fabio Grosso a fost umplut de sânge. 

Liga profesionistă franceză de fotbal (LFP) a anunțat că meciul va avea loc pe 6 decembrie, iar locul de disputare va fi anunțat ulterior.

„Comisia de competiţii a LFP a decis pe de o parte, aplicând articolul 544 din regulament, (…) ca acest meci să se joace miercuri, 6 decembrie, prima dată disponibilă în calendarul celor două echipe, şi pe de altă parte, să stabilească ulterior locul în care va avea loc această întâlnire, în aşteptarea unor informaţii suplimentare din partea autorităţilor publice care să permită desfăşurarea acesteia în condiţii optime de securitate pentru toţi participanţii şi pentru public”, se arată în comunicatul LFP. 

Oficialii lui Lyon au cerut ca meciul cu Marseille să se desfășoare pe teren neutru, deoarece „nu sunt îndeplinite condiţiile de securitate pentru a juca la Marsilia”

În urma incidentelor violente de duminică seară, procurorii din Marsilia au deschis trei anchete. Două se referă la incidentele terifiante în care autocarul lui Lyon este atacat cu pietre, iar a treia anchetă vizează comportamentul fanilor lui Lyon de pe stadionul Velodrome. 

Fanii oaspeților au făcut saluturi naziste și au scos strigăte de maimuță în dreptul gazdelor. Decizia este așteptată pentru 22 noiembrie.

30-10-2023
08:27

Patronul lui Lyon, prima reacție după imaginile șocante înainte de Marseille - Lyon

John Textor, patronul american al celor de la Olympique Lyon, a reacționat pentru prima oară după incidentele șocante dinaintea meciului Marseille – Lyon. 

Derby-ul francez a fost amânat pentru că autocarul oaspeților a fost atacat cu pietre, iar antrenorul Fabio Grosso a fost rănit grav. John Textor a luat legătura cu antrenorul italian la scurt timp după incident și a dezvăluit că Fabio Grosso nu putea susține o conversație. 

„Nu putea susține o conversație, avea cioburi de sticlă pe față. Nu doar cioburile erau problema, vorbim de impactul unui obiect, de o lovitură.

A fost nevoie de intervenția medicilor, a fost o scenă șocantă. Am încercat să stau de vorbă cu el, să văd cum este, dar părea că nu este lucid”, a declarat John Textor. 

De asemenea, John Textor a precizat că atât el, cât și restul echipei de la Lyon, își doreau ca partidă să se joace. „Sunt foarte supărat. Jucătorii și antrenorul nostru pregătiseră meciul din această seară, iar suporterii voiau să-l vadă jucat pe teren.

Echipa noastră a vrut să joace! Le-am spus că suntem gata pentru a juca”, a mai spus John Textor. Meciul a fost amânat, chiar dacă pe stadion erau deja 60.000 de suporteri.

29-10-2023
20:12

Meciul Marseille - Lyon, anulat!

Meciul dintre Marseille şi Lyon a fost anulat din cauza incidentelor dinaintea startului partidei când autocarul oaspeţilor a fost atacat violent de fanii gazdelor. 

Fabio Grosso a avut cel mai mult de suferit şi cei de la L’Equipe au publicat o fotografie şocantă cu rănile de pe faţa antrenorului oaspeţilor.

Scene şocante în Franţa înainte de Marseille – Lyon. Autocarul oaspeţilor a fost atacat cu pietre înainte de a ajunge la Stade Velodrome, iar cel mai mult a avut de suferit antrenorul oaspeţilor.

Fabio Grosso, atacat cu pietre înainte de Marseille – Lyon!

Fabio Grosso, antrenorul lui Lyon, a fost lovit în cap cu pietre şi a sângerat abundent. Abia se putea ţine pe picioare în timp ce a fost transportat spre cabinetul medical de la stadion, fiind susţinut de doi oameni din staff.

ADVERTISEMENT

Meciul care trebuie să înceapă la ora 21:45 ar putea fi anulat din cauza acestor incidente. Pe imagini se vede cum autocarul este lovit cu pietre şi chiar cu petarde şi artificii, înainte să intre în stadion.

VEZI VIDEO: 

Mai multe geamuri ale autocarului au fost sparte!

Autocarul a fost avariat în momentul în care a ajuns în stadion şi pe imagini se vede cum mai multe geamuri au fost sparte, Fabio Grosso având cel mai mult de suferit, având capul spart după asaltul de pe străzile din Marsilia.

ADVERTISEMENT

Lyon are un start dezastruos de sezon. Fosta campioană a Franţei este ultima în clasament şi are nevoie de puncte ca de aer. Astfel, în acest meci, gazdele sunt mari favorite, chiar dacă şi ele suferă în Ligue 1.

Marseille este la mijlocul clasamentului din Franţa, pe locul 9 cu 12 puncte. OM este la 10 lungimi de liderul Nice, astfel că gazdele nici nu concep să obţină cele trei puncte în faţa unui adversar rănit.

ADVERTISEMENT

Lyon a avut de ales între Fabio Grosso şi… Elias Charalambous

Fabio Grosso a fost numit antrenorul lui Lyon la mijlocul lunii septembrie. Pe lista francezilor a fost şi antrenorul celor de la FCSB, Elias Charalambous, conform anunţului făcut de Foot Mercato, la vremea respectivă:

„Fabio Grosso este principalul favorit să preia banca tehnică, dar un nume cu totul surprinzător i-a fost propus conducerii clubului. Din informațiile noastre, antrenorul formației românești FCSB, Elias Charalambous, a fost propus conducătorilor lui Lyon.

ADVERTISEMENT

Fost internațional cipriot, cu 67 de selecții în tricoul primei reprezentative, el le-a mai pregătit pe AEK Larnaca, Hatta Club, Ethnikos și Doxa Katokopias până să ajungă în România în luna martie a acestui an.

În acest moment, echipa pe care o pregătește merge foarte bine în campionat. Are 6 victorii din 7 meciuri și este liderul clasamentului. Elias Charalambous este pe lista lui Olympique Lyon, deși Fabio Grosso pare să fie principalul favorit al clubului”, au scris francezii.

ADVERTISEMENT