Life

Fabrica unică în România ce producea pe bandă rulantă în anii ’90 de care s-a ales praful. N-a mai produs nimic de 10 ani, iar acum se află în faliment

Fabrica unică din România care producea pe bandă rulantă în anii '90, dar s-a ales praful de ea. Nu a produs nimic de 10 ani.
04.04.2024 | 17:27
Fabrica unica in Romania ce producea pe banda rulanta in anii 90 de care sa ales praful Na mai produs nimic de 10 ani iar acum se afla in faliment
Fabrica din România de care s-a ales praful, deși producea pe bandă rulantă în anii '90. Sursa foto: arq.ro, livearad.ro/Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Fabrica unică din România care nu a mai produs nimic de 10 ani, însă în anii ’90, producea pe bandă rulantă. Acum s-a ales praful de ea și a intrat în faliment, așa că a fost scoasă la licitație.

Fabrica unică în România ce producea pe bandă rulantă în anii ’90 a intrat în faliment. Nu a mai produs nimic în ultimii 10 ani

Este vorba despre prima fabrică de seringi de unică folosință de la noi din țară. Sanevit Arad. Aceasta nu a mai produs nimic în ultimii 10 ani, iar acum este în faliment.

ADVERTISEMENT

Această fabrică este scoasă la licitație publică. Prețul de pornire este de  1.685.000 de euro, după cum arată anunțurile publicate pe site-urile de specialitate.

La mijlocul anilor ’90, fabrica era unică în România. Capacitatea sa anuală de producție era de 160 – 200 de milioane de seringi și 520 de milioane de ace medicale.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, fabrica nu a lucrat niciodată la mai mult de 30% din capacitatea sa. Nu a mai produs nimic din anul 2013, iar datoriile cu care fabrica a rămas sunt în valoare de aproximativ 8,4 milioane de lei.

Ministerul Economiei deține fabrica Sanevit. De-a lungul timpului, au existat mai multe tentative de a o privatiza. Niciun investitor nu s-a arătat, însă, interesat de a o achiziționa.

ADVERTISEMENT

Fabrica are un teren cu o suprafață de 30.245 de metri pătraţi. Acesta este situat pe o arteră principală din cartierul Grădiște, din orașul Arad, dar sunt și câteva clădiri construite, iar între ele se află o hală de producție de peste 14.000 de metri pătrați.

Licitația pentru această fabrică va avea loc pe 10 aprilie 2024, la ora 14.00. Licitația se va desfășura la sediul lichidatorului judiciar, pe strada D. D. Bolintineanu nr. 5 et.1 ap. 3, potrivit Agerpres.

ADVERTISEMENT

Persoanele care sunt interesate să participe la licitație trebuie să se prezinte la sediu până pe 9 aprilie, la ora 14.00. Acestea trebuie să depună documentele necesare pentru înscriere, precum și dovada achitării garanției de participare. Mai exact, este vorba despre 10% din prețul de pornire, fără TVA inclus.

În caz de neadjudecare, licitația se va relua în dățile de 17 și 24 aprilie 2024. Încă din anul 2021, Tribunalul Arad a admis începerea procedurii falimentului și dizolvării fabricii de seringi.

ADVERTISEMENT