Life

Fabrica uriașă din România care a fost cumpărată de străini. Făcea un produs adorat de oameni

Una dintre cele mai mari fabrici din România a fost cumpărată de către străini. Ce se va întâmpla, de acum încolo, cu produsele fabricate la noi în țară.
26.04.2024 | 22:00
Fabrica uriasa din Romania care a fost cumparata de straini Facea un produs adorat de oameni
Una dintre cele mai mari fabrici din România a fost cumpărată de către străini. Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Schimbare de proporții pentru domeniul industrial din România. Una dintre cele mai mari fabrici de la noi din țară a fost cumpărată de un colos de origine mexicană. Acum, întrebarea tuturor este către ce se va întâmpla cu produsele fabricate aici.

Un grup mexican a cumpărat cea mai mare fabrică de panificație din România

Compania Trei Brutari a trecut printr-o schimbare majoră. Ani la rând, compania a produs cel mai vândut tip de pâine la nivelul întregii țări. De acum încolo, românii s-ar putea să întâmpine anumite dificultăți în căutarea produselor autentice.

ADVERTISEMENT

Compania Trei Brutari activează pe piață de mai bine de un deceniu. În tot acest timp, și-a consolidat poziția și s-a numărat printre cei mai mari producători de panificație de la noi din țară.

Trei Brutari avea sub umbrela sa alte branduri cunoscute, printre care Chef Papa, Grand Papa, Boierească și Poieni. Poieni sunt cei mai cunoscuți biscuiți din România, cu o istorie de peste 50 de ani.

ADVERTISEMENT

Acum, Trei Brutari a fost cumpărat de cel mai mare producător de panificație la nivel mondial. Este vorba despre Bimbo, o companie de origine mexicană.

Grupul mexican Bimbo a analizat foarte bine situația înainte de a încheia contractul de vânzare. Mexicanii pot spune că au luat cea mai bună decizie, având în vedere că Trei Brutari are o fabrică în Dâmbovița, dar și alte unități de producție în Buzău și în Iași.

ADVERTISEMENT

România, pe primul loc la consumul de pâine în Europa

Această tranzacție este una uriașă, mai ales dacă luam în calcul capitalul grupului Bimbo. Este cel mai mare producător de panificație din lume, cu peste 220 de fabrici de producție.

Imperiul Bimbo nu se limitează doar la linia de producție, ci se extinde și în domeniul vânzărilor. În întreaga lume, compania are 1.600 de puncte de desfacere prezente în Europa, Asia, Africa și America.

ADVERTISEMENT

Potrivit agrointel.ro, grupul mexican deține una dintre cele mai mari rețele de distribuție din întreaga lume. Bimbo are peste 3 milioane de puncte de vânzare și numără aproximativ 151.000 de angajați.

Trei Brutari a fost ani la rând unul dintre cei mai mari producători de pâine și produse de panificație și nu este de mirare. Pâinea ocupă un loc special pe mesele românilor și este consumată cu regularitate. Aproape că nu există fel de mâncare pe care românii să nu îl asocieze cu pâinea pentru un plus de sațietate.

Potrivit statisticilor, românii se numără printre cei mai mari consumatori de pâine de la nivelul Europei. La noi în țară, pâinea este mult mai ieftină decât în alte state, iar asta îi face pe români să o cumpere în cantități mari.

ADVERTISEMENT
Tags: