Life

Greșeala pe care o faci și tu când prăjești pâinea. Mihaela Bilic avertizează: “Efect toxic”

Greșeala pe care multe persoane o fac atunci când prăjesc pâinea. Nutriționistul Mihaela Bilic a lansat un avertisment important.
04.04.2024 | 18:58
Greseala pe care o faci si tu cand prajesti painea Mihaela Bilic avertizeaza Efect toxic
Mihaela Bilic a spus ce să nu faci atunci când prăjești pâinea. Sursa foto: Pixabay, Instagram/Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Mihaela Bilic a spus care este greșeala făcută de multe persoane atunci când prăjesc pâinea. Acest preparat este consumat de mulți în fiecare zi, dar cum trebuie făcut, de fapt?

Greșeala pe care o fac multe persoane atunci când prăjesc pâinea. Mihaela Bikic a avertizat

Multe persoane preferă să mănânce pâine prăjită dimineața, la micul dejun. Felia crocantă și rumenită, dar și gustul ei sunt lucruri care fac acest preparat atât de îndrăgit.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, Mihaela Bilic a emis un avertisment pentru cei care consumă regulat pâine prăjită. Nutriționistul a spus că pâinea îngrașă la fel, indiferent dacă este proaspătă sau rumenită.

Atunci când este prăjită, pâinea pierde apa, este mai ușoară și ajunge să aibă mai multe calorii per 100 de grame. O felie de pâine, însă, conține același număr de calorii indiferent dacă este sau nu prăjită.

ADVERTISEMENT

Spre deosebire de pâinea proaspătă, cea prăjită nu balonează deoarece este mai ușor de digerat. Acest lucru se întâmplă din cauza faptului că microorganismele prezente în drojdie sau maia își încetează activitatea, așa că nu mai fermentează amidonul.

“Ce se întâmplă cu pâinea prin prăjire, în afară de faptul că se rumenește frumos și miroase delicios? Pierde apa, devine mai ușoară și se concentrează în nutrienți/calorii- de la aprox 240cal/100g, ajunge la 340cal prin prăjire.

ADVERTISEMENT

Dar noi nu mâncăm pâinea cu suta de grame, ci cu felia, iar o felie de pâine (proaspătă sau prăjită) are tot 80 calorii. Care e avantajul pâinii prăjite? Faptul că e mai ușor de digerat, nu balonează.

Explicația: microorganismele din drojdie/maia își încetează activitatea și nu mai fermentează amidonul. Același avantaj îl prezintă și pâinea veche de o zi, al cărei proces de dospire s-a încheiat”, a explicat Mihaela Bilic pe Facebook, acum ceva timp.

ADVERTISEMENT

Mihaela Bilic a venit cu un sfat prețios pentru cei care preferă să mănânce pâine prăjită. Specialista a spus că aceasta nu trebuie prăjită prea tare, deoarece poate fi toxică.

“Când prăjiți pâinea, evitați să o rumeniți prea tare- tot ce este ars conține acrilamidă, cu efect toxic”, a mai precizat Mihaela Bilic în postarea sa.

ADVERTISEMENT