Sport

Fabrizio Romano a făcut anunțul! Cine este noul Balon de Aur

Jurnalistul Fabrizio Romano a făcut marele anunț! Italianul a dezvăluit cine este câștigătorul Balonului de Aur în 2023.
25.10.2023 | 19:50
Fabrizio Romano a facut anuntul Cine este noul Balon de Aur
Fabrizio Romano a anunțat cine este noul câștigător al Balonului de Aur.
ADVERTISEMENT

Fabrizio Romano, renumitul jurnalist italian specializat în transferuri, a confirmat informația momentului în fotbalul mondial. Lionel Messi a câștigat pentru a 8-a oară cel mai râvnit trofeu individual din fotbal: Balonul de Aur. Starul argentinian va primi premiul la începutul săptămânii viitoare.

Fabrizio Romano a făcut anunțul! Cine este noul Balon de Aur

Presa din Spania a dezvăluit că Lionel Messi ar urma să câștige pentru a 8-a oară în carieră Balonul de Aur. Starul lui Inter Miami a făcut senzație la Cupa Mondială 2022 și i-a luat fața în cursa pentru marele trofeu individual lui Erling Haaland.

ADVERTISEMENT

Ceremonia de decernare a Balonului de Aur va avea loc luni, 30 octombrie, la Teatrul Chatelet din Paris. Messi ar fi fost deja anunțat că va primi trofeul, iar Fabrizio Romano a confirmat informația oferită de majoritatea publicațiilor cu renume din lume.

„Înțeleg că Messi va fi câștigătorul Balonului de Aur încă o dată. Decizia oficială va fi anunțată luni seara, la Paris. Va fi al optulea Balon de Aur al lui Messi. Istoric”, a scris Fabrizio Romano pe rețelele de socializare.

ADVERTISEMENT

Cupa Mondială, decisivă pentru Lionel Messi în lupta pentru Balonul de Aur

Astfel, Messi va cuceri pentru a 8-a oară în carieră Balonul de Aur. Starul argentinian a mai câștigat trofeul în anii 2009, 2010, 2011, 2012, 2015, 2019 și 2021. Fost jucător la Barcelona și PSG, Messi i-a luat fața lui Erling Haaland, principalul contracandidat.

Messi a făcut senzație la Cupa Mondială din Qatar, unde a câștigat marele trofeu cu naționala Argentinei. În urma prestațiilor fabuloase de la turneul final, unde a marcat 7 goluri și a dat 3 pase decisiv, Messi a fost ales MVP-ul competiției.

ADVERTISEMENT

În 2023, Messi a cucerit titlul în Franța cu PSG și a câștigat Leagues Cup, în SUA, cu Inter Miami. De cealaltă parte, Erling Haaland a marcat pe bandă rulantă și a doborât o sumedenie de recorduri în sezonul în care Manchester City a câștigat campionatul, cupa și Champions League.

Cum se votează pentru Balonul de Aur

În 2022, Balonul de Aur a fost câștigat de Karim Benzema. În ceea ce privește modalitatea în care marele câștigător al Balonului de Aur este ales, câte un jurnalist din primele 100 de țări în clasamentul FIFA nominalizează câte 5 jucători.

ADVERTISEMENT

În funcție de ordinea efectuării alegerilor, jucătorii vor primi un punctaj diferit: locul 1 primește 6 puncte, locul 2: 4 puncte, locul 3: 3 puncte, locul 4: două puncte și locul 5: 1 punct.

Spre deosebire de anii precedenți, în 2022 și 2023 câștigătorul Balonului de Aur s-a votat pe baza performanțelor înregistrate de-a lungul unui sezon. Dacă va primi oficial Balonul de Aur, Lionel Messi va deveni primul jucător din istorie care câștigă Balonul de Aur, deși nu evoluează într-un campionat din Europa.

ADVERTISEMENT