Sport

Lionel Messi, aproape de-al 8-lea Balon de Aur. “Este ca și câștigat”

Lionel Messi este foarte aproape de a câștiga cel de-al 8-lea Balon de Aur din cariera de fotbalist.
17.10.2023 | 16:40
Lionel Messi aproape deal 8lea Balon de Aur Este ca si castigat
Lionel Messi este foarte aproape de a câștiga cel de-al 8-lea Balon de Aur din cariera de fotbalist. Sursa Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Mai sunt două săptămâni până la decernarea premiilor pentru cel mai bun fotbalist din sezonul precedent. Lionel Messi este aproape de a câștiga cel de-al 8-lea Balon de Aur din carieră. Argentinianul este favorit în cursa pentru cel mai important trofeu individual, înaintea lui Erling Haaland sau Kylian Mbappe.

Lionel Messi, aproape de-al 8-lea Balon de Aur

Pe 30 octombrie va fi decernarea ceremoniei Balon d’Or 2023, în Franța, Paris, la ‘Theatre du Chatelet’. Astfel, în mai puțin de două săptămâni vom afla cine a triumfat în lupta pentru cel mai important trofeu individual. Lionel Messi este foarte aproape de a câștiga cel de-al 8-lea Balon de Aur din carieră, fiind favoritul publicului.

ADVERTISEMENT

În ultima perioadă, au apărut tot mai multe declarații legate de faptul că argentinianul ar fi câștigat deja trofeul cel mare. Potrivit francezilor de la Sports.fr, se pare că Leo a fost deja informat de France Football despre victoria sa. Așadar, jurnaliștii celebrei reviste au mers deja în Miami pentru a realiza tradiționalul interviu al câștigătorului.

În urma unei statistici, se pare că Messi este favoritul publicului la câștigarea Balonului de Aur, cu un procent al voturilor de 47% în favoarea sud-americanului. Chiar dacă nu a avut un sezon strălucit în tricoul lui PSG, motivul pentru care oamenii îl aleg pe fostul jucător al Barcelonei este datorită triumfului de la Cupa Mondială cu Argentina.

ADVERTISEMENT

Aceeași statistică îl are ca favorit în rândul portarilor pe Emiliano Martinez pentru Trofeul Yachine cu 21.8%. De asemenea, Jude Bellingham conduce cursa pentru Trofeul Raymond Kopa, oferit celui mai bun tânăr, cu 43.2%.

Cine poate să îi “fure” trofeul lui Messi

Atacantul de 36 de ani conduce cursa pentru Balonul de Aur în fața unor jucători cu performanțe notabile în sezonul trecut. Printre aceștia, cei care au și cele mai mari șanse, sunt: Erling Haaland, Kevin de Bruyne, Jude Bellingham și Kylian Mbappe.

ADVERTISEMENT

Erling Haaland

Norvegianul este cu siguranță cea mai apropiată variantă de Lionel Messi în lupta pentru câștigarea Balonului de Aur. Atacantul lui Manchester City a reușit lucruri importante în primul sezon sub comanda lui Pep Guardiola. Haaland a marcat 52 de goluri în 53 de meciuri, în toate competițiile din sezonul 2022/2023.

Alături de fromația din Premier League, Erling a reușit tripleta, un eveniment rar întâlnit în istoria fotbalului. Cu “cetățenii”, Haaland a triumfat în Champions League, FA Cup și campionat. Totodată, norvegianul a primit și titlul pentru cel mai bun jucător, acordat de UEFA.

ADVERTISEMENT

Kevin de Bruyne

În cursa pentru Balonul de Aur se află încă 7 câștigători ai Treble-ului din sezonul trecut. Julian Alvarez (câștigător și de Cupă Mondială cu Argentina), Bernardo Silva, Ilkay Gundogan, Rodri, Ruben Dias și poate cel mai în formă mijlocaș central al ultimelor sezoane, Kevin de Bruyne.

Belgianul a fost implicat în toate competițiile unde Manchester City a triumfat. Fotbalistul reușit încă un sezon de excepție pe plan individual. De Bruyne a avut 41 de contribuții de gol, în 49 de partide. Mijlocașul a fost cel mai bun pasator din Premier League și a fost asul din mâneca lui Haaland.

Jude Bellingham

Englezul nu a avut realizări foarte importante și este prematur să ne gândim că ar putea câștiga Balonul de Aur în acest sezon, în fața unor jucător precum Kevin de Bruyne și Erling Haaland. Însă, la doar 20 de ani, Jude Bellingham a arătat poate cea mai multă calitate individuală și un impact considerabil la Borussia Dortmund și acum la Real Madrid. Pe Bernabeu, mijlocașul are 10 goluri în 10 meciuri, un record impresionant, pe care nici atacanții nu îl reușesc.

Kylian Mbappe

Vorbim de calitate individuală pentru un trofeu ce se vrea a fi acordat celui mai bun fotbalist care, individual, a reușit un sezon excelent. De aceea, în discuție îl aducem și pe Kylian Mbappe. Francezul este la nominalizarea cu numărul 6 pentru Balonul de Aur.

Atacantul celor de la PSG a reușit un sezon foarte bun și a marcat 54 de goluri, în 56 de meciuri pentru club și pentru echipa națională a Franței. Mbappe a fost cel mai bun marcator din Ligue 1, unde și câștigat, alături de PSG, campionatul. În Qatar, Mbappe a avut un impact major în naționala lui Didier Deschamps. Francezul a marcat 8 goluri la Cupa Mondială și a câștigat Gheata de Aur a competiției, marcând și 3 goluri în finala cu Argentina.

  • 36 de ani are Lionel Messi
  • 7 Baloane de Aur are în palmares campionul mondial
ADVERTISEMENT
1,51 este cota pentru „1X” la meciul Inter Miami – Charlotte