News

Fabuloasa fermă deţinută de patronul lui Arsenal! A costat 725 de milioane de dolari şi poate găzdui toate echipele din Premier League

21.05.2020 | 20:52
Fabuloasa ferma detinuta de patronul lui Arsenal A costat 725 de milioane de dolari si poate gazdui toate echipele din Premier League
Fabuloasa fermă deţinută de patronul lui Arsenal! A costat 725 de milioane de dolari şi poate găzdui toate echipele din Premier League
ADVERTISEMENT

Stan Kroenke este patronul lui Arsenal din toamna anului 2008, însă puţini sunt cei care ştiu că acesta deţine o fermă de-a dreptul fabuloasă. Omul de afaceri a făcut investiţia în 2016, iar FANATIK îţi prezintă cum arată propietatea care i-ar face pe mulţi dintre magnaţi să fie geloşi.

Fabuloasa fermă deţinută de patronul lui Arsenal. Cea mai scumpă propietate vândută în SUA

Chiar dacă este considerat cel mai zgârcit patron din Premier League, Stan Kroenke nu se uită la preţuri atunci când vine vorba de achiziţionarea unei propietăţi. “Tunul” l-a dat în 2016, când a achiziţionat o fermă imensă din statul Texas. Chiar dacă suma a fost confidenţială, presa din SUA a anunţat că preţul final a fost unul în jur de 725.000.000 de dolari.

ADVERTISEMENT
fermă patron arsenal
Ferma patronului lui Arsenal are o suprafaţă impresionantă

Propietatea este considerată a fi cea mai mare de acest fel din SUA, iar preţul a fost unul record. Cu o suprafaţă de 535.000 de acri, oraşele New York şi Los Angeles ar încăpea cu uşurinţă în spaţiul fermei “W.T Waggoner Ranch”.

Mai mult decât atât, fiind un subiect la modă din cauza pandemiei de coronavirus, toate echipele din Premier League ar putea să fie găzduite aici. Având un spaţiu atât de mare, chiar şi meciurile rămase din finalul actualului sezon s-ar putea juca aici.

ADVERTISEMENT
fermă patron arsenal
Vila luxoasă din ferma deţinută de patronul lui Arsenal

Pe acest pâmânt, Stan Kroenke are mai multe puţuri de petrol, zeci de turme de bovine şi câteva vile luxoase. În plus, aproape 30.000 de acri sunt folosiţi pentru agricultură.

Imperiul sportiv deţinut de Stan Kroenke

Cu o avere estimată la 10 miliarde de dolari, Stan Kroenke a construit un adevărat imperiu sportiv în ultimii ani. Omul de afaceri în vârstă de 72 de ani deţine echipe în NBA, NFL, NHL sau MLS, iar în 2008 a achiziţionat clubul Arsenal.

ADVERTISEMENT
fermă patron arsenal
Un spaţiu important din ferma patronului lui Arsenal este folosită pentru agricultură

Atracţia faţă de sport a început în 1999, când a înfiinţat compania “Kroenke Sports and Entertainment”. La scurt timp a cumpărat echipa St. Louis Rams din NFL, pe care a deţinut-o până în 2010. Cinci ani mai târziu a mutat echipa în Los Angeles. Din 2000, Stan Kroenke este patronul echipelor Denver Nuggets (NBA) şi Colorado Avalanche (NHL).

Înainte să investească în Premier League, Stan Kroenke a cumpărat, în 2004, clubul Colorado Rapids din MLS. Patronul lui Arsenal este căsătorit din 1974 cu Ann Walton, moştenitoare a lanţului de magazine Walmart, şi care are o avere estimată la 8 miliarde de dolari.

ADVERTISEMENT

Stan Kroenke evită să acorde interviuri, fiind poreclit “Silent Stan” de presa din America. În plus, omul de afaceri nu intervine în viaţa de zi cu zi a echipelor pe care le deţine.

ADVERTISEMENT