News

Falsul chirurg estetician Matteo Politi, arestat în Italia. România a cerut extrădarea

Falsul chirurg Matteo Politi, condamnat la închisoare cu executare în România, a fost arestat de autoritățile din Italia și așteaptă extrădarea.
23.08.2023 | 08:31
Falsul chirurg estetician Matteo Politi arestat in Italia Romania a cerut extradarea
Falsul chirurg estetician Matteo Politi, arestat în Italia. România a cerut extrădarea
ADVERTISEMENT

Politi devenise celebru în țara noastră prin rândul VIP-urilor, pentru operațiile estetice pe care le făcea, cu toate că a operat timp de 15 ani fără a avea acest drept. Cu doar opt clase terminate, Politi a înșelat pe toată lumea și a fost condamnat la 3 ani și 10 luni de închisoare pentru înșelăciune și fals în acte.

Falsul chirurg estetician Matteo Politi, arestat în Italia

Individul a fost reținut undeva în Veneția, iar acum așteaptă decizia instanței, care-l poate extrăda în România. Matteo Politi (43 de ani), care își schimbase între timp numele în Luigi, a fost arestat la Marghera, Veneția. Carabinierii i-au pus cătușele în baza mandatului european de arestare emis de justiția din România.

ADVERTISEMENT

Bărbatul este acuzat că, în perioada martie – decembrie 2018, bărbatul s-a dat drept chirurg estetician, având nu mai puțin de 9 victime la activ. Folosindu-se de un nume fals, bărbatul a efectuat operații în cinci spitale diferite din București, reușind să facă zeci de mii de euro.

Înșelăciunea s-a încheiat în luna martie, când Politi a fost condamnat la închisoare cu executare, deși era fugit din țară din 2022. Deși polițiștii au ajuns să-l caute chiar în Hong Kong, acesta muncea liniștit într-un hotel de lângă Veneția, potrivit Rai News. Bărbatul a fost transportat acum la închisoarea Santa Maria Maggiore din Veneția, unde așteaptă extrădarea.

ADVERTISEMENT

Italianul declara în exclusivitate pentru FANATIK, în momentul în care și-a aflat sentința, că totul este ”o manevră”. ”Este fenomenal cum s-a pronunțat astăzi instanța, cu condamnare cu executare. Au fost depuse, în primă instanță, foile mele în original, foile mele matricole. Parchetul a făcut o verificare la Ministerul Educației din Serbia, care a spus că actele mele sunt originale, legimite, la fel și Ministerul din România.

Ei m-au acuzat de înșelăciune, că sunt medic fals, cu adeverință. Eu am probe în acest sens, le-am depus la dosar și am făcut plângere penală, s-a deschis un dosar penal la Parchet, împotriva judecătorului, procurorului și împotriva inspectorului de Poliție, că mi-au pătat imaginea. Am vorbit cu cineva de la Consulatul Serbiei și am arătat dovada depusă de procuror, că adeverința este ilegală, este contrafăcută. De aceea am depus plângere penală împotriva acestei persoane”, a declarat Politi.

ADVERTISEMENT

În continuare, Matteo Politi a transmis că nu există nicio dovadă că nu ar fi în realitate medic și e pregătit să acționeze în judecată pe toată lumea care susține contrariul. ”M-au condamnat pe baza a ce? Înșelăciune? Eu vreau să înțeleg unde și pe cine am înșelat. Nu există nicio probă legală care să ateste faptul că eu nu sunt medic adevărat, asta e fenomenal. Nu termin aici, îi trag pe toți la răspundere.

Actele au fost depuse în original, la fel și înscrierea mea la Colegiul Medicilor de pe urma căreia aveam drept de practică. Ei mi-au dat o condamnare, asta e o manevră. Dar îi voi trage pe toți la răspundere pentru ceea ce mi-au făcut, că ei nu știu cu cine lucrez eu, cu ce guvern”, a declarat Politi pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT

Dacă va fi extrădat în România, Matteo Politi va sta după gratii cel mult 3 ani și 10 luni, însă va fi nevoit să plătească și daune materiale. Mai exact 30.000 de lei și 12.000 de euro, bani care le revin celor care l-au reclamat. Acestor sume li se adaugă cheltuielile de judecată în valoare de 15.000 de lei.

ADVERTISEMENT
Locul din România care pare rupt din filmele SF. E la o oră...
Locul din România care pare rupt din filmele SF. E la o oră şi jumătate de Bucureşti, iar intrarea costă doar 45 de lei
”Fratele” lui Adi Mutu a ajuns de nerecunoscut și a venit în România:...
”Fratele” lui Adi Mutu a ajuns de nerecunoscut și a venit în România: ”Uitați-vă la mine, din cauza voastră sunt așa”
Polițista din stadion devenită virală și-a vopsit sânii în culorile echipei favorite și...
Polițista din stadion devenită virală și-a vopsit sânii în culorile echipei favorite și a pozat așa pe Instagram: „Oamenii mei frumoși, a ieșit soarele!”
Presupusa amantă a lui Lionel Messi a rupt tăcerea despre relaţia cu starul...
Presupusa amantă a lui Lionel Messi a rupt tăcerea despre relaţia cu starul argentinian. Jurnalista este de o frumuseţe uimitoare
Moștenirea controversată a lui Henry Kissinger: Lovituri de stat și genocide, de la...
Moștenirea controversată a lui Henry Kissinger: Lovituri de stat și genocide, de la khmerii roșii și Vietnam la războiul din Ucraina
Cum arată locul de vechi al Ronei Hartner din cimitirul Bellu? Acolo se...
Cum arată locul de vechi al Ronei Hartner din cimitirul Bellu? Acolo se odihnește și tatăl artistei GALERIE FOTO
PUTIN CUTREMURĂ toată planeta! Decizie ISTORICĂ pe final de an
PUTIN CUTREMURĂ toată planeta! Decizie ISTORICĂ pe final de an
Meghan, provocare urâtă pentru Regele Charles. Ce urmează pentru cuplul rebel
Meghan, provocare urâtă pentru Regele Charles. Ce urmează pentru cuplul rebel
Anamaria Prodan nu se mai ascunde. Adevărul despre noul iubit: „Mă susține, este...
Anamaria Prodan nu se mai ascunde. Adevărul despre noul iubit: „Mă susține, este fericit pentru mine și eu sunt fericită că am alături un bărbat în adevăratul sens al cuvântului”
Eugenia Șerban a obținut ordin de protecție împotriva fiului ei. Calvarul prin care...
Eugenia Șerban a obținut ordin de protecție împotriva fiului ei. Calvarul prin care trece după lupta cu cancerul
EXCLUSIV. De unde vin banii cu ajutorul cărora AUR și-a făcut ziar de...
EXCLUSIV. De unde vin banii cu ajutorul cărora AUR și-a făcut ziar de propagandă cu patru milioane de exemplare în trei luni
Ce pensie au Corina Chiriac și Maria Dragomiroiu. Câți bani primesc artistele: „M-a...
Ce pensie au Corina Chiriac și Maria Dragomiroiu. Câți bani primesc artistele: „M-a și înjurat lumea pe Facebook”
Care e singura țară europeană care se întinde pe trei continente? Europa, Africa...
Care e singura țară europeană care se întinde pe trei continente? Europa, Africa și America!