News

Familiile rămase pe drumuri din cauza incendiilor din Grecia primesc până la 150.000 de euro drept daune

Buget de 500 de milioane de euro pentru grecii afectați de incendii. Familiile primesc până la 150.000 de euro drept daune.
11.08.2021 | 11:31
Familiile ramase pe drumuri din cauza incendiilor din Grecia primesc pana la 150000 de euro drept daune
ADVERTISEMENT

Incendiile din Grecia au făcut prăpăd, iar mulți oameni au rămas pe drumuri. Tocmai de aceea, autoritățile au stabilit și un buget pentru repararea și compensarea daunelor pe care focul le-a produs.

Familiie fără adăpost din cauza incendiilor primesc până la 150.000 de euro drept daune, în Grecia

În această situație sunt mii de oameni, aceștia fiind nevoiți să își părăsească casele din cauza flăcărilor care le puneau în pericol viața. De asemenea, zeci de sate întregi au fost evacuate din calea flăcărilor.

ADVERTISEMENT

Oamenilor le este frică, iar unii aleg să rămână de teamă că dacă vor pleca nu vor mai avea la ce să se întoarcă acasă.

“Ne este foarte frică, dar trebuie să rămânem”, a spus un locuitor.

“Nu plecăm, deoarece este proprietatea noastră și avem impresia că dacă plecăm, casele noastre vor fi arse”, a declarat un altul.

ADVERTISEMENT

Autoritățile din Grecia, declarații despre dimensiunile dezastrului. Ce ajutor primește fiecare familie în parte

După ce oamenii și-au arătat furia, pentru că ei sunt nemulțumiți de felul în care autoritățile au gestionat criza, acestea au prezentat un plan de măsuri destinate celor afectați de incendiile din Grecia.

Autoritățile au mai transmis și regretele lor pentru această situație și au spus că distrugerea în incendii a oricărei case este „ca o lovitură în inimă”.

ADVERTISEMENT

“Fiecare casă care a fost distrusă este o tragedie pentru noi toți și este ca o lovitură în inimă. Dar ceea ce știu este că o luptă uriașă a fost dată în ultimele zile.

Am rămas cu toții acolo, fără să dormim, în toate aceste zile”, a transmis Nikos Hardalias, adjunctul ministrului Protecției Civile din Grecia.

ADVERTISEMENT

De asemenea, aceste măsuri ‘‘vor fi finanţate în principal printr-un buget suplimentar de 500 de milioane de euro pe care Ministerul de Finanţe îl va depune acum”, a mai explicat prim-ministrul din Grecia, Kyriakos Mitsotakis.

Statul va acorda cel mult 150.000 de euro pe casă distrusă, dar și un avans, ce poate varia, conform The Guardian.

“Este primul contact cu focul de aici. Este straniu, este un incendiu uriaș care nu este ușor de adus sub control. Facem tot ce putem”, a spus Peter Kovalik, pompier slovac.

Și țara noastră a trimis mai mulți pompieri români să se lupte cu flăcările din Grecia, după ce țara a cerut ajutorul european.

ADVERTISEMENT
Tags: