Sport

Fanatik confirmat! Cum se va numi echipa care a luat locul Farului în Liga a doua: „Acesta va fi parcursul”

Așa cum FANATIK a anunțat în exclusivitate, echipa care a preluat locul din Liga a doua al Farului se va numi Callatis Mangalia. Ciprian Marica a confirmat informația.
12.08.2021 | 20:03
Fanatik confirmat Cum se va numi echipa care a luat locul Farului in Liga a doua Acesta va fi parcursul
Echipa care a luat locul Farului în eșalonul secund vrea să-și schimbe numele. Sursa foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Chiar dacă acum evoluează sub numele de Unirea Constanța, planurile noii echipe preluate de Ianis Zicu după fuziunea Farului cu Viitorul sunt cu totul și cu totul altele. Potrivit lui Ciprian Marica, aceasta își va schimba cât de curând denumirea în „Callatis Mangalia” și va deveni astfel continuatoarea de drept a clubului care a activat în perioada 1962 – 2015, informație pe care FANATIK a dezvăluit-o în exclusivitate încă din 3 iulie 2021.

Dacă totul decurge bine, acesta va fi parcursul echipei. Cu timpul va deveni o echipă a celor din Mangalia. Se organizează și ei, sunt la început”, a explicat fostul internațional, cooptat între timp în proiectul lui Gică Hagi.

ADVERTISEMENT

Până la rezolvarea acestor probleme de natură juridică și birocratică, elevii lui Zicu încearcă să obțină primele puncte din acest sezon. Și nu au o misiune deloc ușoară, în condițiile în care îi așteaptă un meci pe „Cluj Arena”, în fața Universității, care a obținut până acum șase puncte din tot atâtea posibile.

Echipa care a luat locul Farului în Liga a doua își va schimba numele. Fanatik confirmat

Am avut o discuție cu cei din Mangalia, dar lucrurile nu s-au putut întâmpla din punct de vedere al denumirii din cauza birocrației.

ADVERTISEMENT

Cei de la FRF au și ei anumite reguli, iar din punct de vedere juridic nu aveam timpul necesar pentru a face toate demersurile. Echipa trebuia să fie în Mangalia, să se numească Callatis Mangalia și cei de acolo să preia toată povestea.

Nu s-a putut, dar dacă totul decurge bine, acesta va fi parcursul echipei. Cu timpul va deveni o echipă a celor din Mangalia.

ADVERTISEMENT

Ianis Zicu ar putea să vă spună mai multe, el este un fel de manager general acum, se ocupă cam de toate la început. Se organizează și ei, sunt la început”, a declarat Ciprian Marica la Digi Sport.

Ianis Zicu, semnal de alarmă înaintea duelului cu U Cluj: „Timpul nu ne iartă, nu ne așteaptă”

Fără niciun punct și cu un golaveraj dezastruos (0-4) după primele două runde de campionat, Unirea Constanța trebuie să abordeze la victorie meciul împotriva Universității Cluj, programat joi, 12 august, la ora 21:30. Acesta este mesajul pe care Ianis Zicu îl transmite elevilor săi înaintea fluierului de start.

ADVERTISEMENT

La Chiajna am luat gol în minutul 37, cu FC Hermannstadt aproape de minutul 60. Este un lucru bun, echipa a început să capete și ritm, pentru că am avut doar două săptămâni de pregătire.

Consider aceste două partide acum, pentru că le-am pierdut, ca meciuri de pregătire. Urmează meciul de la Cluj, deja avem cinci săptămâni împreună și sper ca lucrurile să fie mult mai bune.

Mergem înainte pentru că timpul nu ne iartă, nu ne așteaptă și trebuie să începem să facem puncte cât mai repede. Când pierzi două – trei partide, entuziasmul începe să scadă, iar lucrul acesta poate afecta viitorul echipei”, susține tehnicianul echipei care a luat locul Farului în eșalonul secund.

ADVERTISEMENT