Sport

Fanatik, singura publicație interesată de soarta fotbalului feminin românesc. Șocant: conferință cu doar un ziarist!

Fanatik a fost singura publicație prezentă la conferința de presă a naționalei de fotbal feminin a României înainte de meciurile cu Moldova și Italia din preliminariile Campionatului Mondial din 2023.
25.11.2021 | 23:49
Fanatik singura publicatie interesata de soarta fotbalului feminin romanesc Socant conferinta cu doar un ziarist
Echipa naţională de fotbal feminin a României
ADVERTISEMENT

Fotbalul feminin se bucură de o expunere mai mare la nivel mondial în ultimii ani, iar în România acest sport face pași timizi pentru a deveni mai popular. Însă, deocamdată, foarte puține publicații alocă măcar un colțișor pentru această disciplină.

Fanatik, singura publicație interesată de soarta fotbalului feminin românesc?! Conferinţă cu doar un ziarist

FANATIK a fost singura publicație prezentă la conferința de presă a naționalei de fotbal feminin a României înainte de meciurile cu Moldova și Italia din preliminariile Campionatului Mondial din 2023.

ADVERTISEMENT

Sigur, traficul infernal din Capitală îngreunează accesul la Centrul Național de Fotbal de la Mogoșoaia, însă la conferința de presă unde erau așteptate mai multe publicații și televiziuni, inclusiv cele deționătoare de drepturi, doar FANATIK a participat.

Astfel, conferința de presă s-a desfășurat cu un singur reporter. România are două meciuri foarte importante în preliminariile Campionatului Mondial de Fotbal Feminin din 2023 împotriva Moldovei și Italiei.

ADVERTISEMENT

Ioana Bortan: “Fotbalul feminin mondial crește de la an la an. Noi suntem codași deocamdată”

Ioana Bortan, mijlocaș la U Olimpia Cluj, a spus pentru FANATIK că barajul este obiectivul principal după eșecul în fața Elveției, iar visul este acela de a evolua la un turneu final alături de naționala mare a României:

“Două meciuri importante pentru noi. Nici nu ne gândim să nu câștigăm cu Moldova, dar vrem să aducem un rezultat bun și cu Italia. Obiectivul nostru este barajul. Este visul nostru, al tuturor, să jucăm la turneul final.

ADVERTISEMENT

Fotbalul feminin mondial crește de la an la an. Noi suntem codași deocamdată, dar încercăm să ne ridicăm și să ajungem la un turneu final cu naționala României”.

Ştefania Vătafu: “Creșterea la noi este din punct de vedere cantitativ foarte mare și sunt sigură că în viitorul apropiat vom crește și calitativ”

Ștefania Vătafu evoluează în Belgia la Anderlecht Bruxelles și este de părere că în viitorul apropiat se va observa și o creștere calitativă a fotbalului feminin românesc. Mijlocașul speră la o victorie în fața Italiei, care ar putea duce România în faza următoare:

ADVERTISEMENT

“Obiectivul nostru va fi să luăm șase puncte în cele două meciuri. Vom da totul pe teren și sperăm să obținem rezultate pozitive. Cu siguranță că ne dorim să obținem barajul. Nu este sfârșit de campanie, mai sunt multe meciuri în față. Vom lupta pentru acest obiectiv.

Avem adversari foarte tari, îi cunoaștem. În același timp, ne știm și nivelul nostru și sunt sigură că putem să facem o figură bună. Creșterea la noi este din punct de vedere cantitativ foarte mare și sunt sigură că în viitorul apropiat vom crește și calitativ.

Am avut experiența la U-19 să joc la un Campionat European. Ar fi superb să ajungem la un Campionat Mondial, un vis împlinit”, a spus Ștefania Vătafu.

Ştefania Vătafu
Ştefania Vătafu

După patru etape, România este pe locul trei în grupă. “Tricolorele” au învins Lituania și Croația, însă au cedat în deplasarea din Elveția, scor 0-2. Misiunea în fața Moldovei se anunță una mai simplă, însă duelul cu Italia de luni se poate dovedi crucial pentru calificare.

Clasament:

Grupa G din preliminariile CM 2023
Grupa G din preliminariile CM 2023

Cristi Dulca vrea să participe la un nou Campionat Mondial după 23 de ani: “Munca ar fi încununată”

Selecționerul Cristi Dulca a fost pe teren la ultimul Campionat Mondial la care a participat România, în 1998. 23 de ani mai târziu, tehnicianul țintește o calificare la Mondiale alături de selecționata feminină:

“Ne continuăm drumul, sper eu, pentru o calificare. Chiar dacă am pierdut cu Elveția, șansele noastre rămân în picioare. Tratăm următoarele meciuri diferit pentru că Moldova este un adversar mai modest decât Italia. 

Dacă nu m-aș gândi la calificare nu aș fi aici. Trebuie să transmit fetelor încredere și nu o fac din complezență. Ne-am descurcat foarte bine și cu Elveția, nu este atât de mare diferență. 

A trecut ceva timp de la Mondialul la care am participat ca jucător… 23 de ani… Sigur, ar fi o onoare și orice tehnician își dorește să participe la un turneu final alături de naționala României. Cred că munca ar fi încununată. 

Pentru asta trebuie să muncim. Grupul de fete este din ce în ce mai unit și asta mă bucură. Sperăm să ducem echipa la o calificare”, a spus Cristi Dulca.

Cristi Dulca
Cristi Dulca, selecţionerul naţionalei feminine

Casa de Pariuri Fortuna sprijină naţionala feminină a României: “Sunt mai mult decât nişte gospodine!”

Casa de pariuri Fortuna s-a alăturat din postura de sponsor principal al naționalei feminine a României. Agenția sprijină puternic dezvoltarea fotbalului feminin din România şi luptă împotriva discriminării în fotbal.

Andreea Badea, brand manager Fortuna, a explicat pentru FANATIK că în aceste vremuri pe care le trăim este loc atât pentru bărbaţi, cât şi pentru femei în jocul de fotbal, dar şi în alte aspecte ale vieţii:

“Cred că fetele reprezintă pasiunea în fotbal şi trăim nişte timpuri în care fetele sunt mai mult decât nişte gospodine. În tot ceea ce fac pun suflet şi credem că ne reprezintă brandul nostru Fortuna. Avem nevoie de putere de afirmare şi de a susţine acest efort al fetelor care vine din pasiune”

Fortuna, una dintre cele mai ambiţioase campanii publicitare: “Am avut nişte fete minunate care au intrat în joc”

În acest sens, Fortuna a demarat una dintre cele mai ambiţioase campanii publicitare ale anului, care atinge mai multe subiecte sensibile, printre care discriminarea şi stereotipurile vis-a-vis de femei:

“Clipul nu a fost greu de realizat. Am avut nişte fete minunate care au intrat în joc. Echipa din spatele spotului este preponderent feminină. Sunt foarte mândră şi sunt emoţionată să fac parte din această campanie. 

Toate lucrurile s-au legat foarte bine. Spotul a fost filmat într-o singură zi, la Mogoşoaia. Fetele au intrat foarte bine, au dat totul pe teren şi la vestiare, deşi nu sunt actriţe. Au înţeles puterea şi pasiunea acestui spot. 

Dar aş vrea să mai spun încă o dată, acest spot nu exclude bărbaţii. Sunt mulţi bărbaţi mândri de fetele lor. Atât bărbaţii, cât şi femeile îşi au locul lor şi ele nu fac altceva decât să confirme performanţa pe care o aduc prin pasiunea de a juca”, a explicat Andreea Badea, brand manager Fortuna.

România va evolua împotriva Moldovei pe 26 noiembrie la Mogoşoaia. Confruntarea va avea loc la ora 20:30. Marţi, “tricolorele” vor evolua împotriva Italiei, meci programat pe stadionul din Voluntari.

  • 6 puncte a adunat România în primele trei etape
  • 2023 este anul în care se desfăşoară Campionatul Mondial din Australia şi Noua Zeelandă
ADVERTISEMENT