Sport

Fanii CSA Steaua, nemulțumiți că FCSB poate juca în Ghencea: ”S-a creat o ură”

Fanii CSA Steaua au criticat foarte dur decizia politicului de a permite disputarea derby-ului FCSB - Dinamo în Ghencea.
11.07.2023 | 19:21
Fanii CSA Steaua nemultumiti ca FCSB poate juca in Ghencea Sa creat o ura
Fanii CSA Steaua au criticat foarte dur decizia politicului de a permite disputarea derby-ului FCSB - Dinamo în Ghencea. Sursă foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Ultrașii formației ”militare” au făcut tot ce le-a stat în putere pentru a împiedica formația lui Gigi Becali să joace pe arena din Ghencea și chiar au organizat un protest macabru în fața stadionului.

Decizia ca FCSB să revină în Ghencea, criticată vehement de fanii CSA Steaua

După ce ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, a semnat actele prin care FCSB se poate întoarce în Ghencea, liderul fanilor CSA Steaua din cadrul facțiunii A47 Vest, Dorin Taban, s-a arătat total nemulțumit de intervenția politicului.

ADVERTISEMENT

”Eu am înțeles că există posibilitatea să se semneze. În al doilea rând, nu mi se pare normal că totul a fost într-un singur sens. Că Steaua are 3.000 de spectatori. Să ne uităm și la U Cluj. Noi am fost mereu exemplul negativ.

Eu personal nu sunt de acord. Vi se pare normal la presiunea pusă de un prim-ministru al țării să se facă lucrul ăsta? Stadioanele sunt făcute din banii statului. Și banii de la primării tot de la stat vin. Nu vreau să intru în polemică.

ADVERTISEMENT

Din ce s-a întâmplat în ultimii ani, nu mai e o rivalitate, s-a creat o ură. Dacă FCSB ar face o adresă către Rapid, le-ar permite? Dinamo, către Rapid, credeți că i-ar permite?. Există o rivalitate care nu are cum să permită acest lucru. Naște ură”, a declarat Taban, la Liga Digisport.

Cum a ajuns Taban să susțină CSA Steaua

Liderul facțiunii A47 Vest a menționat faptul că a avut nevoie de mai mulți ani pentru a se convinge care este adevărata Steaua și a amintit faptul că formația Armatei a fost susținută de peste 30.000 de fani la partide din Liga 4.

ADVERTISEMENT

”Noi am înființat echipa din Liga 4. Am stat cinci ani să mă conving care este Steaua. Steaua este Steaua București care joacă în Ghencea și are palmaresul. Am fost în Liga a 4-a 34.000 de spectatori. Noi am avut mereu suporteri de rezultat, nu am avut spiritul Rapidului. E un pericol ce se întâmplă”, a spus Dorin Taban.

De partea cealaltă, liderul Peluzei Nord, Gheorghe Mustață, a afirmat că nici nu se gândește că ar putea exista incidente cu rivalii de la CSA Steaua și consideră că decizia prin care FCSB se întoarce în Ghencea este una de normalitate.

ADVERTISEMENT

Marele derby FCSB – Dinamo este programat în etapa a 2-a din noul sezon al SuperLigii. Partida urmează să se desfășoare sâmbătă, 22 iulie, de la ora 21:30, pe stadionul Steaua din Ghencea.


  • Cotă BETANO pentru FCSB: 1,60 este cota pentru „1 solist sau peste 2,5 goluri” la meciul FC U Craiova 1948 – FCSB

ADVERTISEMENT
Tags: