Sport

Gheorghe Mustață, mesaj pentru Peluza Sud după ce FCSB a primit verde în Ghencea

FCSB să pregătește să revină în Ghencea la derby-ul cu Dinamo, iar Gheorghe Mustață a transmis un mesaj către rivalii de la Peluza Sud.
11.07.2023 | 18:34
Gheorghe Mustata mesaj pentru Peluza Sud dupa ce FCSB a primit verde in Ghencea
FCSB să pregătește să revină în Ghencea la derby-ul cu FCSB, iar Gheorghe Mustață a transmis un mesaj către rivalii de la Peluza Sud. Sursă foto: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

Suporterii echipei CSA Steaua au făcut tot posibilul să împiedice formația lui Gigi Becali să joace pe arena din Ghencea și chiar au organizat un protest macabru în fața stadionului.

Gheorghe Mustață, încântat că FCSB revine în Ghencea

Chiar în ziua în care ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, a semnat actele prin care FCSB se poate întoarce în Ghencea, liderul Peluzei Nord, Gheorghe Mustață, a vorbit despre posibile incidente cu rivalii de la Peluza Sud.

ADVERTISEMENT

”Ştiam de decizia că FCSB – Dinamo se joacă în Ghencea. Un lucru foarte bun pentru România şi pentru suporteri. Atâta timp cât se intră într-o normalitate, mi se pare corect. Ghencea se va umple dacă vom juca cu orice echipă, nu neapărat Dinamo. Important este că s-a rezolvat.

Deocamdată nu am pregătit nimic special pentru meciul cu Dinamo, vedem până atunci. Nu ştiu dacă e vorba de incidente, noi nu suntem pregătiţi pentru aşa ceva. Noi nu suntem de acord cu violenţa. Noi mergem, ne încurajăm echipa, este problema fiecăruia ce face pe stradă”, a declarat Mustață, pentru as.ro.

ADVERTISEMENT

Marele derby FCSB – Dinamo este programat în etapa a 2-a din noul sezon al SuperLigii. Partida urmează să se desfășoare sâmbătă, 22 iulie, de la ora 21:30, pe stadionul Steaua din Ghencea.

Ghencea, singura varinată ca derby-ul să se joace în București

Ultima oară când FCSB a evoluat în Ghencea s-a întâmplat pe 25 martie 2015, când echipa finanțată de Gigi Becali pierdea cu 2-5 în fața Viitorului lui Gică Hagi. Justin Ștefan, secretarul general al Ligii Profesioniste de Fotbal, a declarat în exclusivitate pentru FANATIK că Stadionul Steaua a fost singura variantă pentru ca derby-ul FCSB – Dinamo să se dispute la București.

ADVERTISEMENT

”În acest moment nu se poate juca pe Arcul de Triumf pentru că nu există VAR. E vorba mai mult de o chestie de infrastructură, pentru că trebuie modificată fereastra unei clădiri pentru montarea VAR-ului.

E nevoie de avize, de tot ce se presupune acest lucru și e doar treaba administratorului stadionului. Timpul e foarte scurt, nu știu dacă se poate rezolva până începe campionatul. Fotbal se poate juca, dar fără VAR și probabil nicio echipă nu va fi de acord.

ADVERTISEMENT

Știu că pe termen scurt este vorba despre FCSB – Dinamo, din etapa a doua. Dacă nu se va juca în Ghencea, atunci probabil va fi în afara Bucureștiului pentru că nu avem VAR pe Arcul de Triumf. La această oră, derby-ul FCSB – Dinamo nu se poate juca pe Arc cu VAR”, a declarat Justin Ștefan, pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT