Fotbal intern

Fanii lui Dinamo fac apel pentru salvarea bazei Săftica! Ce sumă trebuie să achite în doar două zile

12.04.2021 | 14:35
Fanii lui Dinamo fac apel pentru salvarea bazei Saftica Ce suma trebuie sa achite in doar doua zile
ADVERTISEMENT

Fanii-acționari din programul DDB fac noi eforturi pentru salvarea bazei de pregătire de la Săftica și au două zile la dispoziție pentru a achita următoarea tranșă către ANAF.

FANATIK discuta în urmă cu doar câteva zile cu Constantin Eftimescu despre ultima datorie importantă a lui Dinamo și declara că o parte din datoria de 550.000 de euro a fost plătită conform planului de reeșalonare stabilit de ANAF.

ADVERTISEMENT

Se pare însă că Dinamo trebuie să facă rost de bani urgent pentru a plăti următoarea tranșă, iar în caz contrar „câinii roșii” și-ar putea pierde baza de pregătire de la Săftica.

Fanii din programul DDB, apel disperat pentru salvarea bazei Săftica: „Vom pierde singura proprietate a clubului!”

Suporterii dinamoviști din programul DDB întâmpină noi obstacole după ce au achitat datorii în valoare de 1,2 milioane de euro pentru ca Dinamo să obțină licența pentru anul viitor. Doar că tocmai când credeau că ce era mai greu a trecut, fanii-acționari se află din nou în fața unui impas.

ADVERTISEMENT

Astfel, dacă până pe 15 aprilie nu vor strânge încă 35.000 de euro, Dinamo va pierde baza de la Săftica, singura proprietate a clubului: „Câinilor, TREBUIE SĂ SALVĂM SĂFTICA! Trebuie să salvăm CEEA CE NE APARȚINE! Riscăm să pierdem Baza de la Saftica, locul unde de decenii se antrenează echipele de seniori și juniori de la Dinamo. Sediul Academiei de Fotbal Dinamo.

Avem două zile în care să mai strângem încă 35.000€ pentru rata către ANAF. Scadența este pe 15 aprilie. Altfel, vom pierde singura proprietate a clubului. Peste tot suntem în chirie, dar Săftica e singurul loc unde suntem la noi acasă”, se anunță într-un comunicat semnat de Peluza Cătălin Hîldan.

ADVERTISEMENT

Constantin Eftimescu a vorbit pentru FANATIK despre situația bazei de la Săftica

Președintele lui Dinamo, Constantin Eftimescu, a vorbit în exclusivitate pentru FANATIK despre situația bazei sportive de la Săftica, ultima datorie importantă a clubului: „Legat de datoria privind baza de pregătire de la Săftica în valoare de 550.000 de euro către ANAF, aceasta a fost reeșalonată pe timp de un de an și se achită în tranșe. Deja s-a plătit o parte din ea”.

Oficialul clubului Dinamo spera ca aceste datorii să fie acoperite din următoarea tranșă din drepturile TV, nefiind vorba de o sumă foarte mare: „Mai sunt datorii mici, dar le mai amânăm! Nu sunt sume mari: 20-30 de mii de euro și care nu reprezintă o problemă. Acestea se pot acoperi din drepturile de televiziune”, era anunțul optimist al fostului mare portar din Ștefan cel Mare.

ADVERTISEMENT

În 2019, baza de la Săftica a fost folosită de Ionuț Negoiță drept garanție pentru plata datoriilor: „Multe cluburi fac asta, trebuia pusă o garanție. Este vorba despre o rată de 71.000 de lei pe lună, adică în jur de 17.000 de euro, spunea omul de afaceri la Digi Sport. „E practic o eşalonare făcută către ANAF pentru taxele pe doi ani, în valoare totală de 500.000 de euro”, a mai explicat Negoiță conform gsp.ro.

ADVERTISEMENT