Fotbal international

Fără Champions League în urmăritorii doi ani? Solicitare radicală a OMS pentru UEFA: „Suspendarea competițiilor continentale!”

21.04.2020 | 19:36
Fara Champions League in urmaritorii doi ani Solicitare radicala a OMS pentru UEFA Suspendarea competitiilor continentale
ADVERTISEMENT

Pandemia de coronavirus ar putea produce un efect fără precedent în fotbalul european. Organizația Mondială a Sănătății ar fi cerut UEFA, în timpul ședinței la care au participat și membrii celor 55 de federații afiliate, să suspende Champions League și Europa League până la sfârșitul anului 2021!

Fără Champions League până în 2022?

UEFA a continuat în această perioadă ședințele pentru stabilirea momentului în care fotbalul se va putea relua pe continent, data limită pentru încheierea actualei stagiuni, dar și perioada în care se vor juca meciurile decisive pentru calificarea la EURO 2020.

ADVERTISEMENT

În ciuda insistențelor lui Aleksander Ceferin, președintele forului continental, care a transmis în repetate rânduri că sezonul 2019 – 2020 trebuie încheiat pe gazon, Organizația Mondială a Sănătății vine cu o măsură neașteptată pentru evitarea răspândirii noului coronavirus.

Conform publicației braziliene Veja, Organizația Mondială a Sănătății le-ar fi transmis oficialilor UEFA, în timpul unei ședințe care a durat peste două ore și jumătate, că decizia optimă în contextul pandemiei de coronavirus este suspendarea competițiilor continentale până la sfârșitul anului 2021.

ADVERTISEMENT

Membrii Organizației Mondiale a Sănătății erau foarte serioși. Conferința, care trebuia să dureze o oră, a ținut peste două ore și jumătate, iar discuțiile s-au purtat pe un ton ridicat.

Măsura drastică a fost adusă la propunerea făcută de doi epidemiologi.

Au luat în considerare riscul unui nou val de infectări cu coronavirus anul viitor”, a transmis un participant la ședința organizată de UEFA cu OMS.

ADVERTISEMENT

UEFA continuă să ofere termene

În concluziile celei mai recente ședințe organizate de UEFA cu membrii celor 55 de federații afiliate, data limită pentru încheierea sezonului 2019 – 2020 al competițiilor interne este 20 iulie.

De asemenea, forul continental a anunțat că la sfârșitul lunii mai se va hotărî data exactă de disputare a barajelor din Liga Națiunilor, unde România întâlnește Islanda în semifinale și, în cazul unei victorii, Ungaria sau Bulgaria în partida decisivă pentru prezența „tricolorilor” la turneul final al EURO 2020.

ADVERTISEMENT