News

Fără spaţii comerciale la metrou! Administratorul e obligat să le elibereze într-o săptămână

25.03.2021 | 15:58
Fara spatii comerciale la metrou Administratorul e obligat sa le elibereze intro saptamana
ADVERTISEMENT

Metrorex vrea ca toate spațiile comerciale amplasate în incinta stațiilor de metrou să fie eliberate și predate către administratorul rețelei de transport subteran, în regim de urgență, până vineri, 2 aprilie.

Potrivit unui comunicat transmis cu puțin timp în urmă, decizia vine în contextul în care s-a constatat că spațiile respective încalcă normele de securitate la incendiu şi evacuarea persoanelor în caz de urgenţă, punând astfel în pericol siguranța călătorilor.

ADVERTISEMENT

Metrorex nu va ezita să ia toate măsurile ce se impun pentru a reda publicului călător condiții de transport civilizate, în siguranță și în conformitate cu standardele europene”, avertizează reprezentanții companiei.

Metrorex, vești proaste pentru comercianții de la metrou. Îi somează să elibereze spațiile până pe 2 aprilie

Metrorex informează că, în urma analizelor efectuate pe teren, s-a constatat că spațiile comerciale care activează în rețeaua de metrou pun în pericol siguranța transportului subteran, cu afectarea directă a exigențelor de securitate la incendiu și evacuarea persoanelor în caz de urgență.

ADVERTISEMENT

În acest context, Metrorex a notificat firma care administrează spațiile comerciale ca, în regim de urgență, să fie eliberate și predate către administratorul rețelei de transport subteran toate spațiile comerciale amplasate în incinta stațiilor de metrou până la data de 02.04.2021.

Continuarea activității spațiilor comerciale amplasate în calea de evacuare din incinta metroului periclitează securitatea persoanelor în caz de urgență, precum și evacuarea rapidă și sigură a acestora.

ADVERTISEMENT

Mai mult, acestea creează un mediu nefavorabil pentru publicul călător prin aglomerarea mărfurilor în afara spațiului comercial, supraaglomerarea cu mărfuri combustibile, băuturi alcoolice și comercializarea produselor de patiserie.

Precizăm că Metrorex nu va ezita să ia toate măsurile ce se impun pentru a reda publicului călător condiții de transport civilizate, în siguranță și în conformitate cu standardele europene”, se arată în comunicat.

ADVERTISEMENT

Ion Rădoi: „Este o acțiune de intimidare”

Potrivit ziare.com, Sindomet Servcom SRL, firma care a avut contracte cu Metrorex pentru spațiile comerciale și cele de publicitate, este deținută în proporție de 100% de Unitatea Sindicatul Liber Metrou (USLM), aflată de mai bine de 20 de ani sub conducerea fostului parlamentar PSD Ion Rădoi.

Acesta susține că solicitările Metrorex nu pot fi puse în aplicare, având în vedere că există un proces pe tema spațiilor comerciale. „Este o acțiune la intimidare. Noi ne aflăm în proces, iar dosarul este pe rolul Tribunalului București, Secția Comercială.

Până la pronunțarea unei hotărâri judecătorești definitive, nu se poate aplica ceea ce visează administrația. Nu au cum să evacueze. Doar n-o să dea oamenii afară cu buldozerul. În plus, peste 80% din spații sunt construite de Sindomet”, a declarat liderul de sindicat.

ADVERTISEMENT
Tags: