Sport

Fără VAR la meciurile decisive pentru play-off? LPF anunță trei variante de urgență!

Liga Profesionistă de Fotbal ia în calcul trei variante în ceea ce privește arbitrajul pentru cele cinci meciuri din SuperLiga ce se vor disputa vineri la aceeași oră.
04.03.2024 | 17:01
Fara VAR la meciurile decisive pentru playoff LPF anunta trei variante de urgenta
Se caută soluții pentru a fi tehnologie VAR la toate cele 5 meciuri decisive de vineri. Foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Se caută soluții pentru a asigura cele mai bune condiții de arbitraj la cele 5 meciuri din SuperLiga programare vineri la aceeași oră. Cum în România sunt doar 3 mașini cu sistem VAR, organizatorii sunt puși în situația de a găsi soluții de urgență.

Cele 3 variante anunțate de LPF pentru meciurile care se vor juca vineri

EAD, deținătorul drepturilor TV, și LPF, organizatorul competiției, trebuie să găsească rapid cea mai bună variantă pentru a evita eventualele probleme la cele 5 meciuri care vor decide echipele calificate în play-off.

ADVERTISEMENT

La această oră, sunt luate în calcul trei variante. Contactat de FANATIK, Iustin Ștefan, secretarul general al Ligii Profesioniste de Fotbal, a dezvăluit care sunt acestea: “Să se mai găsească rapid două mașini VAR, să nu fie VAR la niciun meci dintre cele 5 sau CCA să delege cei mai buni arbitri la cele două meciuri fără VAR”.

Prima variantă, aceea de a se aduce încă două mașini VAR este cea ideală. Potrivit gsp.ro, organizatorii vor să închirieze din țările vecine încă două mașini cu sistem VAR. În felul acesta, s-ar evita orice controversă și toate cele 5 partide vor beneficia de aceleași condiții de desfășurare.

ADVERTISEMENT

EAD și LPF au termen până miercuri pentru a rezolva această problemă. Dacă soluția cu închirierea a încă două mașini VAR nu se va concretiza, organizatorii vor fi puși în situația de a alege una dintre celelalte variante exprimate de Iustin Ștefan: vor fi două meciuri fără tehnologie VAR sau niciuna dintre cele cinci partide nu va beneficia de VAR.

Programul meciurilor de vineri, 8 martie, ora 20:00, la finalul cărora se vor decide toate echipele calificate în play-off:
CFR Cluj – FC Hermannstadt
Dinamo București – UTA Arad
Petrolul Ploiești – Sepsi OSK Sf. Gheorghe
FC Voluntari – Universitatea Cluj
FC Botoșani – Farul Constanța

ADVERTISEMENT

Farul și U Cluj, favorite la play-off

Sepsi e obligată să câștige meciul de azi cu Voluntari pentru a rămâne în cărți pentru play-off. În această luptă, Farul și U Cluj sunt favorite, având un mic avantaj față de urmăritoare.

Pentru U Cluj, UTA și Hermannstadt ar fi o premieră prezența în play-off. Toate cele 5 echipe cu șanse de calificare în top 6 vor juca în deplasare vineri, de la aceeași oră, 20:00. În cazul în care Sepsi nu va câștiga cu Voluntari, vor rămâne doar 4 meciuri decisive în stabilirea celor două echipe care merg în play-off alături de FCSB, Rapid, CFR Cluj și Universitatea Craiova.

ADVERTISEMENT
Tags: