Sport

Programul etapei a 30-a din SuperLiga! Când se joacă Rapid – FCSB. 5 meciuri de la aceeași oră

S-a stabilit programul etapei a 30-a din SuperLiga. Ultima rundă a sezonului regulat programează derby-ul primelor clasate Rapid - FCSB.
03.03.2024 | 19:47
Programul etapei a 30a din SuperLiga Cand se joaca Rapid  FCSB 5 meciuri de la aceeasi ora
A apărut programul etapei a 30-a din SuperLiga. Când se joacă Rapid - FCSB. Foto: sport.pictures.eu.
ADVERTISEMENT

Liga Profesionistă de Fotbal (LPF) a anunțat programul etapei a 30-a din SuperLiga. Capul de afiș al ultimei runde din sezonul regulat este Rapid – FCSB. Derby-ul de foc de pe Arena Națională are loc sâmbătă, 9 martie, de la ora 20:00.

Programul etapei a 30-a din SuperLiga! Când se joacă Rapid – FCSB

Weekendul viitor se dau ultimele bătălii înainte de intrarea în play-off și play-out. Rapid, principala urmăritoare a FCSB-ului în lupta la titlu, primește vizita liderului pe Arena Națională. În primă fază, clubul „alb-vișiniu” a anunțat că derby-ul va avea loc pe Stadionul Giulești.

ADVERTISEMENT

Datorită cererii prea mare de bilete, Dan Șucu a luat decizia ca meciul să se desfășoare pe Arena Națională. LPF a anunțat că Rapid – FCSB va avea loc sâmbătă, 9 martie, de la ora 20:00. „Roș-albaștriii” nu mai pot pierde matematic primul loc la finalul sezonului regulat.

Totuși, o eventuală victorie a „alb-vișiniilor” în meciul de sâmbătă ar putea reaprinde cu adevărat lupta la titlu din play-off. Atmosfera se anunță a fi una extrem de spectaculoasă. La meciul tur, desfășurat tot pe Arena Națională, s-a înregistrat cea mai mare asistență din acest sezon (40.563 de suporteri).

ADVERTISEMENT

Programul etapei a 30-a din SuperLiga. 5 meciuri de la aceeași oră

Etapa a 30-a din SuperLiga va fi deschisă vineri, 8 martie, ora 20:00. Nu mai puțin de 5 partide se vor juca în aceeași zi și de la aceeași oră. Protagoniste sunt echipele care luptă pentru ultimele locuri de play-off.

Nu mai puțin de 6 echipe (Farul, Hermannstadt, UTA Arad, U Cluj, Sepsi și Petrolul) luptă pentru ultimele două locuri rămase disponibile pentru calificarea în play-off. FCSB, Rapid, CFR Cluj și Universitatea Craiova au obținut deja biletele între cele mai bune 6 echipe ale sezonului.

ADVERTISEMENT

Duminică, 10 martie, are loc derby-ul local FC U Craiova – Universitatea Craiova, de la ora 20:45. Ultima rundă din sezonul regulat este închisă luni, 11 martie, cu derby-ul Moldovei dintre Oțelul și Poli Iași. Duelul de la Galați este programat să se dispute de la ora 20:00.

Programul etapei a 30-a din SuperLiga:

Vineri, 8 martie

  • ora 20:00 CFR Cluj – Hermannstadt
  • ora 20:00 Dinamo – UTA Arad
  • ora 20:00 Petrolul – Sepsi OSK
  • ora 20:00 FC Voluntari – U Cluj
  • ora 20:00 FC Botoșani – Farul Constanța
ADVERTISEMENT

Sâmbătă, 9 martie

  • ora 20:00 Rapid – FCSB

Duminică, 10 martie

  • ora 20:45 FC U Craiova – Universitatea Craiova

Luni, 11 martie

  • ora 20:00 Oțelul Galați – Poli Iași

Rapid și FCSB, meciuri de foc înaintea duelului direct

Înaintea meciului direct, Rapid și FCSB, principalele două clasate, au parte de dueluri foarte dificile. Giuleștenii joacă în deplasare cu Universitatea Craiova. Un pas greșit al echipei lui Cristiano Bergodi, coroborat cu o victorie a „roș-albaștrilor” ar constitui un avantaj important pentru actualul lider al campionatului.

Universitatea Craiova – Rapid are loc luni, 4 martie, ora 20:00. De cealaltă parte, FCSB o înfruntă pe teren propriu pe Petrolul Ploiești, duminică, 3 martie, de la ora 20:30. „Roș-albaștriii” au șansa să își consolideze poziția în fotoliul de lider înainte de intrarea în play-off.

ADVERTISEMENT