Sport

Farul – HJK Helsinki 2-1, în manșa tur a play-off-ului Conference League. „Marinarii”, pas important spre calificare

Farul Constanța a reușit să revină după ce a fost condusă cu 0-1 de finlandezi. Victorie mare pentru jucătorii lui Hagi și un prim pas spre calificare.
24.08.2023 | 22:15
Farul  HJK Helsinki 21 in mansa tur a playoffului Conference League Marinarii pas important spre calificare
Farul pornește ca favorită în returul cu Helsinki din Finlanda. Sursă foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT
24-08-2023
16:57

Farul - HJK Helsinki 2-1 (Sîrbu, autogol 50, Rivaldinho, 60, Popescu 83)

Vezi video cele mai importante faze AICI!

Min. 90 – Final de meci! 

Min. 83 – GOOOL, Farul! Mihai Popescu marchează la prima atinge de balon!

Min. 60 – GOOOL, Farul! Rivaldinho își răscumpără toate erorile și marchează din pasa lui Budescu. Faza a fost analizată cu VAR. 

Min. 53 – Execuție fabuloasă a lui Budescu din voleu! Mingea șterge bara!

Min. 50 – GOOOL, HJK Helsinki! Aioanei ezită și finlandezii preiau conducerea. 

Min. 45 – Pauză la Ovidiu!

Min. 10 – Constantin Budescu bate excelent o lovitură liberă, însă portarul lui Helsinki respinge în corner.

Min. 1 – A început confruntarea de la Ovidiu!

24-08-2023
15:54

Echipele de start din Farul - HJK Helsinki

Au fost anunțate echipele de start pentru meciul Farul – HJK Helsinki, care va lua startul la ora 20:00:

  • Farul: Aioani – Sîrbu, Larie, Boli, Kiki – Artean, Nedelcu, T. Băluță – Ad. Mazilu, Rivaldinho, Budescu; Rezerve: Buzbuchi – M. Popescu, Queiros, Vînă, L. Munteanu, Vianna, Andronache, Carnat, Grameni, Marins, Dussaut; Antrenor: Gică Hagi
  • HJK Helsinki: Maenpaa – Toivio, Tenho, Halme – Soiri, Peltola, Kanellopoulos, Ollila – Hostikka, Radulovic, Heskinen; Rezerve: Ost, Ramula – Hamalainen, Da Graca, Riski, Bande, Olusanya, Tanaka, Hetemaj; Antrenor: Toni Korkeakunnas

Meciul Farul – HJK Helsinki are loc joi, 24 august, cu începere de la ora 20:00, în cadrul manșei tur a play-off-ului Conference League. Echipa lui Gică Hagi are o imensă șansă de a intra în premieră în grupele Conference League, gruparea finlandeză fiind un adversar accesibil, în comparatie cu Bodo Glimt, puternica formație norvegiană care întâlnește pe Sepsi Sf. Gheorghe.

Unde se joacă meciul Farul – HJK Helsinki

Întâlnirea Farul – HJK Helsinki se dispută joi, 24 august, de la ora 20:00, pe stadionul Academiei Gheorghe Hagi din Ovidiu, situat la câteva minute de Constanța. Cum la toate partidele campioanei României cele 4500 de locuri ale micuței arene au fost pline sunt mari șanse ca și la acest joc decisiv pentru o performanță istorică a dobrogenilor suporterii vor lua cu asalt tribunele.

ADVERTISEMENT

S-au petrecut multe schimbări în lotul Farului într-un interval scurt de timp. Au plecat oameni cheie, precum Denis Alibec, cel mai periculos atacant, fundașul stânga Andrei Borzam vândut pe 800.000 de euro la Rapid, brazilianul Mateus Santos, împrumutat în Cipru și au venit Costică Budescu de la Petrolul și din nou sub formă de împrumut Louis Munteanu de la Fiorentina.

Cine transmite la TV partida Farul – HJK Helsinki

Partida Farul – HJK Helsinki se joacă joi, 24 august, de la ora 20:00, pe stadionul  Academiei Gheorghe Hagi din Ovidiu, în turul play-off-ului Conference League și va fi transmisă pe micile ecrane pe canalele TV Digi Sport 1 și Prima Sport 1. O mai puteți urmări dacă intrați pe site-ul FANATIK.RO, în format LIVE VIDEO. Farul are o mare șansă de a intra în grupele Conference League, situație în care marele cadou ar urma să fie împrumutul pentru acest sezon al lui Ianis Hagi de la Glasgow Rangers.

ADVERTISEMENT

La Ovidiu vremea pare a intra și aici în război cu fotbalul, în sensul în care va fi cald, în jur de 31 de grade la amiază, dar soarele nu va sta deloc prea mult pe cer, lăsând loc unei zile cu instabilitate pronunțată. Prin urmare șansele de a avea parte de câteva reprize de ploaie sunt mari și pot fi chiar în timpul jocului. Arbitrul partidei este Trustin Farrugia Cann din Malta, 37 de ani.

Ce absențe există în întâlnirea Farul – HJK Helsinki

După ce a pierdut doi jucători cheie, Denis Alibec și Andrei Borza, plecați în Qatar și respectiv la Rapid, Gică Hagi se poate felicita pentru faptul că are tot lotul rămas la dispoziție apt pentru dubla cu HJK Helsinki. Marea noutate este obținerea unui nou împrumut pentru atacantul Louis Munteanu de la Fiorentina, care se va afla pe bancă sau ar putea intra din primul minut, în funcție de cât de pregătit este în concepția lui Gică Hagi.

ADVERTISEMENT

Dacă Munteanu va intra titular atunci din primul unsprezece are toate șansele să iasă brazilianul Rivaldinho, pentru că Adrian Mazilu și Constantin Budescu sunt puncte fixe, care pot sări din schemă numai dacă sunt accidentați sau suspendați. La mijloc este foarte probabil să intre de la început Tudor Băluță iar Dina Grameni, care e de același profil, să rămână pe bancă.

Cote la pariuri la jocul Farul – HJK Helsinki

Farul este echipa favorită a caselor de pariuri la acest meci precum și la calificarea în faza grupelor. Cota dobrogenilor la victorie la meciul tur de la Ovidiu este de 1,65 față de 4,70 cât figureazâ în dreptul finlandezilor. Aceștia au cotă ridicată și la opțiunea șansă dublă X2, un 2,65 foarte bun iar la capitolul gol marcat HJK are cotă de 1,80. Cota la calificare la acest moment este Farul 1,50, HJK 2,40.

ADVERTISEMENT

Cele două echipe nu s-au întâlnit niciodată. Pentru a ajunge aici Farul a fost eliminată după 1-0 și 0-3 în turul 1 preliminar al Champions League de Sheriff Tiraspol după care în turul 2 preliminar al Conference League a avut multe peripeții cu Urartu Erevan, victorii cu 3-2 în ambele partide iar în turul 3 preliminar succese la pas cu Flora Tallinn, 3-0 și 2-0. HJK Helsinki a început tot pe traseul Champions League, cu o calificare în turul 2 în fața nord-irlandezilor de la Larne, 2-2 și 1-0 acasă, apoi în turul 2 din Champions a dat de vecinii de la Molde din Norvegia, de care au fost eliminați, 1-0 și 0-2. Așa au ajuns în turul 3 preliminar al Europa League, fiind învinși cu 2-1 în ambele partide de Qarabag.

ADVERTISEMENT