Sport

Farul, ocazii mari în prima repriză cu CFR Cluj. Louis Munteanu, Rivaldinho și Kiki au trecut pe lângă deschiderea scorului

Farul a dominat clar prima repriză cu CFR Cluj și a avut câteva ocazii mari de a deschide scorul.
02.03.2024 | 21:10
Farul ocazii mari in prima repriza cu CFR Cluj Louis Munteanu Rivaldinho si Kiki au trecut pe langa deschiderea scorului
Farul a dominat clar prima repriză cu CFR Cluj. Foto: Sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Farul a avut o primă repriză bună cu CFR Cluj, dar jucătorii lui Gheorghe Hagi nu au reușit să deschidă scorul până la pauză. Echipa lui Adrian Mutu a fost dominată și a scăpat cu greu fără gol marcat. Click aici pentru video cu fazele

Farul, ocazii mari în prima repriză cu CFR Cluj

Narek Grigoryan s-a remarcat cu o fază creată în minutul 18. Extrema constănțenilor a avut o acțiune frumoasă în banda stângă. A trecut ușor de Boben, a intrat în careu și i-a centrat lui Louis Munteanu în 6 metri.

ADVERTISEMENT

Atacantul gazdelor a fost blocat și nu a reușit să reia spre poartă. Faza a continuat cu mingea urmărită de Rivaldinho și degajată de Muhar. Jocul a fost oprit apoi de fluierul lui George Găman, care a dictat un ofsaid la atacantul brazilian al Farului.

În minutul 23, Farul a trecut din nou pe lângă deschiderea scorului. Vână a centrat în careu, Rivaldinho s-a impiedicat în momentul șutului, într-o poziție foarte bună, apoi Răzvan Sava a scos excelent mingea din piciorul lui Louis Munteanu, care a fost aproape de a marca. George Găman a fluierat un fault în atac după ciocnirea dintre atancatul Farului și Cristi Manea, iar oaspeții au scăpat din nou cu poarta neperforată.

ADVERTISEMENT

Răzvan Sava a fost la un pas să-și îngroape echipa în minutul 30. Dussaut a centrat în careu, iar portarul celor de la CFR Cluj a scăpat o minge simplă, pe care putea să o prindă. Balonul a ajuns la Louis Munteanu, al cărui șut a fost blocat de Ajeti de pe linia porții.

După numai un minut, Kiki a trecut pe lângă deschiderea scorului. Fundașul stânga al Farului a avut o acțiune în partea stângă. L-a întors pe Fică în două rânduri și a trimis periculos la colțul lung, mingea trecând puțin pe lângă poartă.

ADVERTISEMENT

Alin Fică, înlocuitor pentru Deac

Alin Fică a fost alegerea lui Mutu pentru înlocuirea lui Ciprian Deac, suspendat. Dacă fotbalistul de 22 de ani i-a luat locul veteranului de la CFR Cluj în banda dreaptă, banderola de căpitan a ajuns pe brațul lui Cristi Manea. Fără liderul vestiarului, CFR Cluj a suferit enorm în atac.

Ardelenii au suferit și la mijloc în prima repriză contra echipei lui Gheorghe Hagi. Keita și Muhar, rigizi, nu au ajutat ofensiva, în timp ce playmakerul Tachtsidis a fost lipsit de inspirație. Farul a câștigat lupta la centrul terenului prin Vână, Nedelcu și Deaconu, mult mai activi și mai periculoși în execuții.

ADVERTISEMENT

Mutu are mare încredere în Bîrligea, pe care îl consideră cel mai bun “număr 9” din SuperLiga. „Cred că cel mai bun număr 9 este Bîrligea, nu Rrahmani. Gândește-te că de când sunt eu a dat trei goluri și două assist-uri. Este un jucător de forță, poate să joace și singur în față. Rrahmani este mult mai mobil, mi se pare mult mai fragil.

După părerea mea, Bîrligea este cel mai bun atacant din România și o soluție pentru Edi Iordănescu. Rrahmani are o valoare și are o eleganță în a da goluri, dar eu îl văd pe Dugandzic mai bun ca Rrahmani”, a spus Mutu la FANATIK SUPERLIGA.

ADVERTISEMENT
Tags: