Sport

Farul – CFR Cluj 1-1, în etapa 29 din SuperLiga. Hagi și Mutu s-au anihilat. Clasamentul actualizat

Farul și CFR Cluj au încheiat la egalitate, scor 1-1, în etapa a 29-a din SuperLiga, iar campioana en-titre ratează șansa de a-și asigura biletele pentru play-off.
02.03.2024 | 21:44
Farul  CFR Cluj 11 in etapa 29 din SuperLiga Hagi si Mutu sau anihilat Clasamentul actualizat
Abdul Kader Keita și Narek Grigoryan, în duel pentru balon meciul Farul - CFR Cluj. Sursă foto: Răzvan PĂSĂRICĂ/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT
02-03-2024
20:07

Clasamentul după Farul - CFR Cluj 1-1

După remiza cu CFR Cluj, Farul a ratat o ocazie imensă de a fi matematic calificată în play-off.  Cu 42 de puncte acumulate, campioana en-titre trebuie să aștepte ultima etapă pentru a vedea dacă prinde Top 6.

Ardelenii nu reușesc să treacă pe Rapid, rămân pe locul 3, cu 50 de puncte, dar se îndepărtează vizibil de titlu, pentru că are 11 puncte mai puțin decât FCSB care încă nu a jucat în această etapă.

sup

02-03-2024
20:02

Video. Farul - CFR Cluj 1-1 și Hagi mai așteaptă pentru play-off

Farul și CFR Cluj au terminat la egalitate, scor 1-1, într-un meci în care constănțenii au ratat o mulțime de ocazii în prima repriză.

Gazdele au deschis scorul prin Ronaldo Deaconu după o fază frumos construită și la care apărarea adversă a dormit. Cu gândul că această victorie asigură prezența în play-off, trupa lui Gică Hagi a făcut un pas în spate.

Chiar dacă CFR a arătat același joc lent și previzibil, rămâne aceeași formație periculoasă atunci când i se permite să pună presiune. Așa s-a întâmplat și acum când la o fază la care nu anunța nimic Ajeti a prins un șut fenomenal și a adusa un punct nesperat. Vezi aici cele mai importante fazei ale partidei Farul – CFR Cluj 1-1.

02-03-2024
17:29

Farul - CFR Cluj 1-1 (Deaconu 65 / Ajeti 82)

Vezi aici cele mai importante faze

Min. 90+6: Fluier final.

Min. 82 – GOOOL CFR Cluj!!! Gazdele nu reușesc să respingă convingător un balon din careu și Ajeti are o execuție fantastică prin care restabilește egalitatea.

Min. 65 – GOOOL Farul!!! Kiki aruncă balonul pe Louis Munteanu, acesta îl pune cu capul pentru Deaconu care înscrie cu un șut plasat pe lângă Sava.

Min. 57: Bîrligea îi așază mingea lui Tachtsidis, dar șutul grecului trece la o palmă de vinclu.

Min. 46: Repriza secundă încep cu șutul lui Fică, scos greu de Buzbuchi.

Min. 33: Continuă presiunea gazdelor, Sava scoate greu șutul lui Louis Munteanu.

Min. 31: Kiki este aproape de un gol spectaculos, dar balonul este respins în corner.

Min. 30: Gafă a lui Sava, care scapă o minge în față. Louis Muteanu profită și șutează de la 10 metri, dar Ajeti respinge de pe linia porții.

Min. 24: Ocazie uriașă pentru Farul. Ronaldinho nu reușește să trimită în poartă din 5 metri, apoi Sava reușește să respingă în ultima clipă din fața lui Louis Munteanu.

Min. 20: Joc echilibrat, dar cu puține ocazii de poartă.

Min. 1: A început partida.

Echipele de start la meciul Farul – CFR Cluj.

  • Farul: Buzbuchi – Dussaut, Boli, M. Popescu, Kiki – Deaconu, Nedelcu, Vînă – Grigoryan, L. Munteanu, Rivaldinho. Rezerve: Șt. Mușat – Sîrbu, Dănuleasă, Grosu, Gustavo Marins, Queiros, Grameni, Budescu, Banu, I. Cojocaru, Andronache, Benchaib. Antrenor: Gheorghe Hagi.
  • CFR Cluj: Sava – Cr. Manea, Boben, Ajeti, Abeid – Muhar, Keita, Tachtsidis – Fică, Bîrligea, Otele. Rezerve: Hindrich, Bălgrădean – Camora, Mogoș, M. Ilie, Aussi, Fofana, R. Filip, Avounou, Serebe, Michael. Antrenor: Adrian Mutu.

Meciul Farul – CFR Cluj se dispută sâmbătă, 2 martie, de la ora 20:00 și contează pentru etapa a 29-a din SuperLiga. Duelul este deosebit de important pentru ambele echipe, în perspectiva luptei pentru un loc în play-off și a bătăliei pentru titlu. Gazdele își pot consolida locul 5 și pot păstra avansul față de Sepsi, echipa de pe locul 7, în vreme ce oaspeții vor o victorie pentru a rămâne cu șanse în lupta pentru câștigarea campionatului.

Farul – CFR Cluj, live video online, în etapa 29 din SuperLiga

Întâlnirea Farul – CFR Cluj se va disputa pe stadionul din Ovidiu și se anunță a fi una deosebit de interesantă. Este, de altfel, duelul care le aduce față în față pe ultimele două campioane ale României. Meciul nu este important, însă, doar prin prisma istoriei recente a celor două cluburi, ci poate avea un impact major și în ierarhia actuală din prima ligă.

ADVERTISEMENT

Dobrogenii sunt implicați într-o luptă foarte grea pentru ocuparea unei poziții de play-off. Echipa lui Gheorghe Hagi este pe locul 5, după 28 de meciuri disputate, cu 41 de puncte, iar o victorie împotriva CFR-ului este, deci, esențială pentru oamenii “Regelui“. Totuși, nici CFR Cluj nu are motive să trateze lejer această deplasare. Ardelenii sunt la 12 puncte în urma liderului FCSB și au nevoie de să se apropie cât mai mult, înainte de înjumătățire.

Cine transmite la TV partida Farul – CFR Cluj

Meciul Farul – CFR Cluj de sâmbătă, 2 martie, contând pentru etapa a 29-a din SuperLiga este unul dintre cele mai importante ale rundei, atât la nivel de clasament, cât și ca tradiție. Astfel, duelul va fi transmis de toate canalele principale de sport. Partida poate fi urmărită pe posturile Digisport 1, Orange Sport 1 și Prima Sport 1. Puteți viziona meciul în format LIVE VIDEO și accesând site-ul FANATIK.RO.

ADVERTISEMENT

Prognoza meteo înaintea partidei anunță nori și o temperatură de 7 grade la ora de start, însă șansele de a se înregistra precipitații sunt minime. Se anunță, astfel, un duel spectaculos între un Farul ofensiv, în mod tradițional, și un CFR devenit foarte ofertant, sub conducerea lui Adrian Mutu. Nici în această partidă, “Briliantul“ nu se va putea baza pe Omar El Kaddouri, marocanul transferat recent de formația din Gruia. De la ardeleni, va lipsi si Ciprian Deac, suspendat.

Program și clasament SuperLiga, etapa 29

Pe lângă meciul Farul – CFR Cluj, etapa a 29-a din SuperLiga a propus și propune și alte partide importante în lupta pentru play-off și titlu. Iată care sunt partidele etapei, relevante pentru această zonă a clasamentului:

ADVERTISEMENT

Sâmbătă, 2 martie

ora 14:00 UTA – FC U Craiova 1948
ora 17:00 FC Hermannstadt – Oțelul

Duminică, 3 martie

ora 14:30 U Cluj – FC Botoșani (Digi Sport 1, Orange Sport 1, Prima Sport 2)
ora 20:30 FCSB – Petrolul (Digi Sport 1, Orange Sport 1, Prima Sport 1)

Luni, 4 martie

ora 17:00 Sepsi Sf. Gheorghe – FC Voluntari (Digi Sport 1, Orange Sport 1, Prima Sport 2)
ora 20:00 Universitatea Craiova – Rapid (Digi Sport 1, Orange Sport 1, Prima Sport 1)

ADVERTISEMENT

Clasamentul, la startul etapei 29, arăta astfel în zona locurilor de titlu și play-off:

  1. FCSB – 61 puncte
  2. Rapid – 51 puncte
  3. CFR Cluj – 49 puncte
  4. Universitatea Craiova – 45 puncte
  5. Farul Constanța – 41 puncte
  6. Universitatea Cluj – 38 puncte
  7. Sepsi Sfântu Gheorghe – 37 puncte
  8. FC Hermannstadt – 37 puncte
  9. UTA Arad – 37 puncte

Cote pariuri la meciul Farul – CFR Cluj

Oaspeții sunt favoriți înaintea partidei, în viziunea bookmakerilor. Victoria ardelenilor din Gruia este cotată cu 2,32, în vreme ce un succes al gazdelor are cota 3,15. Remiza garantează o cotă de 3,25, în vreme ce cota pentru Ambele echipe marchează este de 1,75. CFR are cel mai bun atac din campionat, cu 52 de goluri marcate, la egalitate cu FCSB, precum și a doua cea mai bună apărare, după cea a liderului.

Golaverajul gazdelor este, în mod surprinzător, unul negativ. Constănțenii au marcat de 36 de goluri și au încasat 37 înaintea acestei etape.  În runda precedentă, Farul a pierdut cu 0-1 pe terenul celor de la Universitatea Cluj, în vreme ce oaspeții au remizat 2-2, cu Oțelul. După partida de la Galați, Adrian Mutu a refuzat să se întoarcă în Ardeal alături de președintele Cristi Balaj, motivele “Briliantului“ fiind explicate la FANATIK SUPERLIGA chiar de către tehnicianul CFR-ului.

Farul – CFR Cluj, live stream, 20:00, Digisport 1, Prima Sport 1, Orange Sport 1

Partida din tur, disputată în 30 octombrie, la Cluj, a fost câștigată de CFR cu 3-1. Budescu a deschis scorul pentru Farul, însă Muhar, cu o dublă, și Juricic au întors rezultatul în favoarea echipei antrenate pe atunci de Andrea Mandorlini. În precedenta întâlnire de la Ovidiu, însă, Farul s-a impus cu 1-0 după un gol al lui Mazilu, în play-off-ul campionatului precedent.

Statistica și istoria recente ale celor două formații, renumele antrenorilor Hagi și Mutu, precum și presiunea clasamentului creează toate premisele pentru ca meciul Farul – CFR Cluj care începe de la 20:00, sâmbătă, 2 martie, să fie unul foarte disputat și atractiv, inclusiv pentru privitorii neutri.

ADVERTISEMENT