News

Fațada Cazinoului din Constanța încântă din nou publicul. Când va fi gata restaurarea clădirii

O parte din fațada Cazinoului din Constanța a fost dezvelită pentru ca publicul să se poată bucura de porțiunea finalizată. Finalizarea proiectului va avea nevoie de mai mulți bani.
20.08.2022 | 19:11
Fatada Cazinoului din Constanta incanta din nou publicul Cand va fi gata restaurarea cladirii
Lucrarile au fost finalizate în proporție de 57% Foto: Facebook Cazino Constanța
ADVERTISEMENT

Cazinoul din Constanța este în proces de restaurare și reabilitare, cu finanțare prin Compania Națională de Investiții, lucrarea fiind finalizată în proporție de 57%.

Fațada Cazinoului din Constanța încântă din nou publicul

Vineri a fost dezvelită o porțiune din fațada clădirii în prezența ministrul dezvoltării, Cseke Atilla, care a precizat că mai sunt multe de făcut până ce proiectul va fi finalizat.

ADVERTISEMENT

„Avem ocazia să arătăm tuturor celor care vin pe această faleză refăcută fațada de nord a Cazinoului în toată splendoarea ei și partea dinspre port unde vor mai rămâne o perioadă schelele”, a declarat ministrul cu ocazia ceremoniei de dezvelire a fațadei.

„Dezvelirea Cazinoului din Constanța, clădire unică și reprezentativă a României, a cărei reabilitare este prioritară pentru Guvern, a fost un moment unic astăzi dimineața.

ADVERTISEMENT

Lucrările de reabilitare finalizate până acum subliniază monumentalitatea acestei superbe clădiri construite în stil Art Nouveau”, a mai spus ministrul.

Pot fi admirate de către public și turnurile cu berbeci, refăcute de restauratori.

Va fi nvoie de suplimentarea bugetului proiectului

Dacă valoarea inițială a proiectului de consolidare și reabilitare a Cazinoului a fost de aproape 90 milioane de lei, Constanța Carp, șeful de proiect spune că va fi nevoie de bani in plus.

ADVERTISEMENT

„Nu e muncă grea, e o muncă foarte migăloasă dar mai greu este că lucrăm fără să avem o finanțare adecvată, dar avem promisiuni că se rezolvă.

Pentru că aici au apărut foarte multe lucrări noi față de documentația inițială”, a declarat Constanța Carp în cadrul ceremoniei.

ADVERTISEMENT

Ministrul Cseke Atilla a precizat că este vorba de lucrări noi la structura de consolidare și de ornamente. Pentru aceste lucrări  pentru va fi asigurată finanțare suplimentară. Lucrările noi, însă, vor duce termenul final de predare până la sfârșitul anului 2023.

Titularul portofoliului Dezvoltării a spus și că a fost folosit un tip de vopsea care se autocurăță. Astfel că porțiunea dezvelită a Cazinoului nu își va schimba culoarea până la finalizarea lucrărilor.

Dacă pescărușii se așază pe turnuri sau ornamente, odată cu apa aruncată se retrage și partea de murdărie, a mai precizat Cseke Attila.

ADVERTISEMENT
Tags: