Sport

Fază controversată în U Craiova – Oțelul! Gălățenii puteau primi penalty. VAR-ul nu a intervenit

O fază controversată a avut loc în sferturile Cupei României, dintre U Craiova și Oțelul, unde gălățenii ar fi putut primi un penalty, dar a fost neacordat, fără a interveni VAR.
04.04.2024 | 21:15
Faza controversata in U Craiova  Otelul Galatenii puteau primi penalty VARul nu a intervenit
Posibil penalty pentru Oțelul Galați, omis de Horațiu Feșnic și cabina VAR / SportPictures.eu
ADVERTISEMENT

Ultimul duel al Cupei României din sferturi le aduce față în față pe Universitatea Craiova și Oțelul Galați. Cele două formății au avut o primă repriză apatică, fără mari evenimente, însă cea de-a doua a adus controverse devreme.

Posibil penalty pentru Oțelul, fără verificare VAR

Duelul Dorinel Munteanu – Ivalio Petev a fost unul așteptat, mai ales după forma bună a craiovenilor. Cele două se luptă pentru un duel împotriva Universității Cluj, care este în semifinale după ce-a trecut de Hermannstadt, 1-0.

ADVERTISEMENT

Minutul 52 din partidă a adus controverse în tabăra gălățenilor, care au cerut un penalty, dar și intervenția VAR. Gălățenii au reclamat un fault la adresa tânărului Răzvan Tănasă, făcut de Ștefan Vladoiu.

Răzvan Tănasă a preluat în interiorul careului craiovenilor și a fost deposedat de Vladoiu. Însă, controversă provine din faptul că fundașul Universității Craiova a atins balonul, dar deposedarea a fost pe deasupra balonului.

ADVERTISEMENT

Banca tehnică a gălățenilor și jucătorii au cerut asistență VAR, însă Horațiu Feșnic nu s-a conformat. De asemenea, nici cabina arbitrajului video nu l-a chemat pe central la marginea terenului pentru verificări suplimentare.

De asemenea, Universitatea Craiova suferă în acest duel, unde Basilio Ndong a ieșit accidentat. Fundașul din Guineea Ecuatorială a simțit dureri musculare și nu a mai putut continua, astfel că poate pierde meciul decisiv cu FCSB!

ADVERTISEMENT

Cupa României, între surprize și certitudini

Celelalte dueluri din Cupa României Betano au fost consumate, știindu-se toate cele 3 echipe rămase în afară partidei de astăzi. Corvinul Hunedoara, FC Voluntari și Universitatea Cluj sunt în „stand-by“.

Corvinul Hunedoara a umilit-o pe CFR Cluj, scor 4-0, unde fosta campioană a României nu a existat. Florin Maxim i-a oferit o clasa de fotbal lui Adrian Mutu, care și-a dat demisia, urmat de Cristi Balaj.

ADVERTISEMENT

FCU Craiova 1948 suferă și după partida de cupă, eliminată de FC Voluntari, care a suferit restructurări imediat după meci. Nicolo Napoli a fost concediat pentru a 10-a oară, fiind succedat de Trică cu al 4-lea mandat pe banca oltenilor.

Universitatea Cluj a trecut de adversara din play-out, FC Hermannstadt, scor 1-0, extrem de dramatic. Clujenii s-au calificat în minutul 93, după ce Federico Anselmo a marcat și i-a scos pe sibieni din calculele cupei.

ADVERTISEMENT