Sport

FC U Craiova are un nou antrenor! Adrian Mititelu a bătut palma cu cel care speră să-i salveze clubul de la retrogradare

Adrian Mititelu a bătut palma cu noul antrenor al lui FC U Craiova! Tehnicianul are ca obiectiv salvarea de la retrogradare.
04.04.2024 | 17:35
FC U Craiova are un nou antrenor Adrian Mititelu a batut palma cu cel care spera sai salveze clubul de la retrogradare
Adrian Mititelu a ales noul antrenor al lui FC U Craiova. Finanțatorul speră să-i salveze pe olteni de la retrogradare. Foto: colaj FANATIK.
ADVERTISEMENT

Eugen Trică este alesul lui Adrian Mititelu pentru a o salva pe FC U Craiova de la retrogradare. Antrenorul în vârstă de 47 de ani vine pentru a patra oară în Bănie. Ultima oară, Eugen Trică a pregătit-o pe CSM Alexandria, în Liga 2.

FC U Craiova are un nou antrenor! Adrian Mititelu a bătut palma cu cel care speră să-i salveze clubul de la retrogradare

FC U Craiova are o serie negativă de 9 meciuri consecutive fără victorie. Oltenii au fost eliminați din Cupa României Betano și ocupă locul 8 în play-out, la egalitate cu Dinamo, ocupanta primului loc care duce direct în liga secundă.

ADVERTISEMENT

După demiterea lui Giovanni Costantino, Adrian Mititelu l-a adus pentru a 10-a oară la FC U Craiova pe Nicolo Napoli. Totuși, patronul din Bănie a considerat că este nevoie de un șoc mult mai mare pentru a-și salva echipa de la retrogradare. În primă fază, Mititelu l-a contactat pe Marius Șumudică, informație dezvăluită în exclusivitate de FANATIK.

Fostul antrenor al lui Gaziantep a refuzat, iar în cele din urmă Nicolo Napoli va fi înlocuit pe banca tehnică a lui FC U Craiova cu Eugen Trică, potrivit gsp.ro. Adrian Mititelu a bătut deja palma cu antrenorul care a mai pregătit-o pe FC U Craiova în 2019-2020 și de două ori în 2021.

ADVERTISEMENT

CV-ul de antrenor al lui Trică

Cariera de antrenor a lui Trică a debutat în anul 2012, cu o primă experiență pe banca lui Juventus București. De-a lungul carierei sale a avut 20 de experiențe ca antrenor principal, dar și 3 experiențe ca antrenor secund.

Eugen Trică sosește la FCU Craiova după experiențe în ligile inferioare, ultima fiind la CSM Alexandria, formație de eșalon secund. De-a lungul carierei sale a mai trecut pe la Gloria Băneasa, Concordia Chiajna, Metaloglobus, Viitorul Pandurii, Turris sau Sportul Snagov.

ADVERTISEMENT

Aflat la al 4-lea descălecat pe banca echipei lui Mititelu, acesta a condus formația olteană doar în ligile inferioare. Acest mandat este și primul pe banca Craiovei în prima divizie.

CV-ul de antrenor al lui Trică nu este unul impresionant pe hârtie, având 20 de echipe în doar 12 ani. Conform statisticilor, Eugen Trică a petrecut în medie 0,72 ani pe banca fiecărei echipe, practic doar jumătate de sezon.

ADVERTISEMENT

Și cu experiență internațională, Eugen Trică s-a format și în zona peninsulei Arabe. Antrenorul a fost secund la cluburi precum Al-Ittihad sau Al-Nahda, din Arabia Saudită.

ADVERTISEMENT