Sport

Fază de penalty în Dinamo – FCSB analizată de VAR! Ce a decis brigada lui Iulian Călin

FCSB a cerut penalty în prima repriză a derby-ului cu Dinamo. Faza a fost analizată de VAR.
26.11.2023 | 21:59
Faza de penalty in Dinamo  FCSB analizata de VAR Ce a decis brigada lui Iulian Calin
Fază de penalty în Dinamo - FCSB analizată de VAR! Ce a decis brigada lui Iulian Călin. FOTO: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Iulian Călin a fost desemnat de CCA să arbitreze primul său derby din carieră Dinamo – FCSB. Deși a avut un început de meci ușor, cu excepția unor petarde aruncate de fanii gazdelor, „centralul” a avut nevoie de ajutorul VAR în finalul primei reprize.

Fază de penalty în Dinamo – FCSB analizată de VAR! Ce a decis brigada lui Iulian Călin

FCSB a cerut o lovitură de pedeapsă în minutul 41 al derby-ului de pe Național Arena. În încercarea de a lovi mingea, Quentin Bena a ratat balonul și l-a dărâmat pe David Miculescu. Arbitrul Iulian Călin a lăsat jocul să continue, spre nemulțumirea fotbaliștilor liderului. – vezi VIDEO

ADVERTISEMENT

Faza însă nu a fost însă ușor trecută de arbitrii din camera VAR, Sebastian Colțescu și Mircea Orbuleț. Cei doi au analizat dacă FCSB trebuie să primească penalty, dar i-au dat credit „centralului”.

Astfel, Iulian Călin a reluat meciul fără să meargă să revadă faza la monitor, spre nemulțumirea roș-albaștrilor. Șase minute mai târziu, Bena a avut din nou un duel în care l-a faultat pe Miculescu.

ADVERTISEMENT

Dar, deși a fluierat fault pentru FCSB, Călin n-a arătat și cartonașul galben. De altfel, „centralul” n-a arătat niciun avertisment în primele 45 de minute.

La derby-ul de pe Național Arena, Comisia Centrală a Arbitrilor a decis să îl delege în premieră pe Iulian Călin la un derby Dinamo – FCSB. „Centralul” argeșean a fost ajutat de la cele două linii de asistenții Ferencz Tunyogi și Romică Bîrdeș.

ADVERTISEMENT

Rolul celui de-al 4-lea oficial a fost îndeplinit de Iulian Dinamo. În camera VAR s-au aflat, cum spuneam, Sebastian Colțescu și Mircea Orbuleț.

Meci întrerupt din cauza materialelor pirotehnice

Posibilul penalty al FCSB-ului a fost însă a doua fază mai dificilă pentru Călin în derby-ul de pe Arena Națională. În minutul 24, „centralul” a fost nevoit să oprească meciul preț de câteva momente din cauza fanilor echipei gazdă.

ADVERTISEMENT

Dinamoviștii din PCH l-au atacat pe Risto Radunovic cu mai multe obiective, inclusiv petarde. Victimă a ultrașilor a picat și arbitrul asistent Romică Bîrdeș, care a avut nevoie de câte clipe pentru a își reveni.

ADVERTISEMENT
1,65 este cota BETANO pentru pronosticul „NG” la meciul FCSB - Oțelul Galați