News

FBI efectuează noi percheziții la locuințele lui Joe Biden. O casă de vacanță, vizată de anchetatori

Imobilele președintelui SUA, Joe Biden, sunt vizate de noi percheziții din partea FBI. Poliția federală americană verifică, miercuri, o casă de vacanță a liderului de la Casa Albă.
01.02.2023 | 20:04
FBI efectueaza noi perchezitii la locuintele lui Joe Biden O casa de vacanta vizata de anchetatori
Joe Biden, ”vizitat” din nou de FBI. Percheziții la o casă de vacanță a liderului SUA. Sursa foto: foxnews.com / hepta.ro / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

FBI continuă ancheta declanșată după ce mai multe documente secrete au fost descoperite în locuințele lui Joe Biden.

Joe Biden, ”vizitat” din nou de FBI. Percheziții la o casă de vacanță a liderului SUA

La începutul acestui an, o adevărată bombă exploda pe scena politică de peste ocean. Presa americană anunța că documente secrete din perioada în care Joe Biden era vicepreședinte au fost descoperite într-un birou al acestuia.

ADVERTISEMENT

De atunci, Poliţia federală americană (FBI) a demarat o amplă serie de verificări la locuințele liderului de la Washington.

Pe 22 ianuarie, şase documente marcate drept clasificate au fost găsite în casa preşedintelui Joe Biden din Wilmington, Delaware.

ADVERTISEMENT

Perchezițiile au continuat și în această săptămână. Miercuri, încă de la primele ore ale dimineții, Departamentul de Justiţie (DOJ) al Statelor Unite a afirmat că desfăşoară o percheziţie programată la casa de vacanţă din Delaware a preşedintelui american Joe Biden.

Anunțul a fost făcut de avocatul președintelui, Bob Bauer. Acesta a precizat că Biden cooperează cu autorităţile în această cauză, transmite FoxNews.

ADVERTISEMENT

”Astăzi (n.r. miercuri), cu sprijinul și cooperarea deplină a președintelui, DOJ efectuează o percheziție planificată a locuinței sale din Rehoboth, Delaware.

Conform procedurilor standard ale DOJ, în interesul securității și integrității operaționale, instituția a căutat să efectueze această acțiune fără o notificare publică prealabilă și am fost de acord să cooperăm”, a spus Bauer într-un comunicat.

ADVERTISEMENT

Avocatul lui Joe Biden a mai adăugat că această percheziţie are loc la o zi după ce procurorul special Robert Hur a început în mod oficial să supervizeze ancheta cu privire la aceste documente clasificate.

Zeci de documente secrete descoperite la imobilele lui Joe Biden

Până în prezent, între 25 și 30 de documente cu marcajul ”clasificat” au fost recuperate din locuințele lui Biden și predate Arhivelor Naționale și Departamentului de Justiție.

Până în acest moment, Biroul Federal de Investigaţii (FBI) nu a făcut declaraţii cu privire la acestă percheziţie la locuinţa preşedintelui democrat.

Biden, ca și predecesorul său, Donald Trump, este investigat de un procuror special pentru păstrarea unor documente secrete.

Casa Albă a refuzat în mod repetat să comenteze conținutul documentelor clasificate, spunând în schimb că acestea ”au fost predate autorităților competente și vor face parte din ancheta în curs”.

ADVERTISEMENT
Tags: