Sport

Dinamo o învinge pe FC Argeș și face un pas uriaș spre salvarea de la barajul pentru menținerea în Liga 1. Video

16.05.2021 | 18:33
Dinamo o invinge pe FC Arges si face un pas urias spre salvarea de la barajul pentru mentinerea in Liga 1 Video
ADVERTISEMENT

FC Argeș – Dinamo 1-2. Echipa lui Dușan Uhrin a obținut a cincea victorie la rând în play-out. „Câinii roșii” au acum 30 de puncte, cu cinci mai puține decât liderul Chindia. De cealaltă parte, piteștenii rămân pe locul 8, cu 31 de puncte.

FC Argeș – Dinamo 1-2 (Mediop 59 / Mihaiu 12, Sorescu 83) – VEZI VIDEO

Echipele de start:

  • FC Argeş: Greab – Tofan, Turda, Boldor, Muşat – Meza Colli, I. Şerban(Palic 35) – Cr. Dumitru, Honciu, De Jonghe – Mitoi(Mediop 13)(Ruan 73); Rezerve: Micle, Leca, Deslandes, Grecu, Năstăsie, Ribeiro, Barbu, Palic, Ndiaye; Antrenor: A. Prepeliță
  • Dinamo: Eşanu – Bejan, Puljic, Albentosa – Sorescu, Vl. Achim, P. Anton, Gol, St. Filip(Radu 90) – Mihaiu(Morsay 62), Nemec; Rezerve: Kongshavn, R. Grigore, A. Radu, Fabbrini, Nepomuceno, Bani, G. Creţu, Morsay, Blejdea; Antrenor: D. Uhrin
ADVERTISEMENT

Min. 83 – GOOOL Dinamo!!! Servit excelent de Gol, Sorescu înscrie pentru 2-1.

Min. 59 – GOOOL FC Argeș!!! Mediop îl învinge pe Eșanu cu un șut din afara careului.

Min. 45 – Ocazie uriașă de egalare! Cristi Dumitru lovește bine mingea cu capul, dar aceasta se duce puțin peste poarta lui Eșanu.

Min. 12 – GOOOL Dinamo!!! Mihaiu marchează în premieră în Liga 1. Atacantul „câinilor” fructifică pasa lui Sorescu.

ADVERTISEMENT

Min. 1 – A început meciul!


Dinamo a reuşit, după o impresionantă serie de patru succese consecutive, să iasă şi din zona barajelor de supravieţuire, având acum 27 de puncte, la fel ca Voluntari, prima echipă de pe loc de baraj şi cu o lungime în urma lui UTA şi două ale lui Gaz Metan şi Viitorul. Au mare nevoie de puncte, pentru a nu risca, prin jocul rezultatelor, să alunece din nou spre locurile 13 -14, adică spre baraj.

Aşadar este o confruntare între două echipe cu obiective diametral opuse. Argeş vrea să fie sigur de locul 8, Dinamo are nevoie de puncte pentru a se pune la adăpost, în ultima etapă urmând a primi vizita Chindiei, liderul din play-out.

ADVERTISEMENT

FC Argeş – Dinamo Live stream Digi Sport, Telekom Sport şi Look Plus

Partida FC Argeş – Dinamo se joacă duminică, 16 mai, de la ora 16:30, pe stadionul Nicolae Dobrin din Trivale, iar vremea nu se anunţă a fi una prietenoasă fotbalului, chiar dacă temperatura va fi în jur de 17 grade, pentru că se estimează că va ploua şi încă destul de puternic. Arbitrul jocului este Andrei Chivulete.

Confruntarea FC Argeş – Dinamo se dispută duminică, 16 mai, de la ora 16:30, în cadrul etapei a 8-a din play-off-ul Ligii 1 şi este televizată în direct de posturile Digi Sport, Telekom Sport şi Look Plus. O mai puteţi urmări în format LIVE VIDEO, intrând pe site-ul FANATIK.RO.

ADVERTISEMENT

Malele, spaima apărărilor adverse

Piteştenii au făcut un play-out remarcabil, abia etapa trecută cedând cu 1-0 la Ovidiu, în faţa Viitorului, după patru meciuri fără eşec. Evident, omul cheie al Argeşului este atacantul elveţian Malele, golgheterul echipei, fotbalist dorit de cel puţin trei echipe din play-off.

Dinamo a renăscut în ultimele etape, având un stâlp în defensivă în spaniolul Albentosa iar revenirea între buturi a lui Mihai Eşanu a asigurat poarta, punctul vulnerabil până la acel moment. La partida de la Piteşti doar mijlocaşul Răuţă va continua să fie absent, el nemaiputând evolua până la final de sezon.

Fiecare echipă a câştigat pe terenul celeilalte în sezonul regulat

În sezonul regulat cele două echipe şi-au împărţit victoriile, dar nu oricum, pentru că fiecare a câştigat pe terenul celuilalt. A făcut-o întâi Dinamo cu 1-0 şi apoi piteştenii s-au revanşat cu 2-1 într-un moment în care nimic nu mergea la echipa din Ştefan cel Mare.

Pentru casele de pariuri partida este una foarte echilibrată, cu cote apropiate valoric. FC Argeş are un uşor avantaj, cotă 2,45 faţă de 2,90 cât au primit câinii. Nu se anunţă a fi un meci bogat în goluri, ambele echipe marcând puţin, dar pentru o plajă de 2-5 goluri cota este de 1,45.

ADVERTISEMENT