Sport

FC Argeş – Universitatea Craiova 1-0, Live în etapa a 13-a din SuperLiga. Prepeliță ia o gură mare de oxigen, Rădoi se afundă într-o „gaură neagră”. Cum arată clasamentul

Universitatea Craiova a dezamăgit și în deplasarea de la Pitești, unde a pierdut cu 0-1 în fața lui FC Argeș, confirmând din nou că în acest sezon e doar o echipă de pluton.
07.10.2022 | 22:57
FC Arges  Universitatea Craiova 10 Live in etapa a 13a din SuperLiga Prepelita ia o gura mare de oxigen Radoi se afunda intro gaura neagra Cum arata clasamentul
FC Argeş a învins Universitatea Craiova cu 1-0 în etapa a 13-a din SuperLiga. foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT
07-10-2022
20:08

Cum arată clasamentul din SuperLiga după FC Argeş - Universitatea Craiova 1-0

Cu probleme de sănătate la meciul cu FCSB și cu postul amenințat din cauza rezultatelor nesatisfăcătoare din ultima vreme, Andrei Prepeliță a luat o gură mare de oxigen după victoria obținută de FC Argeș în fața Universității Craiova cu scorul de 1-0. Piteștenii veneau după 4 înfrângeri la rând, iar un nou eșec în fața formației oltene ar fi agitat destul de tare apele la Pitești. Așa, cu această victorie, situația pare a se calma momentan, iar visele de a prinde din nou play-off-ul prind iar contur.

De partea cealaltă, Universitatea Craiova a dezamăgit din nou, demonstrând că este în acest sezon de SuperLiga o echipă de pluton. Nu rezultatele negative cu formațiile mai slab cotate au fost un accident, ci victoria cu FCSB a intrat în această categoria. Mirel Rădoi nu găsește deocamdată soluția de a readuce echipa pe linia de plutire, iar dacă va continua așa, Universitatea Craiova va ajunge în situația FCSB, de a tremura pentru un loc în play-off.

superliga
Clasament SuperLiga

 

07-10-2022
19:06

FINAL: FC Argeş - Universitatea Craiova 1-0 (Calcan 53). Victorie mare a piteștenilor

Min. 90+4: Fluier final. FC Argeș se impune cu 1-0 grație golului marcat în repriza secundă de Calcan.

Min. 89: Garita îl umilește din nou pe Papp, trece în viteză de acesta, fundașul oltenilor îl faultează din spate din postură de ultim apărător și vede direct cartonașul roșu.

Min. 84: Garita face o nouă cursă superbă, trece în viteză de Papp, ajunge singur în fața lui Lazar, dar din 6 metri reia direct în portarul oltenilor.

Min. 78: Straton se remarcă din nou și respinge de lângă bară șutul expediat de Cîmpanu din lovitură liberă de la 20 de metri.

Min. 71: Markovic îl întoarce superb pe Cestor în colțul careului mic, rămâne singur cu Straton, dar nu reușește să-l învingă pe portarul gazdelor cu un șut la colțul scurt.

Min. 68: Bancu centrează pe 6 metri, Markovic îi ia fața lui Marius Constantin, șterge balonul cu capul, dar acesta trece milimetric pe lângă bară.

Min. 53: GOOOL FC ARGEȘ! Garita face o cursă superbă pe partea dreaptă, centrează în careu pentru Ișfan, șutul acestuia este respins de un fundaș oltean, dar mingea ajunge la Calcan, care reia elegant în plasă din 6 metri.

Min. 49: Calcan execută o lovitură liberă de la 25 de metri, mingea trece puțin peste transversală.

Min. 46: A început repriza a doua a meciului FC Argeș – Universitatea Craiova, de la scorul de 0-0.

07-10-2022
18:00

PAUZĂ: FC Argeş - Universitatea Craiova 0-0. Egalitate după primele 45 de minute

Vezi aici cele mai importante faze.

Min. 45+2: S-a fluierat finalul primei reprize.

Min. 44: Aflat în mijlocul careului, Ișfan șutează mult peste poartă.

Min. 37: Lazar reține șutul lui Ișfan din afara careului.

Min. 27: Oltenii pleacă pe un contraatac rapid, Crețu șutează din marginea careului, mingea este deviată până la Bancu, acesta reia superb din 10-12 metri, însă Straton are un reflex senzațional și respinge de sub bară.

Min. 26: Tofan pătrunde superb pe dreapta, rămâne singur cu Lazar, dar șutează direct în portarul oltean din colțul careului mic.

Min. 23: Mitrea șutează puternic de la distanță, Straton respinge riscant în față, însă apărătorii gazdelor reușeșsc să degajeze balonul.

Min. 19: Garita îl lovește cu cotul în fașă pe Papp, dar scapă doar cu un cartonaș galben.

Min. 15: Universitatea Craiova pare a fi echipa care controlează jocul, dar ocaziile de gol au lipsit până în acest minut.

Min. 1: A început partida de la Pitești dintre FC Argeș și Universitatea Craiova.

07-10-2022
16:36

Echipele de start la FC Argeş - Universitatea Craiova

Echipele de start la meciul FC Argeş – Universitatea Craiova.

  • FC Argeș: Straton – Tofan, M. Constantin, Cestor, Fabio Vianna – Raynov – Njike, Alceus – Ișfan, Garita, Calcan. Rezerve: Greab – Jakolis, Dobrosavlevici, Latovlevici, Meza Colli, I. Șerban, G. Creațu, Celestine, Bertrand. Antrenor: Andrei Prepeliță.
  • Universitatea Craiova: Lazar – Papp, Raul Silva, Mitrea – Vătăjelu, Al. Crețu, Screciu, Bancu – Nistor – Markovic, Ivan. Rezerve: Arlauskis – Martic, Căpățînă, Mateiu, Hanca, Florescu, Cîmpanu, Roguljic, Baiaram. Antrenor: Mirel Rădoi.

Meciul FC Argeş – Universitatea Craiova are loc vineri, 7 octombrie, cu începere de la ora 21:00, în cadrul etapei a 13-a din SuperLiga. Piteştenii au făcut un singur punct în ultimele cinci etape şi sunt pe locul 11, cu 13 puncte. Craiovenii au 18 puncte şi sunt pe poziţia a 6-a, ultima de play-off, dar ambii tehnicieni, Andrei Prepeliţă, în special, şi Mirel Rădoi, sunt sub presiune, pentru că jocul echipelor lor este departe de ceea ce se aşteaptă.

Unde se joacă meciul FC Argeş – Universitatea Craiova

Confruntarea FC Argeş – Universitatea Craiova se desfăşoară vineri, 7 octombrie, de la ora 21:00, pe stadionul “Nicolae Dobrin” din cartierul Trivale al Piteştiului şi se anunţă a fi exact opusul meciului de la Voluntari. Dacă acolo anonimatul are toate şansele să fie cuvântul de ordine, la Piteşti ne aşteptăm la o atmosferă electrizantă, poate pe alocuri prea electrizantă, motiv pentru care vor fi mai multe forţe de ordine ca de obicei.

ADVERTISEMENT

Pe lângă numeroşi spectatori argeşeni vor fi prezenţi şi mulţi fani ai echipei oltene, distanţa dintre cele două oraşe nefiind mare şi rivalitatea dintre suporteri este binecunoscută, nu de puţine ori ajungându-se la momente mai tensionate.  Oricum, va fi sigur o atmosferă de mare meci în tribunele stadionului “Nicolae Dobrin” din Piteşti.

Cine transmite la TV partida FC Argeş – Universitatea Craiova

Partida FC Argeş – Universitatea Craiova se joacă vineri, 7 octombrie, de la ora 21:00, în etapa a 13-a din SuperLiga şi va fi transmisă pe micile ecrane pe posturile Digi Sport 1, Orange Sport 1 şi Prima Sport 1 dar o mai puteţi urmări şi intrând pe site-ul FANATIK, în format LIVE VIDEO.

ADVERTISEMENT

La Piteşti, vineri, este o vreme foarte frumoasă, fără nici un pericol de ploaie de-a lungul celor 24 de ore. Temperatura maximă a zilei va ajunge la ora amiezii la 22 de grade, dar la ora meciului va scădea până la 13 grade. Jocul va fi condus de arbitrul Marin Barbu din Făgăraş.

Ce jucători lipsesc din întâlnirea FC Argeş – Universitatea Craiova

Cei doi antrenori, Andrei Prepeliţă şi Mirel Rădoi, pot fi ceva mai liniştiţi în privinţa utilizării jucătorilor pe care îi consideră susceptibili a începe acest meci. Asta pentru că FC Argeş a reuşit recuperarea unui jucător ofensiv extrem de important, mijlocaşul ofensiv Bertrand, cu un start de sezon excelent, dar apoi a urmat o lungă perioadă de indisponibilitate. Acum e refăcut şi se va afla pe bancă. Rămâne accidentat fundaşul central Grigore Turda.

ADVERTISEMENT

Mirel Rădoi poate conta pe serviciile atacantului Ştefan Bairam, aşa cum FANATIK a anunţat. Practic doar vârful Elvir Koljic este absent, dar la el acest lucru a devenit ceva obişnuit, parcă fiind blestemat să se accidenteze des. Portarul Arlauskis şi atacantul Rilvadinho nu vor fi nici pe bancă, deoarece Rădoi consideră că ei sunt mult în urmă cu pregătirea fizică.

Cote la pariuri la jocul FC Argeş – Universitatea Craiova

Universitatea Craiova este văzută drept mare favorită la Piteşti, la cota de 1,75, în timp ce gazdele au primit o cotă absolut fabuloasă, 5,40. FC Argeş nu este o echipă slabă, care să fie bătută cu uşurinţă de oricine acasă şi Craiova nu a impresionat în meciurile de afară. Un gol marcat de FC Argeş are cotă de 1,75, cât succesul oltenilor.

ADVERTISEMENT

E drept că sezonul trecut argerşenii nu au mişcat în front în faţa Craiovei, care pur şi simplu i-a snopit în bătaie, 4-0 în Trivale şi 3-0 acasă. La Piteşti, golurile au fost opera mijlocaşului defensiv Creţu de două ori, Ivan şi Markovic, toţi anunţaţi titulari acum. Cu un an înainte, FC Argeş tranşase un meci superb, cu scorul de 3-2.

ADVERTISEMENT