Sport

FC Barcelona, 100 de meciuri fără gol marcat din lovitură liberă. Cifrele dezastruoase care o obligă să-l readucă pe Leo Messi

Jurnaliștii spanioli au descoperit un și un argument statistic pentru interesul Barcelonei de a-l readuce pe Leo Messi. Catalanii au 100 de meciuri fără gol din lovitură liberă.
11.04.2023 | 14:33
FC Barcelona 100 de meciuri fara gol marcat din lovitura libera Cifrele dezastruoase care o obliga sal readuca pe Leo Messi
Ultima reușită din lovitură libera a Barcelonei i-a aparținut lui Leo Messi, în urmă cu aproape doi ani, înainte de plecarea la PSG.
ADVERTISEMENT

Real Madrid s-a încurcat cu Villarreal, 2-3, dar FC Barcelona nu a profitat pe deplin de eșecul contracandidatei la titlu. A remizat, 0-0, acasă, cu Girona, astfel că nu a dus decât la 13 puncte diferența de puncte care le separă cu 10 runde înainte de finalul stagiunii.

FC Barcelona a ajuns la 100 de meciuri fără gol din lovitură liberă și-l așteaptă pe salvatorul Messi

După 0-4 în ultimul El Clasico al stagiunii, FC Barcelona n-a găsit drumul spre gol nici în campionat. Chiar dacă în fața sa s-a aflat Girona, o formație a cărei defensivă cedase în toate jocurile disputate în deplasare în actuala stagiune.

ADVERTISEMENT

Astfel că gazdele au fost nevoite să se mulțumească doar cu faptul că nu au primit gol. Și să mai facă un pas către un record all-time. Ca și cu punctul care le permite să mai sporească, fie și cu o singură unitate, distanța față de Real Madrid.

Este adevărat, ocaziile nu au lipsit pentru trupa antrenată de Xavi. Însă Paulo Gazzaniga și defensiva sa au avut o prestație impecabilă pe tot parcursul jocului.

ADVERTISEMENT

În plus, a mai existat un amănunt. Lipsa de periculozitate atunci când Barcelona a beneficiat de lovituri libere. Lucru care însă, nu trebuie să mire. Pentru că nu este o noutate.

Întâlnirea contra Gironei a fost partida cu numărul 100 în care eficacitatea a fost zero la acest capitol. Ultima reușită i-a aparținut lui Leo Messi, în urmă cu aproape doi ani, înainte de plecarea la PSG.

ADVERTISEMENT

Se întâmpla pe 2 mai 2021, pe Mestalla, contra Valenciei. De-atunci, fie că a fost vorba despre Memphis, Piqué, Alba, Alves, Dembélé, Ferran Torres, Raphinha sau Lewandowski, execuțiile au fost fără efect.

Iar dacă lucrurile merg pe aceleași coordonate până la finele campionatului, FC Barcelona ar bifa al doilea sezon la rând fără gol din lovitură liberă.

ADVERTISEMENT

Xavi recunoaște că există o problemă la acest capitol. ”Sunt mulți jucători care pot executa. Dar nu avem un specialist. La acest capitol trebuie să repeți”, a spus tehnicianul. O soluție însă poate să fie și revenirea lui Messi. Aceasta dacă eforturile clubului, tot mai intense în ultima vreme, vor da roade.

ADVERTISEMENT