Sport

FC Barcelona – Real Madrid 0-4, în returul semifinalei Cupei Spaniei. „Galacticii” își umilesc rivala chiar pe Camp Nou și vor juca finala cu Osasuna

Real Madrid a obținut o calificare spectaculoasă în finala Cupei Spaniei, după ce și-a distrus marea rivală Barcelona cu 4-0 chiar pe Camp Nou.
05.04.2023 | 23:38
FC Barcelona  Real Madrid 04 in returul semifinalei Cupei Spaniei Galacticii isi umilesc rivala chiar pe Camp Nou si vor juca finala cu Osasuna
Real Madrid a câștigat de o manieră categorică returul cu Barcelona și s-a calificat în finala Cupei Spaniei. foto: Twitter Barcelona
ADVERTISEMENT
05-04-2023
18:59

FC Barcelona - Real Madrid 0-4 (Vinicius 45+2, Benzema 50, 58 pen., 81)

Vezi aici cele mai importante faze.

Min. 90+4: Fluier final. Real Madrid câștigă de o manieră categorică și se califică în finala Cupei Spaniei după o pauză de 8 ani. În ultimul act, „galacticii” vorîntâlni Osasuna.

Min. 81: GOOOL Real Madrid! Vinicius îi pasează perfect în careu lui Benzema, care îl lobează elegant pe Ter Stegen din 6 metri.

Min. 79: Contraatac al Realului, Vinicius îi pasează în careu lui Asensio, care șutează plasat la colțul lung, însă Ter Stegen respinge uluitor în corner.

Min. 77: Asensio centrează în careu, Kounde alunecă, Benzema rămâne singur cu Ter Stegen, dar șutează mult peste poartă din 7-8 metri.

Min. 58: GOOOL Real Madrid! Benzema transformă fără probleme lovitura de pedeapsă.

Min. 56: Kessie îl faultează clar în careu pe Vinicius și se acorda penalty pentru Real.

Min. 54: Raphinha recuperează o minge, pătrunde în careu, dar șutează peste poartă.

Min. 52: Curtois respinge miraculos șutul lui Balde din afara careului.

Min. 50: GOOOL Real Madrid! Modric îi pasează perfect lui Benzema la marginea careului, iar acesta înscrie cu un șut superb, pe jos, lângă bară.

Min. 45+2: GOOOL Real Madrid! Contraatac rapid al oaspeților, Benzema pătrunde pe dreapta, îi pasează lui Vinicius pe 6 metri, șutul acestuia este respins de pe linie de Kounde, mingea se îndrepta spre plasă, însă Benzema o împinge în poartă pentru siguranță. Totuși, Vinicius este creditat ca autor al golului.

Min. 45+1: Curtois respinge uluitor de la rădăcina barei șutul lui Lewandowski din careu.

Min. 33: Ter Stegen reține șutul din vole expediat de Benzema.

Min. 14: Raphinha reia cu capul direct în brațele lui Curtois, după o centrare a lu Curtois.

Min. 11: Rodrygo pătrunde pe dreapta, centrează perfect, dar Vinicius nu poate relua din doi metri în poarta goală, fiind blocat de Araujo.

Min. 9: Liber în careu, Lewandowski șutează slab, mingea este blocată de Alaba, apoi Curtois reține.

Min. 2: Căzut la pământ, Vinicius este lovit de minge în mână și catalanii cer vehement penalty. Arbitrul lasă jocul să continue, iar VAR îi confirmă decizia.

Min. 1: A început partida.

05-04-2023
18:09

Echipele de start la Barcelona - Real Madrid

Au apărut echipele de start la Barcelona – Real Madrid:

Barcelona: Ter Stegen – Araujo, Kounde, Marcos Alonso, Balde – S.Roberto, Busquets, Kessie – Raphinha, Lewandowsi, Gavi. Rezerve: Pena, Tenas, Fati, Ferran Torres, Jordi Alba, Eric Garcia, Casado, Torre, Alarcon, Estani, Garrido. Antrenor: Xavi Hernandez

Real Madrid: Courtois – Carvajal, Militao, Alaba, Camavinga – Valverde, Kroos, Modric – Rodrygo, Benzema, Vinicius. Rezerve: Lunin, Lopez, Vallejo, Nacho, Hazard, Odriozola, Lucas, Tchouameni, Ceballos, Rudiger, Mariano. Antrenor: Carlo Ancelotti

Miercuri, 5 aprilie, cu începere de la ora 22:00, are loc returul semifinalei Cupei Spaniei dintre FC Barcelona și Real Madrid, ultimul episod din nesfârșitul serial al rivalității dintre cele două mari puteri fotbalistice ale Spaniei, cunoscut sub numele de El Clasico. Real Madrid are o misiune dificilă, după ce a pierdut prima manșă chiar pe teren propriu, pe Santiago Bernabeu, cu 0-1, după un meci cu foarte multe probleme de arbitraj în defavoarea „galacticilor”.

Unde se joacă FC Barcelona – Real Madrid, returul semifinalei Cupei Spaniei

Confruntarea FC Barcelona – Real Madrid se joacă miercuri, 5 aprilie, de la ora 22:00, pe stadionul Nou Camp din capitala Cataloniei, în returul semifinalei Cupei Spaniei. În tur, a fost 1-0 pentru Barcelona, gol al lui Kessie, dar madrilenii vin deciși să răstoarne acest dezavantaj și să câștige pentru a doua oară un meci împotriva marelui rival în acest sezon.

ADVERTISEMENT

Au avut loc deja patru episoade din El Clasico în sezonul 2022-2023, Real impunându-se doar în primul, acasă, în campionat, cu scorul de 3-1. Următoarele trei au revenit catalanilor, succese în finala Supercupei Spaniei tot cu 3-1, în semifinala tur de la Madrid în Cupa Spaniei și în campionat, 2-1 pe Nou Camp.

Ca de obicei, nu există niciun bilet disponibil, toate cele 95.000 de locuri urmând a fi ocupate. Partida, deși e în Cupa Spaniei, și nu în La Liga, va înregistra un număr record transmisiuni TV în direct pe mapamond pentru această competiție, 148 de țări de pe toate continentele!

ADVERTISEMENT

Cine transmite la tv FC Barcelona – Real Madrid, semifinala retur din Cupa Spaniei

Partida FC Barcelona – Real Madrid se joacă miercuri, 5 aprilie, de la ora 22:00, pe stadionul Nou Camp, casa echipei blaugrana, în returul semifinalei Cupei Spaniei (Copa del Rey). Ea va fi transmisă în direct și în exclusivitate în România pe canalul Digi Sport 1. O mai puteți viziona intrând pe site-ul FANATIK.RO, în format LIVE VIDEO.

La Barcelona, spre deosebire de centrul și sud-estul Europei, zone aflate sub puternica influență a unui ciclon polar, miercuri, 5 aprilie, este o vreme frumoasă, cu cer senin pe tot parcursul celor 24 de ore, fără nici un pericol de ploaie. Maxima zilei va fi de 18 grade, din care vor rămâne în jur de 15 la ora meciului.

ADVERTISEMENT

Foarte ciudată decizia oficialilor spanioli, care au decis să desemneze ca arbitru pe José Luis Munuera Montero. Adică exact pe cel care a condus și partida tur, deciziile sale stârnind multe nemulțumiri în special de partea madrilenilor!

Ce absențe sunt în semifinala retur a Cupei Spaniei FC Barcelona – Real Madrid

La capitolul absențe, lucrurile nu stau deloc egal între cele două echipe. Catalanii au destule probleme de lot, fiind accidentați fundașul central Chirstensen, închizătorul Frenkie de Jong, atacantul Ousmane Dembele și, mai ales, play-maker-ul Pedri. Atacul Barcelonei va fi alcătuit din Raphinha, Lewandowski și Ansu Fati.

ADVERTISEMENT

Carlo Ancelotti nu are la fel de multe necazuri pentru returul de pe Nou Camp. Singurul său absent este fundașul stânga Ferlan Mendy, pe postul său urmând a fi reprofilat austriacul David Alaba. Dar nu va fi greu pentru fostul jucător al lui Bayern, pentru că a mai fost folosit de multe ori și la bavarezi în această postură.

Cote la pariuri la jocul FC Barcelona – Real Madrid

Învingătoare în partida tur de la Madrid cu 1-0, echipa catalană este văzută și acum drept favorită la casele de pariuri. 2,35 au primit catalanii pentru a reedita performanța din tur, iar madrilenii au primit 3,10 pentru a reechilibra situația sau chiar de a o întoarce definitiv în favoare lor.

1,40 este cota la șansă dublă „1X” și 1,55 pentru șansă dublă „X2”. Diferențele mari apar la varianta „cine merge mai departe”. Barelona are 1,25 grație victorie din tur, iar Real Madrid nu mai puțin de 4,00.

Acesta va fi meciul cu numărul 37 din istoria El Clasico având doar partide din cadrul Cupei Spaniei. FC Barcelona a înregistrat 16 victorii, Real Madrid s-a impus de 8 ori, iar tot de 8 ori s-a înregistrat un rezultat de egalitate. Pentru Real Madrid este ultima șansă de a câștiga un trofeu pe plan intern în acest sezon.

ADVERTISEMENT