Sport

FC Barcelona, cea mai iubită echipă de către români! Pe ce loc se află Real Madrid și Liverpool în sondajul INSCOP

Românii au o nouă echipă favorită. FC Barcelona ocupă locul 1 într-un sondaj realizat în luna martie de INSCOP.
21.03.2024 | 12:05
FC Barcelona cea mai iubita echipa de catre romani Pe ce loc se afla Real Madrid si Liverpool in sondajul INSCOP
FC Barcelona, cea mai iubită echipă de către români! Pe ce loc se află Real Madrid și Liverpool în sondajul INSCOP. Sursa foto: Fanatik.ro
ADVERTISEMENT

FC Barcelona, echipa internațională favorită a românilor, conform INSCOP. Echipa din Spania ocupă prima poziție în sondajul publicat, cu un procent de 12,2%

Pe ce loc se află Real Madrid și Liverpool

Potrivit aceluiași sondaj, Real Madrid și Liverpool se află pe locul 2, respectiv 3. Echipa din capitala Spaniei având un procent de 11,6% la o diferență uriașă față de echipa din Anglia, care are doar 2,6%.

ADVERTISEMENT

Locurile 4 și 5 sunt împărțite de Manchester United și Bayern Munchen, ambele cu un procent de 1,7%. După ele urmează și Manchester City cu 1,3%.

PSG se află și ea pe locul 6 cu un procent de 0,9%, ultimele locuri având să fie ocupate de către AC Milan cu 0,7 procente și Inter Milan cu Arsenal Londra, ambele cu un procent de 0,4%.

ADVERTISEMENT
  • 47,7% dintre cei care au participat la sondaj au declarat că nu au o echipa favorită din străinătate, conform site-ului informat.ro
Sondajul realizat de INSCOP
Sondajul realizat de INSCOP

6 din cele 10 echipe se vor întâlni în sferturile de finală ale Ligii Campionilor

6 din cele 10 echipe preferate ale românilor se vor înfrunta în sferturile de finală ale Ligii Campionilor în sezonul 2023-2024, singurele excepții fiind Manchester United, AC Milan, Inter Milan și Liverpool.

ADVERTISEMENT

Echipa din Manchester, dar și AC Milan nu au reușit să treacă de grupe, Inter Milan s-a oprit în „optimi” după ce a fost eliminată de către Atletico Madrid la loviturile de departajare, iar Liverpool joacă în Europa League.

Pentru un loc în semifinală, echipa favorită a românilor o va întâlni pe PSG, într-un sfert de finală foarte echilibrat, cu un Kylian Mbappe în formă maximă și cu o Barcelona care pare că și-a regăsit jocul de mult uitat.

ADVERTISEMENT

Arsenal revine și ea după o pauză de mai bine de 6 ani într-un sfert de finală al Ligii Campionilor după ce aceștia au trecut chinuit de Porto, la loviturile de departajare. Londonezii vor trebui să treacă de „coșmarul” Bayern, echipă ce a scos-o pe Arsenal din competiția la ultima sa participare.

Duel puternic în „sferturile” Ligii: Real Madrid – Manchester City!

Marele meci din sferturile de finală, este cel dintre Real Madrid și Manchester City. Probabil cele mai în formă două echipe din lume se vor întâlni destul de repede în competiție, mulți specialiști văzând o finală între cele două echipe.

Acest meci este probabil cel mai echilibrat, având și cea mai mare notorietate. Este pentru al treilea an consecutiv când cele două se întâlnesc în Liga Campionilor. În sezonul 2021-2022, Real Madrid a reușit probabil cea mai frumoasă revenire din istoria competiției.

Spaniolii au întors soarta partidei fix în ultimele 2 minute de prelungiri când echipa din Madrid a marcat de 2 ori pentru a egala scorul la general, având să mai marcheze o dată în a prima repriză de prelungiri, adjudecându-și altfel șansa de a juca finala.

Sezonul trecut, Manchester City si-a luat revanșa după un 1-1 pe Santiago Bernabeu, Haaland și compania s-au impus în Manchester fără drept de apel, cu scorul de 4-0.

De notat că cele două echipe sunt și ultimele câștigătoare ale competiției, deci cine trece mai departe are o șansă foarte mare de a-și adjudeca trofeul.

 

ADVERTISEMENT