Sport

FC Barcelona pregătește cel mai tare transfer din toate timpurile. A pus ochii pe Ada Hegerberg, noua „Million Dollar Baby”

FC Barcelona vrea să o aducă lângă Alexia Putellas, pe câștigătoarea Balonului de Aur din 2018, Ada Hegerberg, pentru o sumă record în fotbalul feminin.
12.04.2023 | 13:10
Barcelona vrea să-i fure câștigătoarei Ligii Campionilor, Lyon, pe Ada Hegerberg, cea mai bine plătită jucătoare a planetei. Foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Barcelona nu stă pe roze cu banii și, probabil, va urma o vară cu transferuri pe bani puțini sau vizând jucători liberi. Acest lucru este însă valabil doar în cazul echipei masculine. Căci la fete, situația este complet diferită. Iar președintele catalanilor, Joan Laporta, vrea să profite de acest lucru și vizează cea mai scumpă achiziție din istoria clubului.

Barcelona vrea să-i fure câștigătoarei Ligii Campionilor pe Ada Hegerberg, cea mai bine plătită jucătoare a planetei

FC Barcelona o are în efectivul său pe câștigătoarea Balonului de Aur, Alexia Putellas. Se pare însă că nu se mulțumește doar cu atât. Și vrea să își completeze ”Dream Team”-ul cu un nume de aceeași anvergură.

ADVERTISEMENT

Este vorba despre Ada Hegerberg, vârful lui Olympique Lyon și al naționalei norvegiene. O jucătoare care, de altfel, cu un gol și o pasă decisivă în finală, le-a privat pe catalane, anul trecut, de trofeul Ligii Campionilor în versiunea feminină.

Iar mutarea are toate șansele să se realizeze. Hegerberg, și ea câștigătoare a Balonului de Aur, în 2018, este deja la al 9-lea sezon la echipa franceză, pentru care a marcat 212 goluri în 198 de jocuri.

ADVERTISEMENT

Și, la 27 de ani, își dorește un nou challenge. Cu atât mai mult cu cât Lyon pare să nu mai aibă aceeași strălucire ca până acum. Dovadă că a și părăsit ediția din acest an a Champions League, eliminată de Chelsea.

Până aici, toate bune și frumoase. Doar că, FC Barcelona vrea să parafeze transferul înainte de Campionatul Mondial feminin din vară. Iar Hegerberg mai are contract până pe 3o iunie 2024. Și, în plus, primește cel mai mare salariu din fotbalul feminin mondial, 420.000 de euro.

ADVERTISEMENT

Astfel că, pentru a oficializa transferul, scrie Marca, conducerea catalanilor va trebui să plătească o sumă superioară acestei valori pentru a-și asigura serviciile vârfului de atac.

Astfel că va bate recordul all-time. Unul stabilit în vara trecută, atunci când a achitat 400.000 de euro pentru a o aduce de la Manchester City pe Keira Walsh.

ADVERTISEMENT

Versiunii feminine a lui Haaland i se spune Million Dollar Baby

La suma amintită, desigur, FC Barcelona va trebui să mai adauge măcar jumătate de milion de euro pe an și pentru salariul lui  Hegerberg. Și astfel va pune umărul în a o detașa în postura de cea mai bine plătită jucătoare din lume.

Și aceasta pentru că Ada, cel mai bun vârf al planetei, încasează anual, pe lângă salariul deja amintit, un milion de dolari pe an din partea lui Nike.

Și aceasta pentru că, în 2020, a acceptat să renunțe la Puma pentru a deveni, timp de zece ani, ambasador al brandului specializat în echipamente sportive.

O poziție pe care o mai dețin, între alții, Cristiano Ronaldo, Neymar, LeBron James, Serena Williams și Naomi Osaka. Și care, urmare a sumei pe care o încasează, i-a adus supranumele de Million Dollar Baby.

ADVERTISEMENT