Sport

Gala FIFA The Best 2022. Lionel Messi și Alexia Putellas, cei mai buni jucători din lume. Prima reacție a argentinianului

Luni seara, la Paris, a avut loc Gala FIFA The Best 2022, în cadrul căreia au fost premiați cei mai buni fotbaliști din lume în anul 2022.
27.02.2023 | 23:27
Gala FIFA The Best 2022 Lionel Messi si Alexia Putellas cei mai buni jucatori din lume Prima reactie a argentinianului
Cei mai buni fotbalști ai anului trecut sunt premiați la Gala FIFA The Best 2022
ADVERTISEMENT
27-02-2023
21:45

Lionel Messi, cel mai bun jucător din lume în anul 2022

Lionel Messi este cel mai bun jucător din lume în anul 2022. Campion mondial în 2022 cu naționala ARgentinei, Messi le-a luat fața la gala FIFA The Best 2022 francezilor Karim Benzema și Kylian Mbappe.

„E onoare pentru mine să fiu aici din nou și să câștig. Vreau să mulțumesc colegilor mei. Fără ei, eu, Martinez și Scaloni nu am fi aici. E o recunoaștere a ceea ce realizat grupul. Anul 2022 a fost o nebunie. Mi-am îndeplinit visul. A fost cel mai frumos moment din carieră. Puțin pot realiza asta, iar eu am făcut-o, cu ajutorul lui Dumnezeu. Vreau să mulțumesc familiei și fanilor.

Am și un mesaj pentru copiii mei, Thiago, Ciro și Mateo, care se uită la gală. Vă iubesc. Duceți-vă la somn!”, a spus Messi vizibil emoționat la ceremonia de acordare a trofeului pentru cel mai bun jucător din anul 2022.

27-02-2023
21:38

Alexia Putellas, cea mai bună jucătoare din lume

Așa cum era de așteptat, cea mai bună jucătoare din lume în anul 2022 a fost desemnată Alexia Putellas. Legitimată la Barcelona, ea mai primit acest premiu și în anul 2021, iar în 2022 a mai fost răsplătită și cu Balonul de Aur.

27-02-2023
21:20

Echipele anului în fotbalul masculin și feminin

Echipa anului 2022 în fotbalul feminin: Courtois – Cancelo, van Dijk, Hakimi – Casemiro, De Bruyne, Modric – Benzema,  Haaland, Mbappe, Messi.

Echipa anului 2022 în fotbalul feminin: Endler – Bronze, Williamsonm Renard, Leon, – Putellas, Oberdorf, Walsh – Morgan, Kerr, Mead.

27-02-2023
21:01

Lionel Scaloni, antrenorul anului 2022

Campion mondial cu naționala Argentinei, Lionel Scaloni a fost desemnat antrenorul anului 2022.

„Vă mulțumesc pentru acest premiu. Reprezintă enorm pentru mine. Vreau să mulțumesc jucătorilor care ne-au dus către glorie și președintelui Federației care a avut încredere în mine. Vreau să le mulțumesc și celor din staff, care îmi sunt prieteni. Le mulțumesc și celor din familie. Datorită lor sunt ceea ce sunt azi”, a declarat Scaloni.

Alături de Scaloni, au fost premiați și fanii argentinieni cu trofeul „FIFA Fan Award”, pentru susținerea acordată tehnicianului „pumelor” pe parcursul Cupei Mondiale din Qatar.

27-02-2023
20:57

Marcin Oleksy a luat premiul Puskas pentru cel mai frumos gol al anului

Luka Lochoshvili (Cremonese) a primit premiul “FIFA Fair Play Award”. Gerogianul a fost răsplătit pentru faptul că a salvat viața unui adversar pe când juca la Wolfsberger, în Austria.

Marcin Oleks, sportiv cu dizabilități, a primit premiul pentru cel mai frumos gol al anului, reușit în meciul Warta Poznan – Stal Rzeszow.

Cel mai bun antrenor din fotbalul feminin a fost desemnată Sarina Wiegman (Manchester City).

27-02-2023
20:46

Emiliano Martinez, cel mai bun portar

Cel mai bun portar al anului 2022 din fotbalul mondial a fost desemnat Emiliano Martinez, campion mondial cu naționala Argentinei.

„E ceva foarte frumos pentru cariera mea. E o mândrie pentru țara mea să câștigăm Campionatul Mondial. Am simțit o legătură cu toți cei din țară. Mulțumesc familiei, celor de la Aston Villa, celor din națională și selecționerului Lionel Scaloni, care mi-a dat ocazia să-mi îndeplinesc visul de a jucat în națională”, a declarat Martinez.

27-02-2023
20:43

Mary Earps, cel mai bun portar din fotbalul feminin

Mary Earps, care apără buturile lui Manchester United și ale naționalei Angliei, a fost desemnată cel mai bun portar din fotbalul feminin în 2022.

„Le mulțumesc celor care au fost alături de mine. Le mulțumesc colegelor și staff-ului de la Manchester United și naționala Angliei. Acest premiu este pentru toți care s-au aflat într-un moment greu. Să știți că există o lumină la capătul tunelului și puteți obține tot ce vă propuneți”, a declarat aceasta.

27-02-2023
20:38

FIFA l-a omagiat pe Pele la „The Best 2022”

Legendarul fotbalist brazilian Pele, decedat la finalul anului trecut, a fost omagiat la Gala FIFA. The Best 2022. Pe un ecran uriaș au fost prezentate mai multe imagini cu acesta, apoi a fost amintit și în discursul președintelui Gianni Infantino.

„Am avut parte de cel mai bun Campionat Mondial. Vreau încă o dată să mulțumim Qatarului pentru că a unit lumea. Am avut partea și de momente triste în anul trecut. Să nu-i uităm pe Sinisa Mihajlovic și pe regele Pele. Pele înseamnă fotbalul. L-am pierdut, îi simțim lipsa, dar Pele e etern. E mereu cu noi. Mulțumesc familiei lui că este aici cu noi. Vă doresc o seară plăcută. Bucurați-vă de aceste premii”, a spus președintele FIFA.

Gala FIFA The Best a căpătat o tot mai mare notorietate, existând multe voci care susțin că premiile sunt mai importante decât Balonul de Aur acordat de France Football. Este și motivul pentru care forul mondial a mai făcut o mutare. Și a decis ca premiile pentru anul 2022, care se vor decerna în această seară, la Paris, să se țină cont și de prestațiile de la Cupa Mondială din Qatar.

Real Madrid, frondă față de FIFA. ”Galacticii”, deranjați de lipsa premiilor individuale și absența lui Vinicius de pe lista pentru echipa anului

Chiar dacă, pentru moment, se știu doar cei trei nominalizați pentru trofeele acordate, deja circulă informații privind destinatarii premiilor. Și, potrivit Marca, oficialii lui Real Madrid au aflat deja numele acestora.

ADVERTISEMENT

Astfel, titlul de cel mai bun jucător i-ar reveni lui Messi, câștigător al titlului mondial cu Argentina. Acesta se află în competiție cu Balonul de Aur, Karim Benzema, și colegul său de la PSG, Kylian Mbappe.

Nu acesta este însă motivul de supărare din tabăra ”Galacticilor”. Ci faptul că și Carlo Ancelotti sau Thibaut Courtois ar trebui să privească la alți doi argentinieni cum ridică premiile. Mai exact Lionel Scaloni și Dibu Martinez.

ADVERTISEMENT

Jurnaliștii iberici susțin însă că motivul principal al absenței este altul. Și anume faptul că Vinicius jr. nu a prins nici măcar lista finală de 26 de jucători din care se va alege ”11”-le ideal.

Și aceasta în condițiile în care pe lângă trofeele obținute cu Real Madrid, într-un an de vis, a avut și performanțe personale foarte bune. Mai exact 17 goluri și 10 pase în La Liga. Plus șase assist-uri și patru goluri, între care cel ce a decis finala, în Champions League.

ADVERTISEMENT

Este motivul pentru care au decis să-l trimită la Paris doar pe Emilio Butragueno. Cel care este director de relații instituționale al clubului. Punând absența jucătorilor și a antrenorului pe seama confruntării tur din Cupă, cu FC Barcelona, care se va juca joi.

Repere pentru Gala FIFA The Best 2022

Gala FIFA The Best 2022 se va desfășura în această seară, la Paris, de la ora 22:00 a României. Potrivit informațiilor oficiale, evenimentul va avea o durată de două ore.

ADVERTISEMENT

Gala va începe cu un omagiu adus lui Pelé, care a murit pe 29 decembrie 2022. Momentul va fi prezentat de Gianni Infantino, președintele FIFA, care-l va avea ca invitat special pe Ronaldo Nazario.

Ulterior se va trece la decernarea premiilor individuale. În plus, se va oficializa și 11-le ideal FIFPro, pentru care au fost nominalizați 26 de jucători.

Nominalizații pentru premiile FIFA The Best

Cel mai bun jucător:

  • Leo Messi
  • Kylian Mbappe
  • Karim Benzema

Cel mai bun portar:

  • Yassine Bounou
  • Thibaut Courtois
  • Emi Martinez

Cel mai bun antrenor:

  • Lionel Scaloni
  • Carlo Ancelotti
  • Pep Guardiola

Candidații pentru 11-le ideal

Portari: Courtois, Emiliano Martínez, Alisson.
Fundași: Rüdiger, Theo Hernández, Hakimi, Cancelo, Davies, Van Dijk, Gvardiol, Thiago Silva
Mijlocași: Modric, Valverde, Casemiro, De Bruyne, Enzo, Bellingham, Pedri, Gavi
Atacanți: Benzema, Cristiano Ronaldo, Mbappé, Haaland, Neymar Jr., Messi, Lewandowski.

ADVERTISEMENT