Fotbal intern

FC Braşov renaşte! Brand-ul a fost achiziţionat de Primărie. Suma pentru care s-a făcut afacerea

20.12.2019 | 13:41
FC Brasov renaste Brandul a fost achizitionat de Primarie Suma pentru care sa facut afacerea
FC Braşov a fost salvată de Primărie. 35.000 de lei a fost suma plătită de municipalitate pentru club
ADVERTISEMENT

FC Braşov a fost achiziţionat de Primăria Braşov, astfel că echipa care din 2017 nu mai evoluase deloc, intrând în proces de familent şi desfiinţându-se, practic, are şansa să renască. Municipalitatea oraşului de sub Tâmpa a decis să cumpere brand-ul, după modelul care s-a întâmplat deja la FC Argeş sau la Farul Constanţa.

FC Braşov a fost cumpărat de Primărie. 35.000 de lei a costat afacerea

Brandul FC Braşov a fost cumpărat de Primăria oraşului de sub Tâmpa pentru suma de 35.000 de lei. Este un nou caz în care municpalităţile se implică pentru a salva numele importante din oraş după ce acestea au intrat în faliment.

ADVERTISEMENT

Cazurile cele mai cunoscute până în acest moment sunt FC Argeş, acolol unde brand-ul şi palmaresul au fost achiziţionate de Primărie după ce formaţia înfiinţată de suporteri a reuşit promovarea în Liga 2 şi Farul Constanţa, care a urmat exact acelaşi traseu ca la Piteşti.

Cel mai important brand care a fost salvat de Primărie este cel al Rapidului, după ce iniţal preţul cerut de lichidatorul judiciar a fost considerat prea mare. Într-un final, în luna iunie a anului 2018, Primăria sectorului 1 a anunţat că a obţinut la licitaţie brand-ul, culorile şi palmaresul Rapid pentru suma de 406.000 euro!

ADVERTISEMENT

În cazul FC Braşov, club care fusese în trecut finanţat de Ioan Neculaie, cumpărarea de către municipalitate a brand-ului nu este decât un ultim pas spre renaşterea echipei. Primăria începuse deja demersurile, alocând sume din buget pentru a achiziţiona diverse active care aparţinuseră clubului de fotbal.

Astfel, în posesia Primăriei Braşov au ajuns fostul autocar al FC Braşov, personalizat cu numele echipei, tabelele de scor, mai multe porţi, tunelor mobil, porţile terenului, echipamente de pregătire fizică şi două echipamente de întreţinut gazonul.

ADVERTISEMENT

Pentru această achiziţie de bunuri care au aparţinut fostului club sportiv, Consiliul local Braşov a aprobat o rectidficare bugetară, alocând suma de 22.000 de lei.

2017 este anul în care FC Braşov şi-a încetat activitatea, după ce intrase în faliment. În oraş a fost înfiinţată imediat, în acelaşi an, formaţia suporterilor, Steagul Roşu Braşov, care este în acest moment în Liga a III-a.

ADVERTISEMENT

Palmaresul FC Braşov conţine o Cupă Balcanică, obţinută în 1966, şi un titlu de vicecampioană a României (1960).

ADVERTISEMENT
Tags: