Sport

FC Hermannstadt – Politehnica Iași 0-0, în etapa 17 din SuperLiga. Final dramatic, cu penalty ratat în prelungiri. Clasamentul actualizat

FC Hermannstadt a pierdut în mod dramatic două puncte în meciul de pe teren cu Politehnica Iași din etapa 17 a SuperLigii. Sibienii au ratat un penalty acordat cu VAR în minutul 90+4.
24.11.2023 | 19:33
FC Hermannstadt  Politehnica Iasi 00 in etapa 17 din SuperLiga Final dramatic cu penalty ratat in prelungiri Clasamentul actualizat
Meciul de fotbal dintre AFC HERMANNSTADT SIBIU si ACSM POLETEHNICA IASI, contând pentru Superliga Superbet, desfășurat pe Stadionul Municipal din Sibiu, vineri 24 noiembrie 2023. © FOTO: Valentin MACREA/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT
24-11-2023
15:28

FC Hermannstadt - Politehnica Iași 0-0

Vezi aici cele mai importante faze.

Min. 90+6: Fluier final. Sibienii au avut o evoluție ștearsă, departe de pretențiile unei echipe de play-off, dar și așa puteau obține victoria dacă Petrișor Petrescu nu irosea o lovitură de la 11 metri în minutele de prelungire.

Clasament SuperLiga

Min. 90+4: Petrescu execută lamentabil lovitura de pedeapsă, mult pe lângă poartă.

Min. 90+2: Minge aruncată în careul oaspeților, F. Ilie o șterge cu mâna, dar arbitrul Istvan Kovacs lasă jocului să continue. E atenționat din camera VAR, revede faza pe monitor și decide să dicteze penalty pentru gazde.

Min. 88: Fonseca rămâne singur cu Silviu Lung Jr., dar nu-l poate învinge din 4 metri.

Min. 48: Intrat pe teren la pauză, Buș scapă singur pe stânga, dar șutul său din colțul careului mic este respins de Căbuz în corner.

Min. 19: Paraschiv scapă singur spre poarta adversă, dar șutează peste transversală din poziție bună.

Min. 12: Lung respinge în lateral șutul lui Iancu, balonul ajunge la Jipa, dar și acesta șutează pe direcția portarului moldovean, care reține.

Min. 1: A început partida.

24-11-2023
14:51

Echipele de start la FC Hermannstadt - Politehnica Iași

FC Hermannstadt: Căbuz – Butean, Bejan, I. Stoica, Oroian – Balaure, S. MIno, Alhassan, Jipa – G. Iancu, Paraschiv. Rezerve: Muțiu, Biceanu, Bucuroiu, Fonseca, Găman, Medina, Murgia, Neguț, Petrescu. Antrenor: Marius Măldărășanu

Politehnica Iași: Lung Jr. – Martac, F. Ilie, Katanec, Isapas – A. Ciobanu, Bordeianu, Marchioni, Stefanovici – L. Phelipe, Harrison. Rezere: Ailenei, Buș, Jatoba, Dumitru, Gheorghiță, Ion, Roman, Samayoa, Tincu.  Antrenor: Leo Grozavu

Meciul FC Hermannstadt Politehnica Iași are loc vineri, 24 noiembrie, cu începere de la ora 17:30, în cadrul etapei a 17-a din SuperLiga, fiind jocul care deschide această primă rundă după superba calificare a tricolorilor la turneul final al EURO 2024. Sunt două echipe cu rezultate bune în ultima perioadă, sibienii având multe săptămâni de când nu au mai pierdut un meci.

Unde se joacă meciul FC Hermannstadt- Politehnica Iași, în etapa 17 din SuperLiga

Confruntarea FC Hermannstadt – Politehnica Iași se desfășoară vineri, 24 noiembrie, de la ora 17:30, pe noul și modernul Stadion Central din Sibiu, în etapa a 17-a din SuperLiga. Gazdele trag la a prinde un loc de play-off și dacă vor continua la acest nivel au mari șanse să îndeplinească acest obiectiv.

ADVERTISEMENT

Politehnica Iași însă a adunat și ea șase meciuri fără înfrângere și aparent situația ar fi bună, dar au apărut informații conform cărora există restanțe financiare către jucători, care nu vor să se mai antreneze până la soluționarea acestora. Acest lucru ar putea fi benefic sibienilor,pentru care fiecare punct pe teren propriu devine foarte important. Cum ieșenii nu au în general decât câțiva suporteri la meciurile de afară forțele de ordine pot avea o partidă fără incidente.

Cine transmite la TV partida FC Hermannstadt – Politehnica Iași

Partida FC Hermannstadt – Politehnica Iași se joacă vineri, 24 noiembrie, de la ora 17:30, pe noul și modernul Stadion Central din Sibiu, în etapa a 17-a din SuperLiga. Ea va fi transmisă la televizor pe posturile Digi Sport 1, Orange Sport 1 și Prima Sport 2. O mai puteți viziona intrând pe site-ul FANATIK.RO, în format LIVE VIDEO.

ADVERTISEMENT

La Sibiu vineri, 24 noiembrie, va fi un cer plumburiu cam pe tot parcursul zilei, cu intensificări ale vântului destul de semnificative și probabil din acest motiv nu va exista nici un pericol de precipitații. Temperatura maximă a zilei va urca până la 7 grade, iar la ora meciului mai poate scădea cu maxim un grad. Cel mai bun arbitru român va oficia la centru la acest meci. Este vorba despre Istvan Kovacs din Carei.

Ce absențe sunt în întâlnirea FC Hermannstadt – Politehnica Iași

Marius Măldărășanu, antrenor în vogă în SuperLiga și cu o clauză de reziliere ridicolă, și Leo Grozavu nu sunt doi tehnicieni care să se plângă de probleme majore de lot, așa cum se întâmplă la alte echipe. Tehnicianul sibienilor are aceleași două probleme de mai multă vreme, care se vor rezolva abia în primăvara anului viitor, respectiv Adrian Petre și Dragoș Iancu.

ADVERTISEMENT

De-a dreptul excelentă e situația din punct de vedere medical în tabăra moldovenilor, unde toată lumea e aptă pentru luptă. La Politehnica Iași totul ar fi aproape de foarte bine din punct de vedere medical și al rezultatelor, dar amânarea plăților din drepturile salariale și prime riscă să ruineze tot ce s-a realizat până acum.

Cote la pariuri la jocul FC Hermannstadt – Politehnica Iași

FC Hermannstadt și Politehnica Iași sunt două echipe în formă bună, neînvinse de mai multe meciuri, dar din punctul de vedere al caselor de pariuri echilibrul nu este foarte mare. Drept urmare, sibienii au prima șansă la o cotă de 1,80, în timp ce moldovenii au primit cota de 4,60 pentru a produce o surpriză. Șansă dublă „x2” are cotă de 2,20, iar un gol al oaspeților ajunge la cota de 1,70.

ADVERTISEMENT

Sunt șase meciuri directe jucate pe malurile Cibinului, iar bilanțul lor este echilibrat. În sensul în care avem trei succese ale celor de la FC Hermannstadt, un egal, dar și Politehnica Iași a reușit să câștige aici în două rânduri. Ceea ce ne face să credem că nu va fi o partidă cu multe goluri, iar varianta unei remize nu e deloc imposibilă.

ADVERTISEMENT