Sport

Rapid, amintiri de coșmar din meciurile cu FC U Craiova 1948. De când nu au mai câștigat giuleștenii cu formația familiei Mititelu

Rapid București revine pe „Ion Oblemenco”, după șapte etape pentru duelul cu FC U Craiova 1948, din runda cu numărul 29 a campionatului, programată marți, de la ora 19:55.
01.03.2022 | 10:14
Rapid amintiri de cosmar din meciurile cu FC U Craiova 1948 De cand nu au mai castigat giulestenii cu formatia familiei Mititelu
ADVERTISEMENT

FC U Craiova 1948 va primi marți vizita formației bucureștene, Rapid. Pentru giuleșteni nu este prima partidă disputată în acest sezon pe stadionul „Ion Oblemenco”. În urmă cu șapte etape, trupa antrenată de Mihai Iosif a jucat pe arena din Bănie împotriva rivalei din oraș a echipei finanțate de familia Mititelu, Universitatea Craiova, scor 1-0 pentru olteni.

Nou-promovate în acest sezon al Casei Pariurilor Liga 1, FC U Craiova 1948 și Rapid București se vor lupta pentru trei puncte importante în calculele play-out-ului. Cu două etape rămase de disputat din sezonul regulat al campionatului, ambele formații au ca și obiectiv îmbunătățirea situației din clasament.

ADVERTISEMENT

Rapid București se întoarce pe „Ion Oblemenco” pentru meciul cu FC U Craiova 1948

Înfrântă cu scorul de 1-0 în ultima confruntare de pe arena din Bănie, Rapid București revine în Craiova cu gândul la o victorie. Aflați într-o perioadă bună în campionat, trupa lui Nicolo Napoli se anunță a fi o adversară dificilă pentru giuleșteni. Oltenii au fost învinși doar de două ori de la reluarea campionatului, 3-2 cu Farul Constanța și 2-0 cu Universitatea Craiova.

Printre cele mai notabile rezultate ale formației finanțate de familia Mititelu, obținute în 2022, se numără egalul cu FCSB, scor 2-2 și victoria de pe teren propriu cu FC Botoșani, scor 3-2. FC U Craiova 1948 se află și printre cele mai ofensive formații ale campionatului, din anul acesta.

ADVERTISEMENT

În cele șapte etape disputate în 2022, formația din Craiova a înscris 11 goluri. Doar Farul Constanța (17 ), FCSB (15) și Universitatea Craiova (15) au marcat mai mult decât FC U Craiova 1948. De partea cealaltă, Rapid este printre formațiile cu cele mai slabe ofensive ale începutului de an. Giuleștenii au marcat cinci goluri, la fel ca și UTA Arad, Chindia și Mioveni.

Oltenii o înfruntă pe Rapid, după o victorie de moral la Mediaș

FC U Craiova 1948 vine după o victorie categorică obținută la Mediaș, scor 3-0. Oltenii au învins-o la scor de neprezentare pe Gaz Metan Mediaș, formula de start a formației gazde fiind alcătuită din nouă jucători fără experiență. Elevii lui Nicolo Napoli nu au avut parte de un ritm de joc ridicat, iar cel mai probabil fotbaliștii alb-albaștrilor vor fi într-o formă fizică foarte bună la ora confruntării cu Rapid București.

ADVERTISEMENT

Pentru giuleșteni lucrurile nu stau la fel de bine. Formația antrenată Mihai Iosif vine după un derby cu Dinamo București, scor 1-1, iar timpul de pregătire dintre cele două partide poate să nu fie îndeajuns pentru tehnicianul lui Rapid. Meciul cu FC U Craiova 1948 este programat la trei zile distanță de confruntarea cu alb-roșii.

Rapid București nu a învins o echipă patronată de familia Mititelu de peste un deceniu

Rapid nu are cele mai bune rezultate împotriva echipelor deținute de familia Mititelu. Ultima victorie a giuleștenilor într-un meci cu un club deținut de omul de afaceri din Craiova datează din anul 2009. La vremea aceea, formația din București o învingea pe Universitatea Craiova, cu scorul de 4-3. Până acum, din cauza problemelor financiare ale celor două tabere, Rapid București a disputat doar șapte partide împotriva echipelor lui Adrian Mititelu.

ADVERTISEMENT

FC U Craiova 1948 și Rapid București s-au întâlnit și în sezonul precedent al ligii secunde, iar oltenii au reușit să câștige maximul de puncte din confruntările directe cu ei. În meciul tur din Casa Pariurilor Liga 1, partida dintre cele două formații s-a terminat la egalitate, scor 0-0.

  • 11 este poziția pe care o ocupă FC U Craiova 1948 în clasament
  • 30 de puncte are FC U Craiova 1948, înaintea meciului cu Rapid
  • 9 este locul pe care îl ocupă Rapid București în clasament
  • 37 de puncte are Rapid București, înaintea meciului cu FC U
ADVERTISEMENT