Fotbal intern

FC U Craiova, decizie radicală la meciul cu ASU Poli din Cupa României. Ce a hotărât Adrian Mititelu

29.11.2020 | 14:22
FC U Craiova decizie radicala la meciul cu ASU Poli din Cupa Romaniei Ce a hotarat Adrian Mititelu
Adrian Mititelu schimbă numele FC U Craiova 1948.
ADVERTISEMENT

Oficialii de la FC U Craiova 1948 au luat o decizie radicală înainte de partida cu ASU Politehnica Timișoara din Cupa României. Totul a plecat de la conflictul cu rivalii din oraș, care evoluează în Liga 1.

Formația patronată de Adrian Mititelu a fost eliminată din 16-imile competiției de timișoreni și a ratat șansa de a o întâlni pe Universitatea Craiova într-o fază superioară.

ADVERTISEMENT

De partea cealaltă, trupa lui Corneliu Papură a avut meci facil cu Progresul Spartac, echipă din Liga 3 și s-a impus cu 5-0.

Oficialii de la FC U Craiova 1948 au luat o decizie radicală înainte de partida cu ASU Poli Timișoara. Gazdele s-au schimbat în vestiarul oaspeților

FC U Craiova 1948 a primit permisiunea de a evolua pe stadionul „Ion Oblemenco”. Oltenii au jucat pe arena din Bănie în 16-imile Cupei României, iar adversara a fost o colegă din Liga 2, ASU Politehnica Timișoara. Dacă în campionat scorul a fost 0-0, bănățenii s-au mobilizat mai bine pentru acest duel și au câștigat cu 3-1.

ADVERTISEMENT

Oficialii de la FC U Craiova abia au așteptat momentul unui nou meci pe stadionul „Ion Oblemenco”, după ce mai evoluaseră și în sezonul trecut, cu U Cluj, tot în Cupă. A fost o înfrângere cu 3-2. Patronul Adrian Mititelu a luat decizia ca jucătorii săi să folosească vestiarul unde se schimbă echipa oaspete, iar omul de afaceri a explicat acest gest: „Nu puteam noi să stăm în vestiarul lor. Am înțeles că au poze cu Universitatea Craiova..”

Jucătorii de la ASU Politehnica Timișoara s-au schimbat în vestiarul gazdelor
Jucătorii de la ASU Politehnica Timișoara s-au schimbat în vestiarul gazdelor

Decizia de anul trecut s-a menținut și la partida cu ASU Poli. Jucătorii și staff-ul gazdelor nu au călcat în vestiarul unde se află pozele jucătorilor care evoluează la clubul lui Mihai Rotaru. De asemenea, în centrul încăperii se află o masă mare unde este inscripționată sigla.

ADVERTISEMENT

Un fost jucător al echipei lui Mihai Rotaru a stabilit scorul final. Gazdele au avut doi jucători eliminați.

Desfășurarea jocului de pe „Ion Oblemenco” a fost una la cote înalte. Băieții lui Vasilică au deschis scorul prin Compagno, în minutul 8, dar lucrurile au mers din rău în mai rău. Bălan a comis un penalty, iar restabilirea egalității a fost doar o formalitate pentru Munteanu. A urmat eliminarea lui Baeten, după ce acesta a încasat al doilea galben, iar golul prin care ASU Poli a preluat conducerea a fost tot dintr-o lovitură de pedeaspă. Ivanovici și-a trecut numele pe lista marcatorilor.

Golul trei a fost înscris de un jucător care a intrat pe parcurs. Alin Manea a primit o pasă foarte bună în partea stângă, a driblat portarul și a înschis tabela. Mijlocașul a trecut și prin curtea Universității Craiova. A strâns șapte apariții în tricoul „alb-albastru” al echipei mari și a oferit o pasă decisivă, A fost supranumit „Zoli Crișan” la un moment dat.

ADVERTISEMENT

Diakite a fost și el eliminat de la gazde, tot pentru un cumul de cartonașe, iar FC U a pierdut șansa să dea piept cu rivalii locali într-un tur superior. A fost prima înfrângere pentru echipa lui Adrian Mititelu în acest sezon.

ADVERTISEMENT