Sport

FC U Craiova vrea să continue seria de invincibilitate cu Rapid: „Nu e un meci dificil”

Dan Vasilică speră să îi conducă pe olteni spre victorie în derby-ul FC U Craiova - Rapid. Intermediarul grupării din Bănie își dorește să câștige puncte importante în SuperLiga.
24.08.2023 | 16:40
FC U Craiova vrea sa continue seria de invincibilitate cu Rapid Nu e un meci dificil
Antrenorul de conjuctură de la FC U Craiova anunță: „Avem dorință să reușim”. sursă foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

FC U Craiova 1948 se pregătește de derby-ul cu Rapid București, iar Dan Vasilică își dorește puncte importante din partida de pe stadionul „Ion Oblemenco”. Confruntarea dintre cele două formații este programată vineri, de la ora 21:30.

Dan Vasilică, despre derby-ul FC U Craiova – Rapid: „Este un meci absolut ca toate celelalte. Fotbalul este imprevizibil”

FC U Craiova 1948 a rămas fără antrenor principal după despărțirea de Nicolae Dică după doar cinci etape la cârma grupării din Bănie. Așa cum s-a întâmplat și în trecut la formația lui Adrian Mititelu, Dan Vasilică și Florin Drăgan se vor ocupa de destinele „alb-albaștrilor”.

ADVERTISEMENT

Preparatorul fizic are rolul de-al face uitat pe Nicolae Dică în lipsa unui alt tehnician cu licență Pro la FC U Craiova 1948. Dan Vasilică a declarat că derby-ul nu este diferit față de celelalte confruntări din SuperLiga și își dorește să vadă seriozitate din partea elevilor săi.

„Este un meci ca absolut toate meciurile pe care le-am avut până acum și sunt convins că și cele care urmează o să fie la fel. Nu este un meci mai dificil față de altele pentru că dacă ne uităm la meciul trecut la loturile și obiectivele Petrolului și Rapid este clar că ar fi trebuit să fie un meci mai greu cu Rapid, chiar dacă s-a dovedit că meciul a fost greu.

ADVERTISEMENT

Nimeni nu face un clasament, și ar fi o eroare, în funcție de obiectivul pe care îl are echipa adversă. Fiecare antrenor își dorește să câștige meciul, dar suporterii își fac planurile în funcție de calibrul adversarului. Pentru noi toate meciurile sunt la fel de grele, arătăm seriozitate și de asta fotbalul este frumos, pentru că este imprevizibil”, a spus Dan Vasilică.

Dan Vasilică, despre decizia lui Adrian Mititelu în privința staff-ului tehnic: „Este o strategie a clubului”

Rapid este în pericol cu FC U Craiova 1948, fiind formația care i-a impus probleme serioase trupei antrenate de Cristiano Bergodi din ultimii 14 ani. Dan Vasilică nu ține cont de statistica incredibilă în fața giuleștenilor și își dorește victorie pe „Ion Oblemenco”.

ADVERTISEMENT

„În fotbal nu prea sunt nași, fini și rudenii. Statistica este doar pentru suporteri, pentru cei care consumă fotbalul, iar pentru cei implicați nu există statistică. Este ceva frumos pentru noi că am avut aceste rezultate, dar dacă nu câștigăm următorul meci nu ne ajută cu nimic.

Este o dorință foarte mare să reușim ca atunci când vine un antrenor să aibă zestre și un punct de plecare pozitiv. Sunt pozitiv, știu ce implicare am și cât mă dedic, știu cât am muncit să ajung aici. Responsabilitatea îmi place, iar în fotbal dacă nu iubești presiunea mergi la ligile inferioare”, a spus antrenorul de conjuctură al oltenilor.

ADVERTISEMENT

Adrian Mititelu își păstrează poziția în privința staff-ului de la FC U Craiova 1948 și anunță că următorul antrenor principal va lucra cu același personal în Bănie. Dan Vasilică mărturisește că încrederea finanțatorului este o presiune mare pe umerii acestora.

„Este o strategie a clubului (n.r. păstrarea permanentă a actualului staff tehnic), este o responsabilitate absolută  atunci când cineva îți dă credit și îți dă încredere și își pune bazele în calitățiile staff-ului. Este o responsabilitate suplimentară, vrei să ajuți în perioada scurtă”, a declarat preparatorul fizic.

Cum descrie Dan Vasilică relație cu Nicolae Dică: „Este un super profesionist”

Deși nu a petrecut mult timp la FC U Craiova 1948, Nicolae Dică a fost apreciat de membrii staff-ului lui Adrian Mititelu. Dan Vasilică are doar cuvinte de laudă la adresa tehnicianului și își dorește ca pe viitor să mai lucreze cu acesta.

„Am lucrat foarte bine cu Dică, excelent chiar. Mă bucur că am avut această plăcere, păcat că a fost foarte scurtă. Sper ca și pe viitor să mai am posibilitatea pentru că este un super profesionist. Ne doream cu toții să fie rezultate, cred că pe toată lumea ne-a surprins.

Toată lumea își dorea să legăm mai multe victorii pentru a avea față de play-off. Sunt convins că unde va merge va avea succes pentru că este un antrenor cu calitate”, a încheiat Dan Vasilică.

ADVERTISEMENT