Sport

Rapid, în pericol cu FC U Craiova! Când a fost ultimul succes al giuleștenilor

FC U Craiova 1948 este invincibilă în fața celor de la Rapid, iar confruntarea de pe stadionul „Ion Oblemenco” se anunță o misiune dificilă pentru elevii lui Cristiano Bergodi.
23.08.2023 | 19:22
Rapid in pericol cu FC U Craiova Cand a fost ultimul succes al giulestenilor
Rapid, în pericol cu FC U Craiova! Când a fost ultimul succes al giuleștenilor. sursă foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

FC U Craiova 1948 se află în fața unui derby foarte important pe stadionul „Ion Oblemenco” împotriva celor de la Rapid București, iar confruntarea este programată vineri, de la ora 21:30. Formația lui Adrian Mititelu le-a pus problemele serioase giuleștenilor în ultimii ani, oltenii fiind de neînvins în fața trupei lui Cristiano Bergodi.

Rapid, amintiri de coșmar cu FC U Craiova 1948! Când s-a înregistrat ultima victorie a giuleștenilor în fața formației lui Adrian Mititelu

Fără antrenor după despărțirea de Nicolae Dică și într-o criză de rezultate în SuperLiga, FC U Craiova 1948 speră la cele trei puncte puse în joc cu Rapid. Istoria ultimelor derby-ul dintre cele două formații le dă speranțe elevilor lui Dan Vasilică și Florin Drăgan pentru partida de pe stadionul „Ion Oblemenco”.

ADVERTISEMENT

Rapid București se va deplasa pe stadionul „Ion Oblemenco” după succesul împotriva celor de la Farul Constanța, scor 3-1, iar giuleștenii și-au anunțat obiectivul. Rămâne de văzut dacă elevii lui Cristiano Bergodi vor reuși să spargă gheața în derby-urile cu FC U Craiova 1948 după mai bine de un deceniu fără victorie.

De la revenirea în SuperLiga a celor două formații, Rapid a reușit să câștige un singur punct din 15 posibile în fața „alb-albaștrilor”. De altfel, FC U Craiova 1948 are 11 partide consecutive fără înfrângere împotriva formației finanțate de Dan Șucu și Victor Angelescu.

ADVERTISEMENT

În ediția precedentă din SuperLiga, FC U Craiova 1948 s-a impus la limită cu 1-0 și 2-1 în fața celor de la Rapid București, iar prima confruntare s-a lăsat cu incidente serioase la Târgu Jiu. Cristi Săpunaru a fost implicat într-o bătaie la vestiare cu unul dintre bodyguarzii lui Adrian Mititelu.

Ultima victorie a celor de la Rapid în derby-ul cu FC U Craiova 1948 a fost pe 19 septembrie 2009 pe terenul „alb-albaștrilor”, scor 4-3. De atunci s-au mai înregistrat trei rezultate de egalitate și opt victorii pentru gruparea lui Adrian Mititelu.

ADVERTISEMENT

FC U Craiova 1948 va fi condusă de Florin Drăgan și Dan Vasilică cu Rapid! Explicațiile lui Adrian Mitite după demiterea lui Dică

Nicolae Dică a rezistat doar cinci etape pe banca tehnică a grupării din Bănie, iar tehnicianul român a avut rezultate sub media așteptărilor oficialilor. Acesta a înregistrat trei înfrângeri și două victorii cu FC Voluntari și FC Botoșani în perioada pe care a petrecut-o la FC U Craiova 1948.

Nicolae Dică este al doilea antrenor demis de la FC U Craiova 1948 după Joao Janeiro, iar Dan Vasilică și Florin Drăgan se vor ocupa de pregătirea echipei până la numirea unui nou antrenor principal. Conducerea colectivă numită de Adrian Mititelu i-a pregătit de olteni în cantonamentul din Germania.

ADVERTISEMENT

Aceștia i-au condus pe olteni și în derby-ul cu FCSB de la Târgu Jiu, scor 3-1, și au fost în staff-ul lui Nicolae Dică la gruparea din Bănie. Adrian Mititelu a oferit explicații după despărțirea rapidă de tehnicianul trecut pe la FCSB și CS Mioveni.

„Îmi pare sincer rău! Despărțirile de antrenori, înainte de termen, sunt extrem de neplăcute! Pur si simplu, asta am simțit! O fi bine, o fi rău, numai Dumnezeu știe! Presiunea obiectivului își spune cuvântul (n.r. – obiectivul declarat al oltenilor e play-off-ul)”, spunea Adrian Mititelu.

ADVERTISEMENT