Sport

FC Voluntari – Dinamo 2-3, în etapa 6 din SuperLiga. Victorie de infarct a „câinilor”

Dinamo a câștigat dramatic cu 3-2 la Voluntari, în etapa 6 din SuperLiga, și a urcat până pe locul 7 în clasament, la un pas de play-off.
19.08.2023 | 23:42
FC Voluntari  Dinamo 23 in etapa 6 din SuperLiga Victorie de infarct a cainilor
Meciul de fotbal dintre FC Voluntari si Dinamo 1948, contand pentru SuperLiga Superbet, desfasurat pe Stadionul Anghel Iordanescu din Voluntari, sambata 19 august 2023. © FOTO:Gheorghe Fluster/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT
19-08-2023
21:09

Cum arată clasamentul din SuperLiga după FC Voluntari - Dinamo 2-3

După un început slab de campionat, Dinamo pare că și-a revenit, a obținut trei rezultate pozitive consecutiv și a urcat până pe locul 7 în clasament, la un pas de play-off. „Câinii” lui Ovidiu Burcă au acumulat 7 puncte, sunt la egalitate cu CFR Cluj, dar ardelenii au două meciuri în minus.

Victoria obținută la Voluntari a fost însă una dramatică, după modul de desfășurare și răsturnările de scor, meciul fiind interzis cardiacilor. În plină dominare a oaspeților, ilfovenii au deschis scorul contrar cursului jocului în minutul 18 prin Matricardi, dar a venit imediat egalarea dinamovistă prin Gregorio.

Apoi, repriza secundă a început furibund, cu un gol marcat de Dinamo prin Costin după doar 50 de secunde de joc. Și la cum stăteau lucrurile pe teren, cu „alb-roșiii” dominând copios și având o posesie de peste 60%, se părea că nimic nu se mai poate întâmpla până la final.

Însă, la fel ca în prima repriză, tot contrar cursului jocului, Nemec aduce egalarea dintr-o fază care nu anunța nimic, când mai erau 10 minute de joc. Și de aici a început nebunia. Dinamo a marcat din nou în minutul 87, golul a fost anulat inițial pentru o poziție de ofsaid, dar validat de VAR după o analiză video a fazei care a durat aproape 4 minute.

Apoi, în prelungiri, VAR-ul și-a făcut din nou datoria, întorcând o decizie eronată a arbitrului Radu Petrescu. Acesta a dat inițial simulare la un fault clar în careu a lui Homawoo asupra lui Dumiter, dar a revenit apoi și a dictat penalty. Un penalty ce putea aduce o egalare nemerittaă pentru ilfoveni în minutul 90+7, însă Sigurjonsson a trimis pe lângă poartă.

superliga
Clasament SuperLiga
19-08-2023
18:46

FC Voluntari - Dinamo 2-3 (Matricardi 19, Nemec 80 / Gregorio 24, Costin 46, Larrucea 87)

Vezi aici cele mai importante faze.

Min. 90+11: Fluier final.

Min. 90+7: Sigurjonsson șutează lamentabil, pe lângă poartă.

Min. 90+4: Homawoo îl faultează în careu pe Dumiter, arbitrul Radu Petrescu îi dă galben ilfoveanului pentru simulare. Totuși, este atenționat din camera VAR, revede faza pe mopnitor și acordă penalty.

Min. 87: GOOOL Dinamo! Lovitură liberă pentru Dinamo, mingea este aruncată în careul ilfovean, Patriche trimite în fața porții de unde Larrucea reia plasă, dar golul este anulat pentru ofsaid. După 4 minute de analiză a fazei în camera VAR golul este validat.

Min. 80: GOOOL FC Voluntari! Boboc ajunge in extremis o minge pe linia de fund, centrează pe 6 metri, Nemec îi ia fața lui Patriche și trimite în plasă.

Min. 57: Doru Andrei pătrunde periculos în careu pe stânga, șutează la colțul lung, dar Golubovic reușește să respingă.

Min. 54: Costin șutează pe jos, Vâlceanu reține.

Min. 46: GOOOL Dinamo! Costin profită de o ieșire total aiurea a portarului Vâlceanu, care nu s-a sincronizat cu Armaș, îl driblează elegant și înscrie în poarta goală din 16 metri.

Min. 38: Ilfovenii sunt din nou aproape de gol după un corner, dar lovitura de cap a lui Armaș din 6 metri lovește bara.

Min. 24: GOOOL Dinamo! Costin insistă la o minge pe partea dreaptă, îi trimite lui Gregorio, care egalează cu un șut plasat din 12 metri.

Min. 19: GOOOL FC Voluntrai! Corner al gazdelor bătut pe scurt, Nemec prelungește pe bara a doua, iar Matricardi reia din 6 metri în plasă.

Min. 18: Sigurjonsson execută perfect o lovitură liberă de la 22 de metri, Golubovic respinge greu de sub bară în corner.

Min. 8: Larrucea șutează pe jos de la peste 20 de metri, fără probleme pentru Vâlceanu.

Min. 4: Liber pe 6 metri, Nemec nu reușește să reia în plasă, fiind blocat în ultimă instanță de Patriche.

Min. 1: A început partida.

19-08-2023
17:44

Echipele de start la FC Voluntari - Dinamo

FC Voluntari: Vâlceanu – Ricardinho, Matricardi, Armaș, Aliji – R. Boboc, V. Rață, Crepulja, Doru Andrei – Sigurjonsson, Nemec. Rezerve: J. Collado, Paz, Voican, M. Răduț, A. Niță, R. Popescu, Al. Munteanu, Andres, Dumiter. Antrenor: Ilie Poenaru

Dinamo: Golubovic – Moura, Patriche, Homawoo, Amzăr – Bena – Bani, Larrucea, Politic, Cr. Costin – Gregorio. Rezerve: Dujmovic, Ilic, Țîră, D. Iglesias, Borcea, Abdallah, Giafer, R. Grigore, A. Florescu. Antrenor: Ovidiu Burcă

Meciul FC Voluntari – Dinamo  are loc sâmbătă, 19 august, cu începere de la ora 21:45, în cadrul etapei a 6-a din SuperLiga. FC Voluntari a oprit seria de trei succese la rând la Craiova, 1-3 cu echipa lui Adrian Mititelu. În schimb, „câinii” au savurat în prelungirile meciului cu Botoșani gustul primului succes de la revenirea în SuperLiga.

Unde se joacă meciul FC Voluntari – Dinamo, în etapa 6 din SuperLiga

Confruntarea FC Voluntari – Dinamo se desfășoară sâmbătă, 19 august, de la ora 21:45, pe stadionul „Anghel Iordănescu” din Voluntari, în etapa 6 din SuperLiga. Ilfovenii au stopat la Craiova o serie de excepție, care îi adusese pe locul doi, o mare surpriză pentru că FC Voluntari era considerată una dintre echipele care va avea probleme.

ADVERTISEMENT

Este clar că la numărul foarte redus de suporteri ai ilfovenilor, stadionul din Voluntari va fi plin ochi de suporterii „alb-roșiilor”, mai ales că există acum foarte mult optimism în rândul fanilor dinamoviști după succesul cu FC Botoșani, primul succes din acest sezon.

Cine transmite la TV partida FC Voluntari – Dinamo

Partida FC Voluntari – Dinamo  se joacă sâmbătă, 19 august, de la ora 21:45,  pe stadionul „Anghel Iordănescu”, în etapa 6 din SuperLiga. Ea este televizată în direct pe canalele Digi Sport 1, Orange Sport 1 și Prima Sport 1. O mai puteți viziona intrând pe site-ul FANATIK.RO, în format LIVE VIDEO.

ADVERTISEMENT

La Voluntari va fi sâmbătă, 18 august, o vreme extrem de călduroasă, cu cerul senin pe tot parcursul zilei, practic umbrela devenind un obiect de care nu avem nevoie nici un moment în această zi. Temperatrura maximă a zilei va ajunge la prânz la circa 34 de grade. Meciul fiind seara târziu, la ora 21:45, vor mai  fi în jur de 29-30 de grade. La centru va oficia un experimentat arbitru FIFA, bucureșteanul Radu Petrescu.

Ce absențe sunt în întâlnirea FC Voluntari – Dinamo

Este destulă încredere în tabăra celor de la FC Voluntari înaintea acestui meci, ilfovenii considerând că după ce au învins pe Rapid pot face același lucru și cu Dinamo, chiar dacă antrenorul Ilie Penaru a recunoscut că se vede clar o creștere a jocului lui Dinamo.

ADVERTISEMENT

FC Voluntari nu se va putea baza la acest joc pe unul dintre cei mai buni jucători, George Merloi, care s-a accidentat în meciul cu Rapid, a fost operat și va lipsi de pe gazon cel puțin treoi șuni.

Dinamo vine la rândul ei extrem de încrezătoare, având clar și avantajul faptului că suporterii săi vor invada stadionul. S-a accidentat un jucător important la mijloc, Neluț Roșu, dar Ovidiu Burcă spune că are soluții optime de înlocuire. De asemenea, atacantul francez Ghezali ar putea fi, în cel mai fericit caz, pe bancă, după accidentarea suferită acum o lună.

ADVERTISEMENT

Cote la pariuri la jocul FC Voluntari – Dinamo

Dinamo a spart gheața în campionat etapa trecută, victorie în minutul 90+4 acasă cu FC Botoșani, în timp ce ilfovenii au stricat seria de trei succese consecutive cu eșecul de la Craiova, 1-3 cu echipa lui Adrian Mititelu. FC Voluntari a bătut pe acest stadion pe Rapid și acum vrea să facă la fel cu Dinamo. Casele de pariuri îi susțin pe ilfoveni, cota lor la victorie fiind de 2,00 față de 3,80 pentru „câini”.

Șansă dublă „1X” are cotă de 1,30, iar șansă dublă „X2” ajunge la 1,80. Gol marcat de gazde are cotă 1,28, gol al „câinilor” valorează 1,55. Dar când vine vorba de meciurile directe de la Voluntari, situația se schimbă radical. FC Voluntari are victorii doar în 2020 și 2021, ultimele două meciuri, mai este un egal și în rest șapte succese Dinamo!

ADVERTISEMENT