Fotbal intern

FCSB a câștigat în premieră sezonul regulat! Coincidențele care îi fac pe roș-albaștri să viseze la titlu

12.04.2021 | 22:54
FCSB a castigat in premiera sezonul regulat Coincidentele care ii fac pe rosalbastri sa viseze la titlu
ADVERTISEMENT

FCSB a încheiat, în premieră, sezonul regulat pe primul loc. Roș-albaștrii au un punct avans față de CFR Cluj în clasament și speră ca tradiția din anii trecuți să se respecte. Toate echipele care au încheiat sezonul regulat pe primul loc au reușit să câștige titlul. 

În sezonul 2015-2016 a fost folosit pentru prima dată sistemul play-off/play-out. Iar în cele 5 sezoane disputate, de fiecare dată echipa care a încheiat sezonul regulat pe primul loc a reușit să își păstreze poziția și la finalul play-off-ului.

ADVERTISEMENT

FCSB, în premieră lider înainte de play-off! Roș-albaștrii pot câștiga titlul după 6 ani

Astra Giurgiu, Viitorul și CFR Cluj, în ultimele trei ediții, sunt echipele care au câștigat campionatul în actualul sistem. În patru rânduri, FCSB a încheiat pe locul secund, în sezoanele 2016, 2017, 2018 și 2019.

Roș-albaștrii au câștigat ultima dată titlul în stagiunea 2014/2015 când sistemul de desfășurare al competiției era cel clasic, tur-retur. Atunci, echipa lui Costel Gâlcă a reușit în ultima etapă să câștige titlul în dauna celor de la ASA Târgu Mureș.

ADVERTISEMENT

CFR Cluj are un as în mânecă! Derby-ul cu FCSB din ultima etapă se joacă la Cluj

De această dată FCSB are șansa să câștige titlul în noul format al campionatului și dacă este să ne luăm după tradiție, roș-albaștrii sunt principalii favoriți. CFR Cluj este principala urmăritoare, fiind la doar un punct în spate.

Ardelenii mai au un as în mânecă. În cazul în care se ajunge ca în ultima etapă să se joace titlul, au avantajul de a juca meciul decisiv cu FCSB pe teren propriu, în etapa a X-a din play-off fiind programat derby-ul CFR – FCSB.

ADVERTISEMENT

FCSB și coincidențele care îi fac pe roș-albaștrii să viseze la titlu! Au bătut tur-retur pe Dinamo

O altă coincidență care îi face pe roș-albaștrii să viseze la titlu este faptul că au câștigat tur – retur meciurile din campionat cu Dinamo. FCSB s-a impus cu 3-2 pe teren propriu și cu 1-0 în deplasare în fața rivalilor. Ultima dată când s-a întâmplat asta, în 2015, roș-albaștrii au câștigat campionatul.

Atunci, FCSB a câștigat fără echivoc derby-urile în fața lui Dinamo. În tur a fost 3-0 grație golurilor marcate de Szukala, Papp și Keșeru. În retur, roș-albaștrii au câștigat cu 3-1 grație “dublei” lui Stanciu și unui gol marcat de Prepeliță.

ADVERTISEMENT

Programul și clasamentul play-off-ului din Liga 1

Pentru FCSB, sistemul de play-off / play-out a fost un adevărat blestem până acum. În patru dintre cele cinci sezoane încheiate în actualul sistem, FCSB a încheiat pe locul 2, iar în două cazuri a pierdut titlul în ultima etapă, în 2017 în fața Viitorului și în 2018 în dauna celor de la CFR Cluj.

Programul FCSB-ului în play-off: 

  • Etapa 1: FCSB – FC Botoşani
  • Etapa 2: Academica – FCSB
  • Etapa 3: FCSB – Sepsi
  • Etapa 4: U Craiova – FCSB
  • Etapa 5: FCSB – CFR Cluj
  • Etapa 6: FC Botoșani – FCSB
  • Etapa 7: FCSB – Academica
  • Etapa 8: Sepsi – FCSB
  • Etapa 9: FCSB – U Craiova
  • Etapa 10: CFR Cluj – FCSB

Clasament play-off: 

  1. FCSB – 33 de puncte
  2. CFR Cluj – 32 de puncte
  3. U Craiova – 29 de puncte
  4. Sepsi – 23 de puncte
  5. Academica – 22 de puncte
  6. FC Botoşani – 21 de puncte

”Va fi dificil în play-off, pentru că se va juca din trei în trei zile. Cel mai important va fi să refacem jucătorii între meciuri, dar și să pregătim partidele care vor urma. Cine va gestiona cel mai bine această perioadă atunci acela va avea și câștig de cauză”, Anton Petrea, antrenor FCSB

  • 6 ani au trecut de când FCSB a obținut ultimul titlu în Liga 1
  • 2 este locul ocupat de FCSB în campionat în patru din ultimele cinci sezoane

  • (P) Cota BETANO pentru CFR Cluj – FCSB: 1,90 este cota pentru „ca FCSB să ridice trofeul”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT
Tags: