Fotbal intern

Cristi Coste scrie cronica derby-ului FCSB – Craiova 4-1. Fotbal sănătos și tribune virusate în serialul „Oltenii și balaurul FCSB”

08.03.2020 | 22:24
Cristi Coste scrie cronica derbyului FCSB  Craiova 41 Fotbal sanatos si tribune virusate in serialul Oltenii si balaurul FCSB
ADVERTISEMENT

FCSB și Craiova și-au dat întâlnire pe Arena Națională în a doua rundă a play-off-ului, cu oaspeții pe poziția a doua și cu trei puncte mai mult decât rivala din Capitală. Este a treia oară când cele două se văd în acest sezon, de fiecare dată oltenii fiind înaintea roș-albaștrilor în ierarhie înaintea meciului.

În precedentele două partide, și la Craiova (debutul lui Pițurcă la albaștri) și la București (ultimul meci al lui Pițurcă la albaștri) s-au impus bucureștenii. Nu s-a schimbat nimic nici de această dată, chiar dacă s-a jucat în majoritatea timpului de la egal la egal. Oltenii se fac mici ori de câte ori dau de balaurul FCSB. 4-1 este ultimul episod al serialului de coșmar pentru Mihai Rotaru, dar de succes pentru Gigi Becali.

ADVERTISEMENT

FCSB – Craiova, cronica unui derby cu fotbal sănătos și tribune virusate

Opt autocare de olteni veneau spre București când au fost opriți la ieșirea din Craiova. Mii de roș-albaștri își cumpăraseră bilete pentru un derby care a avut tensiune, adrenalină, goluri și spectacol la ultimele dispute. Dar a venit Anunțul și s-a făcut liniște…

Am avut derby-ul FCSB – Craiova, fără spectatori, pe o Arenă Națională care arată de fapt ca un parc de distracții fără jucării, fără leagăne, fără… O imensă pustietate. Doar liniște și o ploaie mocănească pe acoperișul tras al Arenei.

ADVERTISEMENT

Papură pierde un jucător extrem de important înainte să înceapă meciul, prin accidentarea lui Mihăilă, care pleacă direct în tribună. Intrarea lui Koljic în minutul 18 în locul juniorului Nițu era ceva programat. Dar Nițu tot a realizat ceva în sfertul academic, pentru că s-a ciocnit cap în cap cu Darius Olaru și și-a trimis adversarul la spital.

Mirko Pigliacelli „deschide” scorul, apoi Panțîru reușește să readucă Craiova în joc

Iese Olaru, intră Vână. Nici nu știi dacă Vintilă a avut ghinion sau echipa se aranjează altfel după această schimbare forțată. Iar prima ocazie vine la poarta lui Pigliacelli, în minutul 13, după două cornere consecutive ale lui Coman, cu șutul „peste” al lui Man, aflat în bună dispoziție de joc. Craiova replică prin Dan Nistor. Lui îi plac meciurile astea cu FCSB…

ADVERTISEMENT

Multă mișcare la gazde, dar oltenii stau bine. Are grijă clientul de serviciu Mirko Pigliacelli să condimenteze meciul. Greșește o degajare, interceptează Man, mingea nu e ajunsă de Tănase, dar o prinde Coman, care-l driblează pe portar, îl dă cu capul de bară pe Martic, iar Oaidă înscrie cel mai ușor gol din scurta-i carieră. 1-0 FCSB, minutul 23.

Încrederea oamenilor lui Vintilă se simte până la inelul de sus al Arenei. Ar fi simțit-o mai bine și fanii, dar nu e cazul în luna martie. Florinel e pe val, irosește „unu la unu” cu Pigliacelli. Gazdele stau la pândă. Oltenii trebuie să schimbe ceva. Urcă puțin liniile, Koljic îi dă ceva palpitații lui Andrei Vlad. Pare-se că ne îndreptăm spre acest scor mic la pauză, dar are grijă Panțîru, în minutul 44, să-l piardă în careu pe Bărbuț și se reface egalitatea.

ADVERTISEMENT

Răzvan Oaidă face dubla pentru 2-1, apoi Baiaram ia la țintă ambele bare cu un singur șut!

Surpriză după ieșirea de la cabine. Nicio schimbare în tabăra gazdelor, semn că după mult timp patronul este în sfârșit mulțumit de ce a văzut la partitura lui Bogdan Vintilă. Și prima mare ocazie este tot a FCSB-ului. E minutul 54, Tănase îl lasă singur pe Coman cu portarul, dar șeptarul ezită.

Urmează trei-patru minute în care Craiova nu iese din propriul careu. Echipa lui Papură este pur și simplu numărată în picioare. Trei ocazii una după alta, încununate de a doua reușită a lui Oaidă… Același Florinel e omul cu asistul…

Dar Craiova răspunde surprinzător de rapid. Se aude și acum în liniștea de pe Arenă cum mingea a lovit ambele bare ale porții lui Vlad la acțiunea excelentului Baiaram. La 60 de secunde după golul de 2-1 al lui Oaidă! Uauuu! Se joacă deschis, dar bucuria este doar la TV. Ocazie Cicâldău, urmează Dennis Man.

Lui Gigi Becali nu-i plac emoțiile. Primul intrat, Vână, nu termină meciul în teren. E nevoie de siguranța veteranului Filip

Iar cămara cu bunătăți nu s-a terminat. Intră Andrei Ivan, căruia-i ajung câteva secunde să-l facă pieton pe Panțîru și să-i ofere un asist perfect lui Koljic. Bosniacul nu a umblat prea des la reglaje de când s-a accidentat.

Dar lui Gigi Becali nu-i plac emoțiile. Iese primul intrat, Ionuț Vână, puțin distrat, cu câteva pase care i-au adus pe adversari în preajma careului. Intră veteranul Lucian Filip. E nevoie de luciditate și de experiență.

Și le iese celor de la FCSB. Panțîru face cel mai bun lucru din acest meci, îl anticipează excelent pe Martic, pleacă într-o cursă de 40 de metri, îi pasează excelent lui Tănase și căpitanul închide meciul. Iar golul lui Man de 4-1, din pasa căpitanului Tănase este bonusul de derby. Craiova e groggy de câte ori dă cu ochii de balaurul FCSB.

ADVERTISEMENT