Sport

FCSB, dezmembrată la meciul cu FCU Craiova. Charalambous nu îl are în lot pe Compagno

FCSB, fără trei fotbaliști importanți pentru duelul cu FCU Craiova! Regula U21 îi dă mari bătăi de cap lui Gigi Becali, patronul echipei.
11.11.2023 | 15:20
FCSB dezmembrata la meciul cu FCU Craiova Charalambous nu il are in lot pe Compagno
FCSB, dezmembrată la meciul cu FCU Craiova. Charalambous nu îl are în lot pe Compagno. Foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT
11-11-2023
13:24

FCSB, fără Andrea Compagno cu FCU Craiova 1948

Jucătorul italian Andrea Compagno nu a fost inclus în lotul celor de la FCSB pentru partida cu FCU Craiova. Antrenorul Elias Charalambous a confirmat că există o clauză specială în contractul atacantului, care prevede că acesta nu poate juca împotriva oltenilor.

”Compagno nu face parte din lot, sunteți informat corect, există o clauză și nu va juca”, a transmis Charalambous atunci când a fost întrebat să ofere mai multe detalii despre situația lui Andrea Compagno.

FCSB are o singură victorie în ultimele 5 dueluri de SuperLiga. Formația pregătită de Charalambous a pierdut cu 1-2 duelul de pe Național Arena cu Rapid și a ajuns la 2 înfrângeri în acest sezon. Meciul următor va fi contra celor de la FCU Craiova, iar perspectivele nu sunt prea bune.

FCSB are probleme de lot înainte de duelul cu FCU Craiova

Regula U21 îi va da mari bătăi de cap lui FCSB. Alexandru Pantea și Octavian Popescu sunt suspendați din cauza faptului că au ajuns la limita celor 4 cartonașe galbene, în timp ce Andrea Compagno are șanse infime să fie titularizat. În aceste condiții, echipa lui Becali va fi nevoită să improvizeze formația de start.

ADVERTISEMENT

Compagno nu este suspendat, însă FCSB ar trebui să scoată din buzunar 100.000 de euro pentru a-l utiliza contra celor de la FCU Craiova. Transferat în sezonul 2022/2023 de la olteni, Compagno are o clauză pentru a juca contra fostei sale echipe, o clauză pe care Becali nu va fi dispus să o plătească.

Italianul a fost adus la FCSB contra sumei de 1.500.000 de euro + 10% dintr-un viitor transfer. La FCU Craiova, Compagno a reușit să înscrie 24 de goluri în 57 de partide. La FCSB, atacantul în vârstă de 27 de ani are un salariu de 15.000 de euro pe lună.

ADVERTISEMENT

Octavian Popescu, Alexandru Pantea și Andrea Compagno nu vor juca contra oltenilor

Primul sezon al lui Compagno la FCSB a fost unul reușit. Italianul a marcat 15 goluri în 27 de partide și a fost principala gură de foc a roș-albaștrilor. Acesta a fost inclus pe lista extinsă a naționalei Italiei, însă nu a reușit să prindă lotul final.

Sezonul cu numărul doi pentru Compagno la FCSB nu a fost la fel de reușit. Vârful roș-albastru a jucat 14 partide în acest sezon, dintre care doar 9 ca titular. Din punct de vedere al golurilor, Compagno a înregistrat o scădere. Doar 4 reușite are italianul în acest tur de campionat.

ADVERTISEMENT

Fără vârful italian, FCSB va apela cel mai probabil la Rotariu sau Miculescu. În ciuda faptului că niciunul dintre ei nu se poate lăuda cu multe goluri, aceștia se bucură în continuare de încrederea lui Gigi Becali. Rotariu nu a reușit să înscrie de la transferul său la FCSB.

Pe lângă problema atacantului, FCSB este obligată să mai facă o improvizație din cauza regulii U21. Atât Alexandru Pantea, cât și Octavian Popescu, nu vor putea evolua pentru echipa lui Charalambous în etapa următoare. În aceste condiții, Radaslavescu ar putea fi aruncat în luptă contra oltenilor.

ADVERTISEMENT

Eduard Radaslavescu, în vârstă de 19 ani, a jucat doar 6 partide în acest sezon pentru FCSB, toate din postura de rezervă. Ultima partidă în care a evoluat tânărul mijlocaș a fost chiar contra fostei sale echipe, Farul Constanța. Duelul dintre cele două formații a avut loc în luna septembrie.

Radaslavescu nu a mai jucat pentru FCSB nici măcar în Cupa României. La Galați, acolo unde vicecampioana a remizat la unu împotriva echipei lui Dorinel Munteanu, staff-ul tehnic a preferat să introducă un alt jucător U21, pe Mihai Toma (16 ani). Este însă greu de crezut că adolescentul va începe din primul minut meciul cu FC U Craiova, având în vedere lipsa sa de experiență la nivelul primei ligi.

Meciul din prima etapă a returului sezonului regulat FCSB – FCU Craiova este programat duminică, 12 noiembrie, de la ora 21:00, pe Național Arena. În tur, roș-albaștrii s-au impus cu scorul de 3-1, într-o partidă care s-a disputat pe arena „Constantina Diță” din Tg. Jiu.

ADVERTISEMENT
1,80 este cota oferită de BETANO pentru pronosticul „ambele marchează” la meciul FCSB - FC U Craiova